Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розсади помідорів у домашніх умовах: відео та рекомендації

  1. посадковий матеріал
  2. субстрат
  3. терміни посіву
  4. передпосівна підготовка
  5. посів
  6. Догляд за сходами
  7. пікіровка
  8. поширені помилки

Помідори, напевно, найпопулярніша овочева культура Помідори, напевно, найпопулярніша овочева культура. Її вирощують у всіх регіонах, незалежно від кліматичних умов. Томати справді незамінні, вони не тільки смачні самі по собі, але і входять до складу багатьох страв і застосовуються в домашніх заготовках.

До вирощування томатів необхідно готуватися заздалегідь. Важливо приділити увагу вибору відповідних насіння, підготовці ємностей для розсади, грунту для посадки. Від цих приготувань повністю залежить, чи виросте розсада томатів здорової і міцної, отримаєте ви багатий урожай домашніх екологічно чистих овочів.

Тільки правильно посаджена, міцна розсада забезпечить вас хорошим урожаєм. З цієї причини необхідно знати, що вам знадобиться в умовах квартири для вирощування якісних молодих рослин.

посадковий матеріал

Виростити розсаду самостійно на своєму підвіконні набагато вигідніше, ніж купувати готову на ринку. Вона дешевше, краще за приживлюваності і якості молодих паростків. Тому потрібно обов'язково хоча б спробувати виростити розсаду томатів самому. В першу чергу потрібно підібрати відповідний сорт і насіння.

Перше, на що потрібно звернути увагу при виборі насіння помідорів - це сорт, а також кліматичні зони, в яких можна його вирощувати. Врахувати потрібно і регіон, в якому належить вирощувати овоч. Через цих параметрів насіння, привезені з-за кордону, часто не дають очікуваних результатів. Удома можна виростити одночасно кілька сортів помідорів. Так ви придбаєте досвід, і надалі будете знати, які з сортів дають найвищі результати у вашій місцевості.

Вже досвідчені рослинники можуть отримувати насіння з томатів власного розведення. Це вимагає глибоких знань і досвіду. Потрібно вибирати кращі плоди, тоді розсада, вирощена з домашніх насіння, не поступиться за якістю паросткам, вирощеним з насіння промислового виробництва. Як правильно вибрати насіння помідорів дивіться на відео.

субстрат

У домашніх умовах розсада помідорів невимоглива до грунту. Це незаперечна перевага вирощування томатів будинку. Насіння помідорів можуть зійти і рости навіть в грунті з кислим складом. Розсада перенесе невелику сухість субстрату, не загине і без добрива. Хоча підживлення рослин бажана.

Відповідну суміш можна підготувати самостійно Відповідну суміш можна підготувати самостійно. Для цього знадобляться наступні компоненти:

  • 1 частина дернової землі;
  • 1 частина перегною;
  • 1 частина компосту;
  • 0,5 частини піску або суглинку.

Такому грунту потрібна обов'язкова попередня підготовка, його необхідно пропарити. Якщо не провести знезараження, молоді рослини можуть захворіти. Перший і найголовніший ворог розсади томатів - чорна ніжка. Ця хвороба з'являється через не пропареного грунту або неналежного догляду.

Для зниження ризику цього та інших грибкових захворювань потрібно залишити взимку на вулиці приготований восени грунт, щоб проморозити його.

Перша підгодівля рослин може додаватися прямо в грунтосуміш. Для цього використовується сульфат калію і суперфосфат.

терміни посіву

Найчастіше посів насіння для отримання розсади помідорів починається в лютому і закінчується в квітні. Точні терміни залежать від кліматичних умов в даній місцевості, температури, вологості і освітленості приміщення, де буде вирощуватися розсада.

На упаковці насіння вказано оптимальний час для посіву. Для того щоб визначити найкращий період для початку вирощування, можна посадити насіння в три заходи:

  • за півтора тижні до зазначеної дати;
  • точно в строк;
  • на одну - два тижні пізніше.

Посів насіння томатів в і вирощування розсади домашніх умовах проводиться дещо пізніше, ніж посадка в теплицях. Це пов'язано з тим, що в будинках і квартирах неможливо створити відповідну освітленість, температуру і вологість, як на вкритому грунті. Для найкращих результатів рекомендується додатково підсвічувати розсаду.

передпосівна підготовка

На цьому етапі насіння обробляють препаратами, стимулюючими зростання На цьому етапі насіння обробляють препаратами, стимулюючими зростання. Можна використовувати органічні препарати, які підвищать схожість насіння, і збільшить їх стійкість до несприятливих умов.

Це не є обов'язковим пунктом. Можна обійтися без спеціалізованих засобів, а просто замочити насіння у воді з соком алое або навіть звичайній воді. Для цього їх попередньо потрібно помістити в шматочок тканини, марлі або паперової серветки. Для цього замочування досить однієї доби. Після замочування можна застосувати загартовування. Вимочені сіянки покладіть на кілька днів в холодильник. Цей метод підвищує схожість і стійкість насіння.

Обробка не є обов'язковим пунктом, але є пункт, який не варто пропускати. Промивання насіння у воді істотно впливає на відсоток схожості. Також таким методом легко перевірити якість посадкових матеріалів. Спливли на поверхню води насіння непридатні для посадки, а опустилися на дно відмінно підійдуть для отримання розсади.

посів

Технологія посіву повністю залежить від методу підготовки. Насіння, які піддавалися тривалому вимочування, поміщаються в ямки на глибину 1 сантиметр, на відстані 2-2,5 сантиметра. Субстрат в такому випадку зволожується до посадки сіянців. Після цього повторний полив не потрібний.

Тільки промиті насіння не рекомендується заглиблювати, а укладати в лунки глибиною 1,5 см. При цьому методі посіву грунт зволожується зверху після завершення посадки. При поливі краще використовувати пульверизатор. Поспостерігайте за процесом посіву на відео.

Рослини можна висаджувати і в розсадні ящики, і в окремі ємності. В якості окремих ємностей відмінно підійдуть стаканчики з картону. У них можна висівати два або три насінини томата. При посадці в загальний ящик сходи потрібно буде пікірувати.

Догляд за сходами

Для прискорення проростання насіння необхідно створити парниковий ефект Для прискорення проростання насіння необхідно створити парниковий ефект. Для цього ємності вкривають плівкою або прозорою пластиковою кришкою. Для майбутньої розсади температуру потрібно підтримувати на рівні + 20-24 градуси. Конденсат з поверхні кришки або плівки потрібно видаляти.

Поливати сходи потрібно в міру висихання верхнього шару субстрату за допомогою пульверизатора або маленької лійки. Чи не заливайте грунт і не направляйте потік води під коріння рослин. Занадто рясний полив може викликати хворобу або загнивання. Перша підгодівля приєднується до поливу, коли на розсаді з'являється 2-3 листочка. В якості добрива використовуйте органічні сполуки.

Кришку або плівку зазвичай видаляють через півтора тижні, коли з'явилося максимальне число входів. Температуру можна знизити до 18 градусів вдень і 15 вночі. Що стосується освітлення, то ємність з розсадою необхідно повертати навколо осі. Тоді розсада буде рівна і з міцними стеблинками.

пікіровка

Пікіровка - це розсаджування паростків по окремих ємностей. До цього процесу приступають, коли на рослинах з'являється 3 повноцінних листочка. Можна купити спеціальні стаканчики або використовувати пластикові. У пластмасових стаканчиках потрібно зробити дренажні отвори, щоб уникнути застою води, надмірна кількість якої викликає захворювання. Потім грунт засипається в ємність, ущільнюється. Росток акуратно витягується із загального ящика, перед приміщенням його в новий посудину корінець потрібно прищипнуть. Як правильно робити пікіровку ви можете побачити на відео.

Після пікіровки потрібно підвищити температуру на 3-4 дні для прискорення процесу акліматизації Після пікіровки потрібно підвищити температуру на 3-4 дні для прискорення процесу акліматизації. Потім можна знизити температуру до колишньої.

Надалі догляд за розсадою помідорів полягає в регулярних поливах, підживленні та розпушуванні грунту. У другій половині травня підрослу розсаду можна висаджувати в грунт.

поширені помилки

Розглянемо найпоширеніші помилки початківців городників:

  1. Найчастіша помилка - зміст розсади помідорів у постійно зволоженому грунті. Паростки легше переносять невеликий недолік вологи, ніж надмірний полив.
  2. Занадто високі температури і недостатня освітленість також зашкодять паросткам.
  3. Не варто вирощувати вдома нестійкі до витягування сорти, вони занадто швидко ростуть.
  4. Чи не висаджуйте насіння рано, якщо не можете забезпечити додаткове підсвічування.
  5. Обов'язково загартувати і пропарьте грунт перед посадкою.

Як ви можете переконатися, вирощування розсади томатів в домашніх умовах не надто складна справа. Виконуйте рекомендації, викладені в статті і відео, і цей процес принесе вам задоволення.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама