Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квітковий гардероб королеви Маргрете

  1. Квітковий гардероб королеви Маргрете II для світського виходу
  2. Японські хризантеми - класика і фантазія
  3. Сукня - Тіволі
  4. хрестильне плаття
  5. королівські маргаритки
  6. Сукня з перловим квітами
  7. Вишивання і дизайн - творчість і насолоду
  8. Шовкова парча з фантазійними квітами
  9. Бальне плаття з квітковою гірляндою
  10. Святкове мереживне плаття
  11. квіткове захоплення
  12. Recykling - сукні-переробки
  13. королівські капелюшки

Квітковий гардероб королеви Маргрете II - таке враження у мене склалося після відвідин виставки "Гардероб Королеви Маргрете" в музеї Старе Місто / Den Gamle By в м Орхус, Данія. Квіти часто асоціюються з красою і розкішшю. Не випадково, напевно, багато суконь королеви прикрашені різними флористичними мотивами. Квіткове захоплення, романтика, благородство, розкіш, творчість - часом з викликом консервативним і строгим шати - все це втілилося в сукнях з королівського гардероба.

У числі експонатів виставки представлені різні наряди королеви Маргрете: від хрестильне плаття до одягу, яку вона носила до недавнього часу: всього 37 суконь і 42 капелюшків. Ця експозиція - лише невелика частина її великого і різноманітного гардероба. Більшість суконь королеви, які вона вже не одягає, зберігаються в її особистому палаці у Франції.

Королева Маргрете II сама відкрила виставку свого одягу в музеї Старе Місто / Den Gamle By 27 березня 2018 року. Ця виставка триватиме на 9 вересня 2018 року.

Оголошення про виставку королівського гардероба в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія. Фото 13 травня 2018

Квітковий гардероб королеви Маргрете II для світського виходу

Сукня з польовими квітами з натуральної легкої шовкової тканини крепдешин (фр.Crepe de Chine - китайський креп) було в числі улюблених у королеви. Перший раз це плаття королева одягла на весільну церемонію своєму племінниці Олександри. У цій сукні вона з'являлася і на інших весільних церемоніях, а також на святкування 50-річчя правління королеви Єлизавети в 2002 році.

Інша романтичне плаття з чистого шовку з квітами бузку було зшито по ідеї дизайнера Могенс Еріксенс. Це квіткове плаття королева Маргрете наділу на весілля свого старшого сина, кронпринца Фредеріка в 2004 році. У цьому ж сукню королева вважала за краще відзначити і 70-річчя свого чоловіка - принца Хенріка.

У цьому ж сукню королева вважала за краще відзначити і 70-річчя свого чоловіка - принца Хенріка

Святкові шовкові сукні з квітами бузку (зліва) і польовими квітами (праворуч). Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Квітковий гардероб королеви Маргрете II - сукні з шовку з польовими квітами (зліва) і з букетами з бузку (праворуч). Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Японські хризантеми - класика і фантазія

У королеви дуже творча натура і тому, дотримуючись до класичного стилю, вона не уникала експериментів в одязі. Королева Маргрете (тоді ще кронпринцеса) долучилася до кола співавторів цього сукні з хризантемами. Вона купила шовкову тканину з хризантемами в 1963 році під час поїздки в Японію. Тканина обі (obi fabric) шириною 68 см, призначалася для традиційних японських широких поясів кімоно, вони зав'язуються широким бантом на спині. З цієї тканини за задумом Маргрете була зробити правильний частина сукні з невеликим шлейфом, яке кронпринцеса наділу під час заручин з Анрі Марі Жан Андре, графом де Лаборд де Монпеза - її майбутнім чоловіком, який став принцом Хенриком. Пізніше цю сукню вона одягала під час офіційних візитів до Канади і Бельгії.

Пізніше цю сукню вона одягала під час офіційних візитів до Канади і Бельгії

Сукня з японської шовкової тканини обі з хризантемами для заручин. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Сукня - Тіволі

Легке плаття з натурального шовку морських квітів з великою квіткою на плечі було одним з найулюбленіших суконь королеви Маргрете. Королева купила тканину для плаття в знаменитому салоні Vagns Hattesalon в Копенгагені на початку 80 х років минулого століття. Яскравий квітка був зроблений з цієї ж тканини. Королеві дуже подобався колір тканини і легкість. Вона одягла сукню на святкування свого 50-річного ювілею парку розваг Тіволі (Tivoli) в Копенгагені. Тому плаття і отримало назву "сукня - Тіволі".

Тому плаття і отримало назву сукня - Тіволі

Легке повітряне плаття Тіволі з великою квіткою - одне з найулюбленіших суконь королеви. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

хрестильне плаття

Народження королеви Маргрете II було подібно променю світла в темряві. Вона з'явилася вона з'явилася на світ через тиждень, після окупації Данії фашистами - 16 квітень 1940 р Найперше святкову сукню майбутньої королеви стало хрестильне плаття, яке її батьки наділи під час хрещення. Хрестильне плаття з чистого шовку з мереживною флористичної вишивкою було зшито для майбутнього короля Крістіана 10 в 1870. За традицією воно передається у спадок. У цьому ж платті і в 2011 році був хрещений і внук королеви - принц Вінсент.

У цьому ж платті і в 2011 році був хрещений і внук королеви - принц Вінсент

Хрестильне плаття королеви Маргрете II. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

королівські маргаритки

Улюблена квітка королеви - це напевно маргаритка. Велика брошка у формі маргаритки часто прикрашає одяг королеви. Брошка під сімейним назвою "Маргаритка" раніше належала бабусі королеви Маргрете II - шведської кронпринцеси Маргрете. Ця брошка прикрашала і її весільну сукню Маргрете, а в руках вона тримала букет з маргариток. Ці ж квіти ж були вплетені і в волосся подружок нареченої.

Саме весільне плаття не було виставлено на даній виставці. Тут була представлена ​​фотографія королеви в весільному вбранні з її улюбленою брошкою.

Маргаритки стали дуже популярним аксесуаром в Данії. У багатьох датських жінок в колекції прикрас знайдеться яке-небудь кільце, сережки або брошка у формі маргаритки. Зазвичай прикраси - маргаритки робляться у вигляді класичного дизайну - зі срібла, золота або іншого металу і покриваються емаллю білого кольору. Але зустрічаються й інші варіанти.

Але зустрічаються й інші варіанти

Брошка з маргариткою прикрашала весільну сукню королеви Маргрете II. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Сукня з перловим квітами

Квітковий гардероб королеви Маргрете II включає і таке елегантне плаття з фантазійними квітами, розшитими перлами. Це весільний подарунок від датського дизайнера Ерік Мортенсен. Сукня з перловим квітами королева Маргрете (тоді ще крон принцеса) одягла на свято в ратуші Копенгагена в 1967 році і на новорічне свято в 1969 році.

Сукня з перловим квітами королева Маргрете (тоді ще крон принцеса) одягла на свято в ратуші Копенгагена в 1967 році і на новорічне свято в 1969 році

Сукня з перловим квітами. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Вишивання і дизайн - творчість і насолоду

Королева і сама любить вишивати, придумувати фантазійні візерунки і дизайн одягу. Вона вважає, що вишивання - це дуже розслабляє заняття, яке допомагає очистити розум. Внизу фотографія сукні з вишивкою, узор якого придумала сама королева.

Внизу фотографія сукні з вишивкою, узор якого придумала сама королева

Сукня з вишивкою перловим бісером. Візерунок придуманий королевою. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Дизайнером цих костюмів для театральної постановки стала сама королева. Фото 13 травня 2018, виставка в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Шовкова парча з фантазійними квітами

На урочисту церемонію святкування своєї срібного весілля в 1992 році королева одягла розкішну сукню з шовкової парчі, з вишитими фантазійними квітковими візерунками із золотих і срібних ниток. Такий вибір напевно був не випадковий. Парча протягом багатьох століть асоціювалася з королівською величчю і зазвичай використовувалася для найурочистіших випадків. Дизайн цього сукні в стилі середньовіччя з довгими рукавами і тунікою придумав Йорген Блендер.

У цій сукні королева запечатліна в 1993 році і на портреті Дмитра Жилінського "Портрет Королеви Данії Маргрете II" ( Збори Королівського дому Данії )

У цій сукні королева запечатліна в 1993 році і на портреті Дмитра Жилінського Портрет Королеви Данії Маргрете II (   Збори Королівського дому Данії   )

Шовкова парча з фантазійними квітами для срібною весілля. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Бальне плаття з квітковою гірляндою

Королева протягом багатьох років працювала з театральної області, виконуючи костюми і декорації для вистав. Тюль - легка прозора сітчаста тканина, яка часто використовуються в театрі в якості завіс і декорацій, навела на ідею використовувати цю тканину для бальної сукні. За задумом королеви з 60 метрової тюлі було зшито бальне плаття. У ньому королева танцювала зі своїм чоловіком на балу, святкуючи срібне весілля. Футболка прикрашала гірлянда зі штучних квітів, які виконала флорист Мадлен Шнак. А дизайн самого сукні виконав Йорген Бендер у співпраці з самою королевою.

А дизайн самого сукні виконав Йорген Бендер у співпраці з самою королевою

Святкову сукню з тюлі з квіткової гірляндою. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Святкове мереживне плаття

Мереживну тканину червоного кольору з флористичним візерунком королева купила у Франції. З цієї тканини дизайнер Йорген Бендер виконав розкішну сукню. Його королева одягла під час офіційного візиту до Іспанії в 1983 році. У цьому ж сукню королева вважала за краще сфотографуватися для офіційної фотографії з нагоди її 50-річного ювілею в 1990 році.

У цьому ж сукню королева вважала за краще сфотографуватися для офіційної фотографії з нагоди її 50-річного ювілею в 1990 році

Квітковий гардероб королеви Маргрете II - мережива з флористичним візерунком. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

квіткове захоплення

Квітковий гардероб королеви Маргрете II включає і це яскраве барвисте і легке літнє плаття з квітковим принтом. Воно було в числі улюблених суконь королеви. Його вона одягала під час поїздок до Австралії в 1987 році, у Франції і в літній час в Данії. Йорген Бендер був дизайнером цього сукні з бавовняної тканини з яскравими квітами.

Йорген Бендер був дизайнером цього сукні з бавовняної тканини з яскравими квітами

Барвисте і легке літнє плаття з квітковим принтом. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Recykling - сукні-переробки

Королева Маргрете дуже багато часу приділяє своєму стилю і не боїться переробляти свої сукні на новий лад. Творчий підхід - це один із секретів в створенні яскравого і унікального образу.

Це плаття зшито по дизайну Йорген Бендер в 1973 році. За задумом королеви той же дизайнер в 1986 році перетворив в жакет зі спідницею, додавши контрастну норкову окантовку.

Нові деталі - новий образ. Сукня - переробка. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

А це плаття з квітковим принтом було перешите тричі. У 1992 році на святкове дійство з нагоди святкування срібного весілля королева прийшла в театр в розкішній сукні з довгим шлейфом. Пізніше плаття стало виглядати інакше: довжина стала коротше, рукава були змінені, а шлейф був пришитий збоку. У новій сукні королева відкривала святковий тиждень у м Орхус в 2001. Пізніше плаття знову було перешите - таким воно виглядати зараз.

Пізніше плаття знову було перешите - таким воно виглядати зараз

Експозиція на виставці, що показує як змінювався дизайн сукні. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Сукня - переробка - експозиція на виставці. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Тричі перешите плаття. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

королівські капелюшки

В експозиції королівського гардероба представлені і унікальні капелюхи, які королева носила в різний час свого правління. Королева - любителька капелюшків. Більшість своїх капелюхів з 60 х по 80-ті роки минулого століття королева придбала в своєму улюбленому капелюшному салоні Vagns Hattesalon в Копенгагені. У 80 х роках салон припинив своє існування. Головні убори для королеви стали виготовляти інші дизайнери.

Головні убори для королеви стали виготовляти інші дизайнери

Колекція головних уборів на виставці гардероба королеви в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія. Фото 13 травня 2018

Королівські капелюшки, виготовлені капелюшному салоні Vagns Hattesalon в Копенгагені. Фото 13 травня 2018, виставка нарядів королеви Маргрете II в музеї Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Стильна королева

За довгі роки королева приміряла на себе як пишні класичні сукні, так і брючні костюми, традиційний одяг народів Гренландії та інші екзотичні одягу. Королева Маргрете не боїться яскравих образів і експериментів.

При цьому вона завжди намагається приділяє багато уваги своєму стилю, бажаючи завжди виглядати бездоганно. І це їй вдається. Не випадково журнал "The Guardian" включив Маргрете II в список найкраще одягнутих людей старше 50 років.

Не випадково журнал The Guardian включив Маргрете II в список найкраще одягнутих людей старше 50 років

Фотографія гардероба королеви Маргрете, який вона взяла з собою під час офіційної поїздки в США в 2011 році. Фото 13 травня 2018, музей Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

На виставці також виставлені старі валізи. У них раніше транспортувалася одяг під час поїздок. Фото 13 травня 2018, музей Старе Місто / Den Gamle By, м Орхус, Данія

Музей Старе Місто / Den Gamle By на мапі


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама