Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розсади в теплиці: рекомендації для дачників і городників

  1. Планування теплиць
  2. Час висадки розсади
  3. Коли висаджувати розсаду?
  4. Вирощування розсади в теплиці без опалення
  5. загартовування розсади
  6. Правила розсадження
  7. Способи вирощування капусти різного ґатунку
  8. Білокачанна капуста
  9. пекінська капуста
  10. Кольорова капуста
  11. Догляд за розсадою

Кожен, хто любить повозитися в городі для того, щоб потім насолоджуватися смаком домашніх овочів, намагається перед цим досконально вивчити всі можливі способи вирощування розсади. Вирощування в теплиці розсади має бути таким, щоб це приносило вам багато задоволення і реальної користі.
Для досягнення позитивних результатів потрібно знати і дотримуватися деяких правил, що стосуються співіснування одних рослин з іншими. Щоб це знати, необхідно ознайомитися з практичними порадами про грамотне і раціональне розміщення розсади в теплицях.

Планування теплиць

Спочатку необхідно підготувати грунт для висадки розсади. Ці роботи проводяться до настання травня. При грамотному плануванні площі теплиці можна сіяти в ній холодостійкі овочі, а також зайнятися посадкою лука. Розмістити ці посадки слід так, щоб спочатку уникнути негативного впливу на для розсади. Потім можна виконати функції ущільнюючих культур. На невеликій площі теплиці посадите розсаду капусти або декоративні квіткові культури.

На невеликій площі теплиці посадите розсаду капусти або декоративні квіткові культури

Підготовка та вирощування розсади на дачній ділянці.

Якщо вам хочеться більш практичного розміщення рослин в теплиці, можна заощадити в ній місце шляхом спорудження спеціальних стелажів для приміщення на них розсади. На стелажі поміщаються ящики, наповнені родючої і добре дренованим грунтом. Зверху над ящиками можна встановити каркас, на який помістити нетканий матеріал, здатний створювати рослинам додатковий обігрів.
Навіть невеликого зросту вистачити для того, щоб виростити з нього хороший урожай овочів.

Час висадки розсади

Для того, щоб отримати гарантію гарного врожаю, необхідно знати час висадки розсади в теплиці. Для того, щоб розрахувати час посадки, необхідно орієнтуватися на наступні фактори:

  1. Дату передбачуваного висаджування розсади на місце постійного зростання. Якщо розсаду висаджують в захищений грунт, її необхідно підготувати до 20 травня.
  2. Терміни, коли з'являються сходи культури після того, як насіння висіваються в землю. Вони можуть варіювати між 2 і 15 днями, що залежить від того, яка культура.
  3. Граничний вік розсади.
  4. Адаптацію сеянца до необхідних пікіровки і пересадки.

Правильний час для висадки розсади.

При посадці рослин потрібно індивідуально підходити до кожної рослинної культури, оскільки у кожної з них свої терміни пересадки в теплицю.

Коли висаджувати розсаду?

Ранніх сортів і гібридів помідорів проводиться з урахуванням оптимального часу для висадки, яке є терміном - до 1 червня.

Помідорів, перців і баклажанів проводиться в обігрівається теплицю, завдяки чому можна висаджувати їх ще в холодну пору року, яким є лютий-березень. Через садівничого нетерпіння може статися «переращіваніе» розсади, яке не зашкодить тільки селері і перцям.

Солодкого перцю і баклажана в тепличні умови проводиться не пізніше 5 червня.

Розсади огірків виробляють після 25 травня і тільки, якщо теплиця має технічний обігрів.

Оскільки весняний і літній клімат досить нестійкий, мріяти про ранній урожай овочів краще не потрібно. Мінлива погода найбільше впливає на зростання огірків, кабачків, патисонів, томатів, перців, баклажан , Кольоровий і білокачанної капусти.

Необхідно знати і не забувати про те, що всі різні сорти капусти мають свої відмінні риси, що стосуються висадки розсади. У тепличних умовах можливо вирощувати будь-які овочі, які анітрохи не відрізняються від овочевих культур, які вирощувалися у відкритому грунті.

Вирощування розсади в теплиці без опалення

Зазвичай теплиці опалюють з допомогою скла, стільникового полікарбонату або повітряно-пухирчастої плівки. Якщо опалення відсутнє, в теплиці висаджують холодостійкі овочі. Це ідеальне умови підходять редису, петрушці, кропу, салатів, пекінської капусти, салатної ріпи і гірчиці. Якщо існує небезпека сильних нічних заморозків, необхідно обов'язково прикривати молоді рослини нетканим матеріалом.

загартовування розсади

У зимово-весняний період часу постійно відбувається підвищення-зниження температури повітря, що сильно шкодить розсаді. Для комфортного зростання і акліматизації до змін погоди необхідно її загартовувати - постійно привчати до витримуванню низьких температур.

Крім того, розсада повинна стійко переносити вплив яскравого світла, зовнішнього повітря і потрапляння прямих сонячних променів. Перед висадкою, приблизно за тиждень до неї, в приміщенні, де міститься розсада, знижують температуру повітря до 16-19 градусів, шляхом відкриття кватирок і вікон.

Загартування розсади проводиться від 2-х до 3-х днів. Помітивши, що листя стали темно-зеленого кольору, можна висаджувати розсаду в теплицю. Процес вирощування овочів залежить від температурного режиму.

Правила розсадження

Овочівники-аматори найчастіше створюють помідорів та огірків однакові умови вирощування. Вони більше уваги приділяють томатам, перцю і баклажанів, ігноруючи при цьому правила, при яких потрібно вирощувати огірки . Наслідком стає отримання мізерного врожаю огірків.

Висаджуючи в теплицю помідори, баклажани і перці, необхідно рахуватися з наявністю сусідів, тому що без цього якісь з овочевих культур стануть затінювати інші. Перці воліють низькі укриття, що робить можливим їх висаджування в зонах, де більш низько нависає дах.

Ущільнюючі культури для помідорів, перців і баклажанів вирощуються на початок червня. У другій половині серпня видаляються помідорні пасинки і сіються редис , Салатна ріпа й інші скоростиглі і зелені овочі.

Розсада огірків висаджується при сонячній погоді 27-29 ° С, в похмурі дні - 23-24 ° С, вночі при 20-21 ° С. Межа відносної вологості повинен бути не більше 88%. Тому під час цвітіння огірків в теплиці проводиться полив між рядами, а також обприскуються самі рослини.

Розсада помідор здійснюється при денній температурі, що становить 21-24 ° С, а нічний не нижче 19 ° С. Існують і інші обмеження. Відносна вологість, при якій висаджуються помідори, не повинна перевищувати 68%. Ця овочева культура висаджується у вологий грунт, але при сухому повітрі.

Оскільки у огірків і помідорів різні умови висадки, їх небажано містити в одній і тій же теплиці. Оптимальний варіант для вирощування цих двох овочевих культур - наявність двох теплиць. Одну теплицю необхідно зробити капітальної, щоб вирощувати в ній помідори, баклажани і перці, ранні зелені овочі та розсаду. Другу зробити плівковою. Вона ідеально підійде для того, щоб вирощувати в ній огірки і баштанні культури.

Однак, і в капітальної теплиці можна помістити від 3-х до 5-ти рослин огірків. Для цих цілей використовується хороший рано спеющей гібрид. При цьому можливо отримати ранній урожай смачних і ароматних огірочків.

Підтримка високої вологості в теплиці досягається при використанні поліетиленової шторки для місць, де посаджені огірки.

Висадка розсади в теплицю має пряму залежність від конкретних сортів або гібридів рослин. Садити розсаду необхідно так, щоб їй не було тісно, ​​інакше рослини будуть повалені хвороб і шкідників.

Способи вирощування капусти різного ґатунку

Різний сорт капусти вимагає індивідуального підходу до вирощування. Це стосується:

Білокачанна капуста

Оскільки рання білокачанна капуста вимагає тривалого періоду вегетації, насіння висіваються в теплиці рано - на самому початку лютого, а висадка готової розсади проводиться на початку квітня. Висаджують цю овочеву культуру після того, як розсада повністю пройде процес гарту, після чого з'являться 3-4 листочка. Поява зеленого листя показують, що капуста приживається важко.

Для того щоб вирощування капусти було плідним, необхідно забезпечити їй щільну суглинних грунт, яка відмінно затримує вологу, і добре її удобрювати. Потрібно періодично розпушувати грунт і підгодовувати гноєм.

пекінська капуста

У пекінської капусти містяться у великих кількостях кальцій, залізо і різні вітаміни. Вирощується цей вид капусти при температурному режимі 16-17 ° С. Це досить вологолюбна рослина, яке при нестачі рідини швидко починає в'янути. Від часу висадки розсади до збирання врожаю пройде приблизно 20 діб. Капусту можна вважати достигли, якщо ви побачите сформувався щільний качан.

Кольорова капуста

При вирощуванні цвітної капусти потрібно щедре використання органічних добрив. Вирощуючи розсаду, два рази здійснюють підгодівлю. Щільність посадки овочевої культури безпосередньо впливає на розміри зростають головок. Особливі вимоги по температурному режиму до вирощування капусти не потрібні, однак вона не любить різкі перепади температури повітря.

Це змушує овочівників контролювати температуру в теплиці, підтримуючи її в оптимальному розмірі. Звичайна температура повітря повинна бути 13-16 ° С. Перший урожай цвітної капусти зазвичай знімають, коли пройде два місяці після висадки розсади.

Догляд за розсадою

Для вирощування розсади потрібно проміжок часу в 30 діб. У цей час необхідно підтримувати ночами температуру в теплиці в межах 17 ° С (не менше того), в денний час доби - не менше 22 ° С. В особливо спекотні

Коли висаджувати розсаду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама