Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування томатів як бізнес

  1. Переваги бізнесу з вирощування помідорів
  2. Реєстрація бізнесу
  3. Аренда землі
  4. Вирощування томатів у теплиці
  5. устаткування
  6. Правила догляду за томатами
  7. працівники
  8. Витрати і прибуток від бізнесу

У попередній публікації ми розповідали вам про прибутковому   бізнесі на огірках   і   вирощування цибулі

У попередній публікації ми розповідали вам про прибутковому бізнесі на огірках і вирощування цибулі . У цій статті, торкнемося теми вирощування томатів як бізнес. У чому плюси і недоліки цього способу заробітку? Як вирощувати помідори в теплиці і вигідно реалізовувати продукцію?

Свіжі овочі та фрукти дуже корисні, адже містять велику кількість вітамінів. Люди, що стежать за свої здоров'ям неодмінно, включають їх в свій денний раціон. Тому вирощування овочів в теплиці як бізнес , Може стати, цілком вигідним способом заробітку для жителів сільської місцевості на протязі всього року.

Томати користуються особливим попитом, даний овоч має масу переваг, це смакові якості, низькокалорійна, високий вміст корисних вітамінів.

Переваги бізнесу з вирощування помідорів

  • Висока ціна. У літню пору року помідори коштують близько 40 рублів за кілограм, але взимку ціна на цей овоч істотно підвищується. Заплатити за свіжі томати в супермаркеті потрібно буде не менше 150 рублів. Таким чином, можна зробити висновок про те, що продавати овочі взимку - досить вигідна справа;
  • Великий попит. Свіжі овочі завжди користуються попитом у населення. Тому проблем з реалізацією у вас не виникне. Головне, знайти вигідний канал збуту готової продукції;
  • Невелика конкуренція. Якщо в літню пору року, помідорів на ринку багато і покупці вибирають де дешевше, то взимку знайти якісні овочі досить складно. Проблема в тому, що виробники занадто зайняті збільшенням обсягів продукції, що поставляється, а смакові якості замислюється мало. Від цього на прилавках супермаркетів так часто можна зустріти несмачні овочі. Якщо ви будете приділяти належну увагу смаковими характеристиками, то попит на вашу продукцію буде високим навіть незважаючи на конкуренцію.

Перш ніж почати свою справу в цій сфері, потрібно скласти грамотний бізнес план по вирощуванню томатів на продаж. Дуже важливо визначити рентабельність ідеї, суму вкладень і терміни окупності бізнесу.

Реєстрація бізнесу

Будь-який вид діяльності підлягає обов'язковій реєстрації. Тому перш ніж зайнятися промисловим вирощуванням овочів, варто юридично оформити свою діяльність.

Виберіть відповідну матеріально-правову форму діяльності: ІП або ТОВ. Якщо у власності є земельна ділянка, то простіше зареєструватися як індивідуальний підприємець. Але коли в планах відкриття великої овочевий ферми, то реєструватися слід як юридична особа.

Якщо ви збираєтеся додатково займатися зберіганням овочів, то потрібно отримати відповідні дозволи від санітарно-епідеміологічної та пожежної служб.

Аренда землі

Для того щоб зайнятися овочівництвом вам потрібно мати у власності або орендувати земельну ділянку. Для цього виберіть відповідне місце. Відмінний варіант - сільська місцевість або площа за містом, ближче до природи і чистого повітря. Крім цього, поблизу не повинно бути аналогічних сільських господарств, конкуренція вам ні до чого.

Вирощування томатів у теплиці

Для вирощування овочів круглий рік вам потрібно обладнати теплицю. Зробити це можна своїми руками або ж задіяти професіоналів, які облаштують теплицю згідно з усіма нормами і стандартами.

Томати - теплолюбні рослини, тому слід враховувати температуру повітря відповідну для вирощування їх в теплиці. Велика вологість повітря протипоказана, це призведе до знищення всієї розсади. У теплу пору року, коли температура досягає 20 градусів, теплицю закривати не потрібно, а взимку, навпаки, потрібно зберігати високу температуру для належного дозрівання врожаю помідорів.

устаткування

Вирощування помідорів як бізнес - це не дуже витратна справа. На початковому етапі великих вкладень не потрібно, тому спробувати свої сили в цій справі може будь-яка людина.

Що стосується обладнання, то, перш за все, потрібно побудувати теплицю, провести воду, світло та опалення. У теплиці повинна зберігатися плюсова температура в холодну пору року для повноцінного дозрівання врожаю томатів. Крім цього, помідори потребують постійного поливу, тому потрібно провести воду і забезпечити належне освітлення приміщення, де будуть вирощуватися овочі.

Крім цього, вам знадобляться ємності для збору і зберігання врожаю.

Ось в принципі і все обладнання, яке буде вам необхідно.

Правила догляду за томатами

Належний догляд за рослинами, забезпечить вам хороший, щедрий урожай. Поливати помідори слід не частіше одного - двох разів на тиждень. Також потрібно захистити розсаду від шкідників, для цього потрібно використовувати різноманітні препарати, які впораються з цією проблемою. Крім цього, дотримуйтесь умови для вирощування помідорів: температуру, вологість повітря, освітлення.

працівники

Вирощування томатів у теплиці значно спрощує не тільки догляд, але і спосіб збору врожаю. Коли помідори починають дозрівати потрібні люди для збору врожаю і його транспортування. Даний вид овочів відноситься до швидко псується, тому реалізувати продукцію потрібно в короткі терміни.

Залежно від площі вашої ферми, наймайте працівників для збору врожаю томатів. Як правило, оплата проводиться щодня і залежить від кількості зібраних помідорів за день. Таким чином, кожен працівник отримає заслужену заробітну плату.

Витрати і прибуток від бізнесу

Основні витрати - це оренда землі і облаштування теплиці. Можна значно знизити витрати якщо побудувати теплицю своїми руками.

Що стосується прибутку, то все буде залежати від грамотно налагодженого каналу збуту. Тому ще на початковому етапі варто задуматися про реалізацію продукції.

Свіжі овочі завжди в ціні і користуються величезним попитом у населення. Взимку ціна на томати значно вище, конкуренція нижче, а попит досить великий, тому не втрачайте можливості укласти вигідні договори на поставку продукції.

Ви можете продавати помідори оптом, поставляючи їх в супермаркети, ресторани, санаторії. Також можна відкрити точку на ринку з продажу домашніх овочів.

Можна зробити висновок про те, що вирощування томатів у теплиці як бізнес - вигідна справа. Великим плюсом цієї сфери діяльності є невеликі вкладення і швидка окупність.

Я бажаю вам успіху, а бізнесу процвітання.

У чому плюси і недоліки цього способу заробітку?
Як вирощувати помідори в теплиці і вигідно реалізовувати продукцію?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама