Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування томатів у теплиці з полікарбонату і відео: Як вирощувати помідори в теплиці з полікарбонату »eТепліца

  1. підготовка теплиці
  2. Отборка і підготовка посадкового матеріалу
  3. Вирощування посадкового матеріалу
  4. Основні етапи пікірування
  5. Основний етап вирощування
  6. Підв'язка і пасинкування
  7. Збір врожаю

Виростити помідори на власній ділянці - не складно Виростити помідори на власній ділянці - не складно. Посадка томатів у теплиці вимагає дотримання деяких правил і послідовностей, що спрощують процес. Вирощування цієї овочевої культури дуже популярно серед садівників-любителів. Якщо садити помідори в теплиці, міцні соковиті плоди почнуть радувати набагато раніше звичного терміну. Отже, як вирощувати томати в теплиці з полікарбонату і під силу це початківцям городникам - відповіді на ці та інші питання, а також відео далі в нашій статті.

Давайте розглянемо основні етапи вирощування томатів.

підготовка теплиці

Перед тим, як висаджувати розсаду в теплицю, приміщення необхідно підготувати:

  • правильно організувати штучне і природне освітлення;
  • передбачити можливість провітрювання і регулярного поливу.

Як вже говорилося вище, посадка і вирощування помідорів може здійснюватися як в теплиці з полікарбонату, так і в плівкових парникових укриттях.
Посадка розсади для вирощування томатів повинна здійснюватися в заздалегідь підготовлений грунт. Хоча варто зауважити, що про грунті слід подбати ще на етапі пророщування насіння.

Хоча варто зауважити, що про грунті слід подбати ще на етапі пророщування насіння

Теплиця для вирощування томатів на присадибній ділянці

Помідори - дуже вимоглива культура в плані ґрунтових умов. Для них слід вибирати грунт, збагачений перегноєм. Добре ростуть ці овочі в дерново-підзолистих грунтах або в чорноземі. Якщо щільність родючого шару занадто висока, слід дренувати його за допомогою деревного попелу, тирси і торфу. Дана культура вологолюбна, тому грунт повинен володіти хорошою гігроскопічністю. Грунт заздалегідь удобрюються органікою і мінеральними речовинами.

Отборка і підготовка посадкового матеріалу

Для посадки підходять тільки міцні, здорові насіння. Лише з такого матеріалу можна отримати сильну, життєздатну розсаду. З цієї причини перед посівом насіння необхідно провести ретельну вибракування.
Для того щоб вибрати найкращі посадочні зразки, насіння слід висипати на білий аркуш паперу і добре розглянути їх. Ті, які здадуться негідними необхідно виключити із загальної маси.

Важливо! Для посіву підходять насіння середнього і великого розміру. Дрібні зразки мають дуже низькі шанси на успішний ріст.

Після візуального відбору, необхідно провести тестування зразків за допомогою сольового розчину - це дозволить виявити порожні насіння. Для проведення тесту потрібно розвести дві столові ложки кам'яної солі в відрі з теплою водою. Коли крупинки солі повністю розчиняться, в отриманий розчин занурюються насіння. Вони повинні залишатися у воді протягом 8-10 хвилин. Коли деякі зразки спливуть, тест можна вважати закінченим. Насіння, які занурилися на дно відра, можна відібрати для посадки, а решта слід викинути.

Насіння, які занурилися на дно відра, можна відібрати для посадки, а решта слід викинути

Відбір і підготовка насіння томатів

Перед висіванням насіння в теплицю слід провести їх дезінфекцію за допомогою густого розчину перманганату калію.

Важливо! Для активізації процесів росту і в цілях підвищення врожайності, насіння, перед тим як посадити їх в закритий грунт, слід замочити в розчині деревної золи на 5-6 годин. Три столові ложки деревної золи розводять в 1 літрі теплої води і настоюють протягом доби.

Посів насіння для вирощування розсади здійснюється відповідно до низки правил:

  • посадочні насіння слід висівати в землю за 2 місяці перед пересадкою розсади в основне місце вирощування;
  • глибина, на яку занурюється насіння, не повинна перевищувати 15 мм;
  • відстань міжряддя становить близько 7 см;
  • відстань від однієї насіння до іншої складає 1 см;
  • оптимальна температура пророщування насіння 20 - 25 градусів.

При дотриманні всіх перерахованих вище правил на 3-5 день з насіння повинні з'явитися перші сходи. Коли паростки з'являться, ящички з розсадою слід поставити в світле прохолодне приміщення. При температурі 10-15 градусів помідори повинні постояти 7 днів. Це потрібно для отримання великої стійкої розсади.

Вирощування посадкового матеріалу

У перші 20 днів після появи паростків, помідори ростуть повільно. Починаючи з 20 дня, зростання починає посилюватися і досягає свого піку приблизно до 40 дня. Коли розсада досягає етапу інтенсивного росту, їй потрібно дуже ретельний догляд. Справа в тому, що, якщо цей період не буде правильно організований, то розсада може витягнутися до верху, що абсолютно небажано.

Справа в тому, що, якщо цей період не буде правильно організований, то розсада може витягнутися до верху, що абсолютно небажано

Посадка насіння томатів

Перше, про що слід подбати - це температура в теплиці. У денний час доби вона повинна бути в районі 18-20 градусів, а вночі температуру слід знижувати до 15-16 градусів. Поливати розсаду достатньо всього 3 рази за весь період. Техніка поливу застосовується Підкореневий. Температура води - 20 градусів.
Для того щоб розсада росла рівно, ящики слід кожен день повертати різними сторонами до світла. До висадки матеріалу в теплицю підживлення не здійснюється.

Основні етапи пікірування

Посадочні зразки, на яких з'явилися перші два листочка, підлягають пікіровки.

Важливо! Пікірування слід проводити саме в період появи перших двох справжніх листків на розсаді. Якщо зробити це пізніше, то є ризик того, що рослини не приживуться.

Для того щоб витягти паростки з грунту, слід ретельно пролити ящик з розсадою теплою водою. Таким чином, грунт буде розм'якшена і податлива, що в свою чергу, знизить ризик пошкодження зразків.

Таким чином, грунт буде розм'якшена і податлива, що в свою чергу, знизить ризик пошкодження зразків

Пікірування пророслих саджанців

Пересадка сіянців здійснюється в заздалегідь підготовлені ємності, заповнені тим же самим грунтом, в який здійснювався посів насіння. Перед посадкою грунт поливається слабким марганцовая розчином. Це необхідно для знезараження грунту. Сіянці слід акуратно витягнути з ящика. Для зручності можна використовувати пластикову лопатку. У кожного зразка слід відщипувати кінчик головного корінця.
Садити майбутні помідори потрібно на глибину не менше 6 см. При цьому слід особливу увагу приділити положенню кореня. Якщо корінь згинається, то лунку потрібно злегка поглибити. Допускати перегини кореневої системи не можна. Коли пересадка завершена, розсаду слід добре полити теплою відстояною водою.
Приблизно через місяць, прямо перед висадкою в теплицю, розсаду слід підгодувати сумішшю 10% аміачної селітри з деревною золою і 25 грамами суперфосфату.

Основний етап вирощування

Перед висадкою посадкового матеріалу в закритий грунт, слід провести підготовку родючого шару. Необхідно провести культивацію грунтового покриву, внести необхідні добрива та сформувати грядки. Коли грядки сформовані, їх необхідно добре полити теплою водою і на кілька днів накрити плівкою. Безпосередньо перед посадкою готуються лунки і обробляються 1% розчином марганцівки.

Безпосередньо перед посадкою готуються лунки і обробляються 1% розчином марганцівки

Розсада томатів, висаджена в грунт

Здійснювати висадку розсади в теплицю слід в момент появи перших квіткових зав'язей. В такому випадку врожай буде отримано раніше, ніж у варіанті висадки неквітучому розсади. Відстань між рядами 30-40 см, а між кущами близько 25 см.
Середня температура в теплиці повинна коливатися в межах від 18 до 30 градусів в світлий час доби і від 8 до 10 градусів вночі.

Полив томатів, висаджених в грунт

Після посадки розсади в теплицю полив слід здійснювати через день. Через тиждень кількість поливів скорочується до 1 разу на тиждень. У період дозрівання плодів поливи збільшують до 2 разів на тиждень. Вода для зрошення помідорів повинна братися відстояна і тепла. Температура води повинна максимально збігатися з температурою грунту. У випадку з вирощуванням помідорів у теплиці, вибирається техніка поливу по смугах або по борознах.

Важливо! Зрошення помідорів повинно проводитися в межах норми. Надмірна вологість сприяє формуванню рідких плодів з кислим смаком.

Протягом всього періоду зростання в теплиці має здійснюватися провітрювання, а також потрібно пильно стежити за рівнем вологості в приміщенні.

Підв'язка і пасинкування

Для того щоб не допустити пошкодження стебел під тяжкістю власної ваги і плодів, помідори слід підв'язувати. Підв'язку здійснюють приблизно через 2 тижні після посадки. Для зручності уздовж рядів організовується спеціальна шпалера з металевої дуги. Підв'язку здійснюють за допомогою широких тканинних стрічок. Матерія повинна бути досить міцною, щоб витримувати навантаження.

У певний період зростання на стеблах саджанців формуються бічні пагони - пасинки. Вони виростають з листових пазух і стоять на заваді для нормального розвитку куща. Ці пагони слід видаляти. Зазвичай пасинкування проводиться рано вранці, щоб ранка, що залишилася на місці облому пасинка, встигла затягнутися протягом дня.

Збір врожаю

Безсумнівно, найприємнішим етапом вирощування овочевих культур є період збору врожаю. Правильно вирощені помідори радують садівника міцними, щільними, соковитими плодами, які мають насичений рожевий або червоний колір. Збирати помідори потрібно по мірі їх визрівання. Даний захід не має на увазі ніяких складнощів, а приносить лише задоволення.

Даний захід не має на увазі ніяких складнощів, а приносить лише задоволення

Якщо всі етапи вирощуючи ви провели правильно - вас чекає чудовий урожай

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама