Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування томатів: вирощування розсади

  1. Вирощування томатів - досить простий процес, якщо робити це правильно Завдяки садівникам-ентузіастам...
  2. Посадка насіння томатів
  3. Пікіровка розсади томатів
  4. Відео посадки насіння помідорів
  5. Схожі статті:

Вирощування томатів - досить простий процес, якщо робити це правильно

Завдяки садівникам-ентузіастам південно-американський овоч томат прийшов не тільки в наші південні регіони, а й на городи і теплиці півночі. І якщо ще 30 років тому вважалося, що хороші помідори можна виростити лише на півдні, то в даний час хороші помідори можна виростити і в більш жорстких північних умовах. У даній статті ми постараємося розповісти про те, як правильно підготувати грунт для вирощування розсади, як вирощувати розсаду томатів, як висаджувати помідори в теплицю, про різні сорти томатів, хворобах томатів і способах боротьби з ними.

Підготовка ґрунту і вирощування розсади томатів

Правильно вирощена розсада томатів є основою отримання хорошого врожаю. томати - це світло і теплолюбна культура. Насіння у томата дрібні, зберігає схожість до 10 років. Перед посадкою слід знезаразити насіння томата. Для цього можна скористатися піввідсоткового розчином марганцівки (3-5 грамів на літр води), в який насіння в марлевій тряпочку слід опустити на півгодини. Таким чином відбувається знезараження насіння томата, побивається вся поверхнева інфекція. Після цього насіння помідора обов'язково слід промити під проточною водою.

Насіння томату можна пророщувати в будь-яких стимуляторах зростання. Для цього можна використовувати сік алое, також дуже хорошим стимулятором росту насіння є зола. У деревну золу насіння помідорів поміщають приблизно на півдня, а потім вже можна приступати до посадки.

Посадка насіння томатів

Для посадки насіння томатів для розсади можна використовувати різні ємності, але глибина грунту повинна бути не менше 4 см, а ємність мати дренажні отвори. Можна здійснювати посів томатів відразу в горщики, але попереднє вирощування рослин в окремих ємностях має ряд переваг. Справа в тому, що окрему ємність можна розмістити в теплому місці, а також зробити загартування, і все це простіше і зручніше, ніж при посадці рослин відразу в горщики.

Грунт для посадки насіння томатів потрібно готувати дуже ретельно. На відро грунту краще додавати 100 - 120 грам доломітового борошна, близько 50 грам будь-якого комплексного добрива. Грунт необхідно ретельно перемішати, пролити водою, так як грунт повинен бути вологим. Після цього можна приступати до посіву.

Перед посівом грунт краще пролити гарячою водою з розчином марганцівки, а після цього виконати неглибокі борозни приблизно 5 мм глибиною на відстані 3-4 см один від одного. Насіння потрібно розкладати в пророблені борозни на відстані 0,5-1 см один від одного. Насіння не потрібно заглиблювати, тому що 0,5 см є оптимально глибиною посадки томата на розсаду. Після посіву насіння можна закрити вологим ґрунтом, але краще додати в грунт ще піску.

Після посіву насіння томату, ємність з ними поміщається в найтепліше місце. Необхідна температура для проростання насіння - 20 - 25 градусів. Тому для успішного проростання насіння можна зробити невеликий парник, помістивши ємність з насінням томата в целофановий пакет, попередньо залишивши в пакеті запас повітря. Протягом 3-4 днів, за умови, що насіння якісні, вони дадуть сходи. Даний момент - коли з'являються «петельки» - найважливіший момент у вирощуванні розсади. На даному етапі потрібно дістати ємність з розсадою з «парника» і поставити в найсвітліше місце. Середню температуру навколишнього середовища бажано знизити до 15 градусів (вночі 14-15 градусів, а вдень 18 градусів).

Пікіровка розсади томатів

Через 2-3 тижні з насіння томатів підростуть маленькі рослинки висотою 5-10 см. На даному етапі можна переходити до пікіровки. Ємності для вирощування розсади можуть бути різними: це і поліетиленові пакети і горщики, обов'язково лише виконувати умову, щоб обсяг ємності був не менше півлітра.

У центрі горщика необхідно зробити поглиблення і позначити в нього стебло томата до семідольних листочків, щільно притискаючи грунт, так щоб у неї відразу був контакт з кореневою системою.

/ P> / P>

/ P>

Далі слід проводити догляд за розсадою. Якщо на вулиці стоїть похмура погода, то необхідно знизити температуру до 14-15 градусів, щоб сіянці томата не витягувалися.

Якщо сіянці висаджувалися в хороший грунт, то підживлення потрібно робити лише в міру необхідності. Наприклад, якщо рослина дуже бліде, то це говорить про нестачу азоту, і розсаду потрібно підгодовувати азотовмісними добривами: сечовиною, аміачною селітрою. Але набагато краще використовувати добрива при поливах - додавати у воду невелику кількість елементів живлення (на літр води 1 чайну ложку комплексного мінерального добрива). Томати дуже чуйні на фосфор і калій, тому обов'язково потрібно робити витяжку з суперфосфату і робити підгодівлю одним фосфором.

Томати дуже чуйні на фосфор і калій, тому обов'язково потрібно робити витяжку з суперфосфату і робити підгодівлю одним фосфором

У міру росту рослин потрібно робити розстановку, і як тільки листя томатів будуть стикатися один з одним потрібно їх трохи віддаляти. При підготовці рослин томата до перевезення на ділянку посадки, рослини рекомендується «підсушити», тобто кілька днів не поливати. Завдяки цьому рослини будуть менш ламким і краще перенесуть стресові ситуації.

Відео посадки насіння помідорів

Відео пікіровки розсади помідорів

Схожі статті:

томати гібриди

Вирощування помідорів в теплиці

Помідор - плід томату

Кращі сорти томатів

Ранні сорти томатів

посадка томатів

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама