Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Цегла своїми руками.

  1. Форма для виготовлення цегли своїми руками.
  2. Формування цегли своїми руками.
  3. Випалювання цегли своїми руками.

Природно, матеріалом для виробництва цегли своїми руками є глина. Варіантів добути глину існує безліч, головне знайти її в достатній кількості. Можна спробувати відвідати кар'єри в окрузі, або ж вона може виявитися прямо на вашій ділянці. Але, варто врахувати склад і якість глини, не кожен вид і тип глини підійде - радимо вам перевірити чи підходить вона за якістю і яка її жирність.

Для визначення жирності глини існує кілька способів, з ними можна ознайомитися нижче.

Беремо трохи глини, приблизно з півлітра. Поступово починаємо заливати і вмішувати воду в глину. Продовжуємо до тих пір, поки глина не візьме в себе воду і не почне липнути до рук. Далі потрібно надати масі форму кульки (3-4 см в діаметрі) і коржі (розмір близько 10 см.), Залишити сушитися на кілька днів.

По закінченню двох або трьох днів, необхідно оглянути фігурки. Наявність тріщин говорить про те, що необхідно додати в глину піску, тому що вона дуже жирна. При відсутності тріщин необхідно провести перевірку на міцність. Для цього потрібно скинути кульку з висоти близько метра. Якщо кулька розлетиться на шматочки, значить глина худа і не підходить для виробництва цегли. До наявного сировини слід додати глину з більшою жирністю. Якщо ж Шарик залишиться неушкодженим, тоді, можна почати виробництво цегли.

Слід пам'ятати, що підмішувати глину або пісок необхідно маленькими порціями, і контролювати якість сировини після кожного замісу. Це дозволить знайти оптимальну пропорцію і уникнути помилок.

Форма для виготовлення цегли своїми руками.

Сирець (необпалений цегла), виготовлений своїми руками з якісної сировини, з дотриманням всіх норм і правил, практично відповідає за властивостями і за якістю, добре відомому всім, червоному (обпалена) побратимові. Сирець може бути використаний при будівництві невеликих господарських приміщень, таких як сараї і лазні.

Оскільки, в даній ситуації, немає необхідності в організації поточного виробництва, купувати або збирати самостійно формувальний прес не потрібно.

Для початку виробництва потрібна найпростіша форма. Її можна змайструвати своїми руками, з доступних матеріалів: два листа фанери і тонкі дошки, товщиною 20-25 мм. Для більшої продуктивності і швидкості, бажано підготувати кілька форм. Дані форми здатні з легкістю замінити промисловий прес, що дозволить отримати нам якісний цегла на виході.

Розмір форми може бути будь-яким, в залежності від бажання, але бажано спорудити осередку стандартного розміру - 250х120х65мм. Іноді, в процесі виробництва в цеглі формують спеціальні порожнечі, призначені для поліпшення зчеплення поверхні виробу з розчином. Саме для цього роблять виступи у верхній і нижній кришці. Всі частини форми кріпляться один до одного цвяхами 50-60 мм, тільки верхня кришка не фіксується цвяхами, що дозволяє знімати її для наповнення форми і вилучення з неї сформованого цегли.

Якщо потрібно поліпшити якість готових цеглин - можна виготовити спеціальний формувальний прес, але це велика тема для окремої статті.

Формування цегли своїми руками.

Формування сирцю (цегли) своїми руками проходить наступні чином: змочити форму зсередини водою, присипати трохи дрібної пилом, цементом, це дозволить полегшити витяг саморобних цегли з осередків форми. Далі наповнити форми сумішшю з глини і струснути, для кращого заповнення кутів. Якщо, глини виявилося більше, ніж необхідно, зайве слід акуратно зняти будівельної кельмою, або підходящої металевою пластиною. Зверху накрити кришкою і залишити на якийсь час.

Для вилучення цегли потрібно зняти кришку і перевернути форму.

Наступний етап - сушка. До неї необхідно поставитися серйозно, адже це найбільш важливий етап. Тут все трохи складніше, ніж може здатися з першого погляду. Після усадки розмір цегли може скласти близько 85 відсотків від початкових габаритів.

Рекомендується використовувати стелажі з навісом, в таких умовах цеглини будуть захищені від прямих сонячних променів, дощу і при цьому циркуляція повітря не буде порушена. Процес сушіння може зайняти приблизно від 6 до 15 діб, в залежності від температури і вологості повітря. Чим вище температура і сухіше повітря - тим менше часу піде на сушку.

В результаті даного етапу ми отримаємо цегла-сирець.

У випадках, якщо все-таки потрібно створити обпалена цегла, то при бажанні, можна здійснити випал самостійно. Звичайно, даний етап дуже важкий у виконанні, і вимагає багато часу і сил. Не слід розраховувати на великий обсяг виробництва. Даний процес має сенс лише для невеликого кількості цеглин - в межах півсотні. Виготовляти більше зовсім не раціонально.

Випалювання цегли своїми руками.

Піч для випалу може бути виготовлена ​​самостійно, ідеально підходить для цієї мети металева бочка, об'ємом близько 200-250 літрів.

Під вогнище необхідно підготувати поглиблення в землі, приблизно півметра завглибшки. Вирізаємо у бочки дно і встановлюємо її на ніжках, висотою 20 см на багаття. Це дозволить стежити за вогнем, а також регулювати температуру для більш рівномірного прогріву.

Наступний крок - заповнення бочки цеглою, при цьому слід залишати маленькі зазори. Щоб уникнути проникнення холодного повітря в бочку, її закривають кришкою. Радимо зробити в такий спосіб: кришку легко спорудити з вирізаного днища, приробивши до нього ручки, для більшої зручності.

Сам процес випалу займає, в середньому, близько 20-ї години. Слід підготувати достатню кількість палива, а краще навіть зробити запас, адже вогонь доведеться підтримувати весь цей час. До моменту закінчення випалу поступово зменшують вогонь багаття. Далі бочці необхідно охолонути самій, відкривати кришку для поліпшення циркуляції повітря, або використовувати будь-якої штучний спосіб охолодження заборонено! Приблизно через 4-5 годин бочка разом з вмістом досить охолоне. Тепер можна відкрити кришку і почати виймати вже готові обпалені цеглини.

Для контролю якості готового виробу пропонуємо виконати наступне: розколоти цегла молотком. Добре обпалена цегла має рівномірний колір і структуру по всій площі розлому. Якщо розламаний цегла опустити воду, то через деякий час у воді колір і структура цегли повинні залишатися рівномірними по всій площі розлому.

У разі, якщо тест на якість цегли, виготовленої своїми руками, пройшов на відмінно, вітаємо, ви змогли зробити цегла своїми руками!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама