Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування томатів в полікарбонатних теплицях

Томати є однією з основних тепличних культур Томати є однією з основних тепличних культур. З усіх тепличних овочів тільки томат володіє таким великим набором вітамінів і мікроелементів. Однак томати більш вимогливі до умов зростання, якості грунту і температурному режиму, ніж огірки і зеленню культури. Томат - дуже світлолюбна культура і недолік освітленості неприпустимий. Однак, у зв'язку з повсюдним переходом на полікарбонатні теплиці з великою светопропускаемостью і широке впровадження натрієвих ламп, спектр випромінювання яких дуже близький до сонячного, ця проблема практично вирішена.

В даний час існує величезна кількість сортів і гібридів, в тому числі і для вирощування томатів у теплиці. Тільки перерахування всіх сортів томатів вимагає окремої великої статті. Найбільш передові і новітні сорти виведені ізраїльськими і голландськими селекційними фірмами, і їх першість визнано в усьому світі. З сортів биф - томатів можна порекомендувати Гродену, Бігдену і Макарену, з сортів снекових (солодких) томатів новітні і перспективні гібриди Світелле і Ангелле. З великоплідних кистьових томатів - гібриди Сінгета, Кометт і Сакцесс, а з дуже популярних черрі - томатів -проверенний часом сорт Кончіта і новітній Тастері. зазвичай тепличному господарству досить мати 3-4 сорти або виду томатів, в залежності від його спеціалізації або вимог ринку.

Основний спосіб вирощування томатів - розсадний Основний спосіб вирощування томатів - розсадний. Звичайний термін посадки розсади - перша декада грудня. Безрассадний метод, що застосовувався раніше, в даний час визнаний неефективним для теплиць, бо роблять неминучу процедуру вибракування слабких і хворих молодих рослин і підсадку здорових вельми трудомісткою. Перед посадкою на розсаду насіння прогрівають протягом 72 годин при температурі +55 градусів. Така обробка дозволяє вбити хвороботворні суперечки і віруси. Якщо є можливість, то слід відкалібрувати насіння. Для цього їх на кілька хвилин опускають в міцний розчин (до 100г на 1 літр води) повареної солі. Порожні насіння спливають, а повноцінні залишаються на дні ємності. Після цього насіння розсипають на тонкому папері для просушки

Підготовка ґрунту для томата стандартна, як для всіх культур. Однак для томатів додатково рекомендується пропарювати грунт, так як це вбиває спори і віруси деяких, специфічних для томатів хвороб і грибків.

Для уникнення хвороб при вирощуванні томатів у теплиці рекомендують використовувати ізольовані субстрати кокосову стружку або суміші туфу і торфу. Додаткова перевага в інертному живильному грунті, то що він вирішує проблему дефіциту родючих сільськогосподарських земель.

Розсаду томата висаджують в грунт (субстрат) у віці 50 днів. Це значення може трохи змінюватися, все залежить від сорту. Щільність посадки томата- 100-150см Х 50-60см. Середня щільність посадки повинна становити 2,5 - 3 рослини на кв.м. В даний час запроваджено і швидко поширюється безпересадочний метод вирощування. Рослини з самого початку висаджують у великі мішки з живильним грунтом. Обсяг мішка повинен відповідати оптимальним розмірам кореневої системи і площі живлення рослини. До мішка підводяться трубка для підгодівлі рідкими сумішами і трубка для крапельного зрошення томатів.

Температурний режим для вирощування томатів повинен бути наступним: в сонячний день треба підтримувати температуру + 24-27 градусів, в похмурий день - 20-22 градуси Температурний режим для вирощування томатів повинен бути наступним: в сонячний день треба підтримувати температуру + 24-27 градусів, в похмурий день - 20-22 градуси. Нічна температура повинна становити 16-18 градусів. Температура не повинна бути вище 34 градусів і нижче 14. Вологість в теплиці повинна становити 55-65%, так як тільки суха пилок може потрапити на товкач.

Формують томати в одне стебло. Сучасні інтенсивні сорти можуть рости в висоту практично необмежено, їх лімітує тільки висота теплиці. Однак подібним гігантам потрібно своєчасне прищипивание бічних точок зростання, постійне формування залишилися бічних гілок і інтенсивні підгодівлі добривами і поживними сумішами. на наших сільськогосподарських курсах для агрономів докладно розповідають про новітні методи підгодівлі і різних варіантах подібних сумішей.

При передовому обладнанні в полікарбонатною теплиці можна збирати особливо високі врожаї:

  • Звичайні або кистьові томати до 700 тонн з гектара.
  • Томати шеррі (черрі- більш дрібні вішневідние томати) до 450 тонн з гектара.

Збирання томатів виробляють щодня або раз в 2 дня. Забирають їх, в залежності від сорту, або в рожевій стадії зрілості або в червоній. Новітні сміття і гібриди томатів рекомендується прибирати і зберігати до реалізації, не розділяючи кисть на окремі плоди. Такий спосіб сприяє більш довгому збереженню товарного виду плодів і їх більш рівномірному дозариванию.


Компанія «Alecon» запрошує відвідати російськомовну практичну конференцію Agro-Milk 2017 (Агро-Мілк 20176) на тему молочного тваринництво і виробництва молочної продукції
Компанія «Alecon» запрошує відвідати російськомовну практичну конференцію Agro-Milk 2017 (Агро-Мілк 20176) на тему молочного тваринництво і виробництва молочної продукції.

Щорічна конференція Agro-Milk проводиться в сьомий раз в Ізраїлі і є єдиним заходом, який на сьогоднішній день пропонує проведення консультацій російськомовних тваринників. Сільськогосподарська конференція буде проходити в червні 2017 року. Конференція дасть можливість отримати практичну інформацію з питань, які безпосередньо пов'язані з темами молочне тваринництва, розведення великої рогатої худоби та кіз, виробництво кормів і будівництво молочних ферм і молокозаводів.

Для отримання докладної інформації про конференцію Agro-Milk 2017.

Для отримання докладної інформації про конференцію Agro-Milk 2017

Дата: 26-28 червня 2017 року. Місце: Ізраїль, Тель-Авів.

Мета проведення конференції: познайомити професіоналів з країн СНД з останніми розробками та інноваційними технологіями в тваринницьких фермах, за допомогою яких можна полегшити роботу на фермі великої рогатої худоби та козоферме, збільшити кількість виробленого молока і поліпшити його якість. Ознайомити з виробництвом високоякісного сиру. На конференції Agro-Milk 2017 будуть розглядатися [...]

Назва практичної конференції: «Aqua-Fish 2017
. Практична конференція «РОЗВЕДЕННЯ РИБИ І РАКОВ В УЗВ» Дата: жовтень 2017 року. Місце: Ізраїль.

Як вирощувати рибу в штучних водоймах і УЗВ? В Ізраїлі компанія «Агро-Алекон» представить четверту за рахунком практичну конференцію Aqua-Fish 2017 на тему «Розведення риби в УЗВ». У програму конференції [...]

ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ: ВИРОЩУВАННЯ КЛУБНИКИ І ТЕПЛИЧНИЙ БІЗНЕС. Дата: січень-лютий 2017 року.

Місце: Ізраїль.

Досягнення ізраїльських фахівців в галузі сільського господарства визнані в усьому світі. Новітні технології вирощування полуниці та інших сільськогосподарських культур, використання останніх досягнень в області агротехніки вивели Ізраїль в число найбільш успішних країн у цій [...]

Як вирощувати рибу в штучних водоймах і УЗВ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама