Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування суниці з насіння: опис і фото. Догляд за розсадою полуниці, яка отримана з насіння.

Чому погляд навіть не дуже досвідченого дачника зупиняється на яскравих фото, на пакетиках з насінням суниці

Чому погляд навіть не дуже досвідченого дачника зупиняється на яскравих фото, на пакетиках з насінням суниці? Напевно, тому, що чудово смачна і корисна суниця, що росте на наших рідних шести сотках, має одну неприємну властивість - з часом вона вироджується, навіть «породиста» перезапилюється сусідськими «дворняжками».

Купівля розсади поштою - затія сумнівна, занадто часто рослини при пересиланні не виживають, та й аферистів вистачає. Купівля на ринку також сумнівна. Навіть придбання саджанців в солідній фірмі не дає 100% гарантії, що виросте у вас те, що хочеться. Вихід, здавалося б, напрошується ...

Тоді чому більшість з нас, постоявши біля вітрини, зітхає і проходить повз, так і не купивши заповітного пакетика? Мабуть, тому, що існує стійка впевненість в примхливості і нелюдською труднощі вирощування суниці з насіння.

Той, хто сміливіший, купує, сіє, керуючись інструкцією на пакеті або досвідом посіву абсолютно інших рослин, отримує розчаровує результат ...

1. Для початку вибираємо насіння полуниці. Краще вибрати пару-трійку не надто дорогих дрібних сортів. Вони не так вимогливі (великі більш примхливі) і їх багато в пакеті (а великих і дорогих - від 3 до 10 насіння). Дрібні ягоди вас не розчарують - практично всі дрібні сорти компенсують розмір чудесним запахом і смаком. Зараз продається багато ремонтантних і безвусих сортів. Це означає, що ви будете позбавлені від необхідності постійно стригти вуса, які послаблюють рослина, і ягоди на столі будуть весь сезон - з червня і до снігу.

2 2. Сіяти суницю можна і в березні-квітні, але якщо хочеться побачити плоди в перший рік - обдуріть природу - посійте в першій декаді лютого.

3. Грунт потрібна не важка, не надто родюча. Можна звичайний городній грунт змішати з піском.

4. Для посіву дуже зручно використовувати прозорий пластиковий контейнер. Проколюємо в дні дірочки. Якщо контейнер без кришки - готуємо плівку і грошову гумку.

5. Контейнер заповнюємо пухкою землею, залишаючи 2-2,5 см. До краю. Суху грунт над поливаємо, а трохи зволожуємо краплями з пальців. Контейнер встряхиваем. Поверхня ґрунту повинна вийти не утрамбованої, а просто рівною, щоб насіння не провалювалися глибоко - їм не вилізти.

6. Подальший догляд за посівом насіння суниці зводиться до правильного розподілу насіння по поверхні грунту - шар рівномірний і не рясний. Засипати землею не потрібно! Вкриваємо насіння снігом, заповнюючи контейнер доверху (ті самі 2-2,5 см.).

7. Закриваємо контейнер кришкою або плівкою і ставимо в холодильник. Полку виберіть самі - сніг повинен розтанути поступово. У холодильнику контейнер простоїть 2 тижні. Те, що ми з вами зробили, називають стратифікацією.

8. Після «зимівлі» виставляємо контейнер з насінням полуниці на холодне підвіконня. Плівку або кришку не знімаємо. Якщо мало світла - використовуємо штучне освітлення. Поливати все ще не потрібно, хіба що трохи побризкати при сильному висиханні грунту (хоча в нормі снігу, що розтанув якраз вистачає для самополіва). Сходи можуть з'явитися через 10-15 днів, деякі сорти сходять 3-4 тижні.

9 9. Після появи сходів в плівці починаємо проколювати дірочки - поступово привчаємо розсаду до великого світу. Поки дірочок трохи, вистачає самополіва. Стежимо за грунтом, вона не повинна пересихати, але і надлишок вологи «дітей» вб'є. Саме тому прозорий контейнер зручніше - можна спостерігати за вологістю. І плівка або кришка теж підкаже: якщо вона суха - вологи мало, терміново поливаємо (краплями по стінці або пульверизатором), якщо конденсату стільки, що рослин не видно - вологи занадто багато. Тоді ненадовго відкриваємо контейнер - провітрювати. Для поливу найкраще підходить тала вода, тому що розсада суниці погано реагує на надлишок солей.

10. Якщо сходи полуниці з насіння дуже густі - проріджують.

11. пікіруючи при появі 2-3 справжніх листків. Стежимо, щоб не загнувся вгору корінець. Спочатку садимо на ту ж глибину, потім акуратно підсипає до сім'ядольних листочків. Добре поливаємо, щоб грунт «прилипла» до коріння.

У цьому місці вперше зітхаємо з полегшенням. Найстрашніше позаду. До висадки в грунт залишилося не зловживати з поливом або навпаки - не засушити. Не поспішайте удобрювати , Це пізніше.

Чому погляд навіть не дуже досвідченого дачника зупиняється на яскравих фото, на пакетиках з насінням суниці?
Тоді чому більшість з нас, постоявши біля вітрини, зітхає і проходить повз, так і не купивши заповітного пакетика?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама