Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування зелені в теплиці як бізнес

  1. Теплиці у вигляді будиночка

Тенденція нашого часу така, що все більше і більше людей вважають за краще займатися своєю справою, працюючи лише на себе, вкладаючи гроші в прибуткові ідеї. Яких тільки видів бізнесу не існує. повсюдно відкриваються магазини продуктів , Салони краси, автомайстерні. Кожен вибирає напрямок виключно за своїми уподобаннями та можливостями. Хтось вирішує відкрити кафе з нуля , А хтось розглядає ідею вирощування полуниці в теплиці круглий рік - це все дуже індивідуально. Є і така категорія людей, яким в силу певних обставин підходять лише ті проекти, що дозволять їм займатися своєю справою саме вдома. Особливо це стосується тих, хто проживає в приватному секторі. І все-таки як можна «зробити гроші», маючи свою ділянку землі?

вирощування полуниці в теплиці круглий рік

Отже, ви вирішили зайнятися тепличним бізнесом. Відразу виникає питання: що можна виростити в теплиці на продаж ? Насправді, варіантів тут багато, одним з них є вирощування зелені. Для тих, хто сумнівається в рентабельності цього бізнесу, варто нагадати, що сільськогосподарська продукція завжди була і буде затребувана. Особливо актуально це зараз, коли овочі та фрукти, що лежать на полицях супермаркетів, на вигляд гарні, але абсолютно без смаку. А якщо говорити про зелені, тут і зовсім не варто сумніватися в прибутковості проекту, адже жоден російський людина не здатна перезимувати без кропу, петрушки, цибулі. Тому, якщо ви маєте в своєму розпорядженні своєю ділянкою і у вас є тяга до землі, цей варіант вам точно підійде!

Почнемо з того, що тепличний варіант вирощування зелені має ряд позитивних моментів. По-перше, ви можете виростити смачну, корисну зелень в будь-який час року, по-друге, в теплиці є можливість створити ідеальні умови для будь-якого виду зелені, по-третє, за рік ви можете зібрати урожай кілька разів. Також безперечною перевагою є той факт, що ви самі вирішуєте, яких масштабів буде ваша теплиця. Тут уже все залежить від ваших можливостей (матеріальних і фізичних) і, звичайно ж, бажання.

У наш час дуже багато садівників і городників віддали свою перевагу теплиць. Та воно й зрозуміло! Адже де ще як не в теплиці можна виростити екологічно чистий, смачний домашній продукт? До того ж урожай можна отримувати кілька разів на рік, варто лише визначитися з видом вирощуваної продукції, а також розібратися, який різновид теплиці підійде саме вам. Природно, при цьому варто врахувати свої фінансові можливості, адже для обладнання теплиці знадобиться стартовий капітал.

Отже, види теплиць. Існує кілька варіантів побудови даних споруд. Один з них - теплиця, яка примикає до будівлі. Мається на увазі, що однією з несучих стін для даної теплиці повинна стати стіна житлового будинку або підсобної споруди. Такі теплиці гарні для використання в холодні пори, адже найчастіше їх роблять опалювальними.

Існують весняні та зимові теплиці. Весняні використовують з березня по листопад. Що стосується зимових теплиць, то вони вимагають обов'язкового опалення. Розглянемо найпопулярніші види теплиць більш докладно.

Теплиці у вигляді будиночка

Однією з найпоширеніших конструкцій є теплиця з вертикальними стінами під назвою «Будиночок». Даний вид користується великою популярністю, незважаючи на те, що з'являються більш нові і практичні модифікації. Дана конструкція являє собою каркас у вигляді будиночка, стіни якого будують висотою до 1.5 м, а коник даху у своєму розпорядженні приблизно на 1.8-2.4 м від землі. Дана конструкція дозволяє господареві не нагинати голову, а спокійно пересуватися на весь зріст, що важливо. Також простір даної теплиці дозволяє розташувати рослини на стелажах або полицях. Варто також відзначити, що не останню роль в даному виді теплиці грає двосхилий дах - на похилих поверхнях взимку не затримується сніг, він благополучно скочується вниз, тим самим не створюючи додаткового навантаження на верхні частини конструкції. Однак при всіх плюсах цього виду теплиці існують і негативні моменти, такі як складність самої конструкції і вартість споруди. Цей варіант вигідний тим, хто здатний створити таку конструкцію самостійно.

І все-таки як можна «зробити гроші», маючи свою ділянку землі?
Адже де ще як не в теплиці можна виростити екологічно чистий, смачний домашній продукт?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама