Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування зеленої цибулі в теплиці круглий рік

  1. Бізнес по вирощуванню зелені
  2. Технологія вирощування та агротехніка
  3. Зелень в теплиці круглий рік
  4. Робимо бюджетну теплицю
  5. Секрет швидкого отримання зеленого пера

Сьогодні вирощування зелені в теплиці круглий рік для продажу - це прибутковий бізнес. Його рентабельність пояснюється високим попитом населення: люди повинні правильно харчуватися. А що корисніше свіжого і екологічно чистого продукту ?! До того ж, зелена цибуля, петрушка, кріп, салат не потребують пильної уваги і особливого догляду. Трохи сонячного світла, тепла, води і родючої землі. Плюс теплиця для отримання прибутку для вилучення стабільного прибутку цілий рік за будь-яких похідних умовах. Зелень дає врожаї в найкоротші терміни в порівнянні з іншими тепличними рослинами.

Бізнес по вирощуванню зелені

З популяризацією здорового харчування спостерігається зростання профільних господарств. Всі теплиці приносять 100-відсоткову рентабельність.

Вирощування зелені в теплиці на продаж в цифрах:

  1. З 1 кв. м можна зібрати 1,5 кг зелених пір'я (за одну зрізання). Протягом одного сезону - 3,5-4 кг.
  2. Вирощування цибулі на зелень в теплиці вимагає не більше 27-30 днів. Точні терміни залежать від сорту, якості грунту, кількості добрив і мікроклімату.
  3. Роздрібна ціна залежить від сезону. В середньому - 0,5-0,6 долара за 100-грамовий пучок. За кілограм - 5-6 доларів.
  4. З одного зрізання з 1 кв. м ми отримуємо 7,5-9 доларів.

Щоб точніше підрахувати прибутковість бізнесу, потрібно врахувати всі нюанси. Наприклад, витрати на добрива, посадковий матеріал і зміст теплиці в різні сезони будуть відрізнятися. Стелажна система дозволить максимально ефективно використовувати площу і вдвічі збільшити урожай. На налагодження ринків збуту буде потрібно якийсь час, тому частина партії доведеться збувати за оптовою ціною. А це практично в 2 рази менше.

Проте, орієнтовну прибутковість бізнесу можна визначити:

  1. Засіємо зеленню 200 кв. м тепличного господарства. Це одна теплиця площею 100 кв. м (5X20 м) зі стелажами в два яруси.
  2. Одна зрізка принесе нам 1500-1800 доларів (якщо будемо продавати в роздріб).
  3. Приблизно 50% складуть щомісячні витрати. Це 700-900 доларів.

Навіть при реалізації за оптовою ціною прибуток не складе менш ніж 500 $ в місяць. А культивувати ми буде не тільки цибулю: чим ширше асортимент, тим вищий дохід.

Бізнес на вирощуванні зелені не вимагає великих вкладень. Тому можна його протестувати, спочатку на невеликих площах. А потім судити про доходи та витрати.

Технологія вирощування та агротехніка

Спочатку потрібно визначитися з видами і сортами зелені. Завжди будуть користуватися попитом пір'я цибулі, кріп, петрушка, різні салати, редис. Менше купуються, але коштують дорожче - базилік, м'ята, кінза, лемонграсс і інші пряно-ароматичні зелені рослини.

Щось ми будемо вирощувати в більшій кількості, щось - в меншому. З плином часу пріоритетні напрямки визначаться. Але такі бюджетні продукти, як салат, кріп, зелена цибуля і петрушка будуть завжди популярні серед населення.

Технологія вирощування салату:

  1. Вибираємо сорту для теплиць з коротким періодом дозрівання. Такі види відразу висіваються в грунт.
  2. Посів - кожні два тижні. Так ми будемо постійно отримувати урожай.
  3. Оптимальна температура практично для всіх сортів салату - + 19-20 °.
  4. Полив регулярний. Краще організувати крапельну систему, щоб вода не потрапляла на листя.
  5. Періодично доведеться видаляти бур'яни і розпушувати грунт.

У теплиці можна отримати хороший качанний салат. Цей вид більш вимогливий, ніж листові сорти. Йому потрібен постійний світло, стабільна температура, регулярний полив. При посадці важливо залишити деяку відстань між рослинами.

Дві техніки вирощування кропу на продаж:

  1. Окремий посів.
  2. Висівання рослини як ущільнювача.

При окремому посіві насіння розташовуються за схемою 20X20 см, 25X25 см (до 20-30 насіння на 1 кв. М). Рослини повинні розвиватися вільно. Безпосередньо перед посівом насіння вимочують 1-2 дня.

Технічна стиглість настає через два місяці. З 1 кв. м можна зібрати до 2 кг зеленого продукту. А згодом ще досить довго можна зрізати кондиційні пагони з материнської рослини.

При висіванні кропу як ущільнювача насіння густо розсипають по грядці. Рослини знаходяться близько один до одного. Після сходів грядка нагадує зелений килим.

Кріп досить вимогливий до температури і освітлення: за цими параметрами потрібно ретельно стежити.

Вирощування цибулі в теплиці на зелень так само не вимагає особливих умов, але попит на нього найвищий.

Посадка цибулі на перо:

  1. За кілька днів до висадки цибульні головки замочують в розчині марганцівки. Перед цим потрібно зрізати верхню частину цибулини.
  2. Висаджують в підготовлені ряди на відстані 10-15 см (нам потрібно отримати тільки перо) зрізом вгору.
  3. Технічна стиглість настає через 35-40 днів. Потрібен періодичний полив і розпушування грунту.

Корисна порада! Для вигонки пера найбільше підходить цибулю-шалот. Він дає майже в 3 рази більше зеленої маси, ніж ріпчаста цибуля.

Зелень в теплиці круглий рік

Найзначніша стаття витрат - утримання теплиці в холодну пору року. За допомогою грамотного будівництва можна заощадити.

  1. Дерев'яний каркас забезпечить не тільки екологічну чистоту мікроклімату, але і дасть додаткове тепло.
  2. Для кращого росту зелені використовуємо дуже щільну морозостійку плівку.
  3. Теплицю ставимо нема на голу землю, а на фундамент. Наверх кладемо будь теплоізоляційний матеріал. Навіть рослини, висаджені по краях, які не будуть підмерзати.
  4. Грядки бажано «підняти», зробити насипними. Так зелена маса буде ближче до сонячного світла.
  5. При облаштуванні теплиці для зелені не забуваємо про систему вентиляції. Свіже повітря потрібен і рослинам, і самої конструкції.

Робимо бюджетну теплицю

Варто врахувати, що бюджетна теплиця ідеально підходить не тільки для вирощування зелені, але і для висадки та вирощування будь-яких інших ранніх культур. Перед монтуванням бюджетної теплиці, необхідно визначиться з матеріалом каркаса. Це може бути метал, труби ПВХ, деревина і багато інших інноваційних матеріали, які довговічні, економічні і практичні. Але більш екологічно чистим, при цьому віддають невелику кількість теплової енергії, все-таки є деревина. Для дерев'яного каркаса слід використовувати спеціальну морозостійку плівку. Плівка може мати два шари. При цьому зовнішній шар доведеться зварювати в місцях стику, для додання герметичності конструкції.

При монтажі теплиці не забудьте також встановити якісну систему вентиляції, яка необхідна не тільки для вирощуваних продуктів, але і для обслуговування самої теплиці. Якщо спорудити теплицю, дотримуючись усіх правил монтажу, то посів в ній можна здійснювати з кінця лютого до початку березня. Але якщо, в теплиці цілий рік буде дотримуватися відповідний тепловий режим, то і експлуатувати її можна цілий рік.

Секрет швидкого отримання зеленого пера

Швидко виростити пір'я цибулі можна навіть на кухні. Але ефективне вирощування зелені в домашніх умовах вимагає додаткового обладнання, яке можна зробити своїми руками:

  1. Беремо пластмасовий яєчний лоток. У кожній лунці робимо невеликі отвори.
  2. Розміщуємо цибулинки в лунки і опускаємо пристосування в миску з водою. Так, щоб до рідини торкалися тільки вусики коренів. Це дозволить уникнути гниття і поганого запаху.
  3. Ставимо акваріумний компресор, який буде збагачувати воду киснем. Примусова подача кисню дозволяє прискорити темп зростання пера в 2 рази.

Необхідно стежити за рівнем води. Урожай можна збирати кожні два тижні прямо на балконі або кухонному підвіконні. На використанні таких установок реально побудувати окремий бізнес.

Читайте також: Вирощування зелені в теплиці приносить дохід круглий рік .

Зелень обов'язковий компонент до гарніру кожного столу. Тому вона буде постійно користуватися попитом на продуктових ринках і магазинах круглий рік. Її легко продавати, заморожувати і зберігати. У тепличних умовах вирощування зелені це найлегше завдання в порівнянні з іншими видами столових рослин. Більш того бізнес можна починати з кімнатного вирощування перев лука. Вирощування зелені на продаж прекрасно підходить для створення домашнього бізнесу.

А що корисніше свіжого і екологічно чистого продукту ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама