Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування зеленої цибулі в воді: прості правила

  1. Підготовка лука до вигонки у воді
  2. Пристосування для вигонки зеленої цибулі в воді
  3. Підгодівлі при вирощуванні зеленої цибулі в воді
  4. Секрети правильної вигонки зеленої цибулі будинку

Вирощування зеленої цибулі будинку в воді - це найпростіший спосіб познайомиться з городництвом. Всі ми прекрасно пам'ятаємо стрункі ряди майонезних баночок з цибулинами, "прикрашали" вікна наших бабусь всю зиму. А тепер разом зі своїми дітьми із захопленням спостерігаємо, як поступово з цибулини пробивається і тягнеться вгору соковите зелене перо.

Дійсно, для вигонки цибулі на зелень зовсім не обов'язково возитися з землею і змушувати свій підвіконня плошками або ящиками.

Для тих, хто не хоче "розводити бруд", існує «чистий» спосіб виростити зелену цибулю - у воді. Вийде у кожного. Проте знання деяких хитрощів і правил дозволить не просто порадіти зеленому пір'їнці, а забезпечити сім'ю свіжим зеленою цибулею швидко і до самої весни.

ЗМІСТ СТАТТІ:

Підготовка лука до вигонки у воді

Так само як і при вигонці пера цибулі в землі , Попередньо необхідно вибрати неушкоджені цибулини бажано одного розміру, приблизно 3-4 сантиметри в діаметрі.

Відібрані цибулини обрізають дощенту, опускають на 20 хвилин в гарячу (50-52 ° С) воду, розчин золи або марганцівки.

Вирощування зеленої цибулі будинку в воді - це найпростіший спосіб познайомиться з городництвом

Потім їх занурюють в холодну воду, після чого повністю очищають від лушпиння (яку хороший дачник збере, висушить і збереже до весни ) І тільки після цього «висаджують» цибулю в банки, чашки, склянки, пляшки, тарілки, піддони, ємності з прорізами або спеціальні «проращівателі».

Пристосування для вигонки зеленої цибулі в воді

Найчастіше в якості ємностей з водою використовуються скляні або жерстяні банки, чашки, склянки або пляшки з широкою шийкою. У них наливають воду, зверху ставлять цибулину і готово, нічого складного.

Банки, склянки і чашки не зручні тільки тим, що цибулини в них дуже частина загнивають. Цього легко уникнути. Вставляємо цибулину в чистий, але вже не потрібний носок, наповніть банку водою на третину і опустіть носок в воду. Вода буде підніматися вгору по носку і зволожувати нижню частину цибулини, а в майбутньому - тільки її коріння. Ще один спосіб запобігти гниттю - проткнути цибулину в декількох місцях дерев'яними шпажками і как-будто підвісити її на банку. Палички не дозволять цибулині повністю зануритися у воду.


Якщо в будинку не знайшлося вільної скляного посуду, можна пристосувати для вигонки цибулі будь контейнери, наприклад, пластикові коробки, в які розкладають салати в супермаркетах. Як це робиться? Все просто:

  • Беремо по листу щільного картону в розмір кожної коробки,
  • Прорізаємо в них отвори по діаметру цибулини,
  • Наливаємо в ємність воду і накриваємо її зверху картоном,
  • Вставляємо цибулини в отвори так, щоб вони трохи торкалися води.

Крім того, можна вирощувати зелену цибулю і в звичайній тарілці. У тарілку наливають невелику кількість відстояної води кімнатної температури і щільно один до одного укладають цибулини, намагаючись, щоб вони стояли вертикально. Вода повинна закривати цибулини не більше ніж на чверть.

Існують і спеціальні пристрої - проращівателі лука. Вона влаштовані на принципі «гідропоніки». Цибулини вставляються в призначені для них отвори, в контейнер наливається вода, а за допомогою компресора між цибулинами і водою створюється водна суспензія. Цибулини майже не контактують з водою, не загнивають, але значно швидше дають коріння і вибивають перо.


Вирощуючи цибулю в воді, вже через два тижні ви отримаєте зелені пір'я довгою в 12-15 сантиметрів. Хочете швидше отримати перший урожай і взяти з кожної цибулини по максимуму? Тоді доведеться цибулю підгодовувати мінеральними добривами.

Підгодівлі при вирощуванні зеленої цибулі в воді

    1. На 1 літр води 2 ч.л. комплексного мінерального добрива.
    2. На 1 літр води 1,5 грама аміачної селітри, 2 грами суперфосфату і 1,5 грама хлористого калію.
    3. На 1 літр води 5 грам деревної золи.

Добрива вносяться в воду, коли цибулини вже пустили коріння і почалося відростання зеленої маси.

Наостанок, найважливіше. Запам'ятайте кілька простих правил вирощування цибулі на зелень в воді. Це допоможе уникнути непотрібних проблем.

Секрети правильної вигонки зеленої цибулі будинку

  • Ємність для вигонки зеленої цибулі, будь то банку або тарілка, краще попередньо продезінфікуйте рожевим розчином марганцівки.
  • Вода повинна лише злегка торкатися нижньої частини цибулини. Не занурюйте цибулини в воду цілком, інакше вона загніет.
  • До того як відросте коріння, посуд з цибулинами тримаєте в прохолодному місці.
  • Поки не з'явилися корінці, воду в ємностях необхідно міняти двічі в день - вранці і ввечері. Коли зелень піде в зростання, міняйте воду раз в 24 години. Якщо ви підгодовуєте цибулю, розчиняючи у воді добрива, міняйте рідину раз в тиждень.
  • Час від часу промивайте коріння цибулин і посуд під струменем води.
  • Щоб цибулини не загнивали, періодично виймайте їх з ємностей з водою і залишайте «на волі» на три-чотири години.
  • Кожну партію цибулі ставте на вигонку через два тижні після попередньої, і тоді свіжа зелень буде на вашому столі безперервно.

Вирощувати зелена цибуля будинку протягом всієї зими під силу кожному. Хто знає, може, цей процес вас так захопить, що захочеться влаштувати зимовий город на підвіконні? А ми вам допоможемо! Розповімо, як:

- виростити свіжі огірочки в домашніх умовах ,
- вибрати відповідні сорти салатів для вирощування на підвіконні ,
- правильно доглядати за базиліком, зростаючим будинку в горщику .

Бажаємо вам успіхів і високих урожаїв!

Оцініть, будь ласка, статтю. Ми дуже старалися:

ПОДЕЛИТЕСЬ З ДРУЗЯМИ дачні ради і городніх хитрість:

РЕКОМЕНДУЄМО ПОЧИТАТИ:

Як це робиться?
Хочете швидше отримати перший урожай і взяти з кожної цибулини по максимуму?
Хто знає, може, цей процес вас так захопить, що захочеться влаштувати зимовий город на підвіконні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама