Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно вибрати хороший і смачний картопля

  1. Як правильно вибрати картопля Появою картоплі в нашому житті ми зобов'язані Христофору Колумбу, який...
  2. Як правильно вибрати картопля?

Як правильно вибрати картопля

Появою картоплі в нашому житті ми зобов'язані Христофору Колумбу, який завіз цю культуру з Південної Америки до Іспанії в XVI столітті. У 1710 році картоплю вперше спробували і громадяни Держави Російського - завдяки Петру I, привіз дивовижний коренеплід з Голландії, однак популярної городньої культурою він став тільки до кінця XIX століття. Спочатку селяни, обожнював ріпу, сприйняли появу нового овочу в багнети, охрестивши його «диявольським яблуком», тому російські сорти картоплі з'явилися трохи пізніше, коли незвичний продукт остаточно прижився на Русі і перетворився на «другий хліб». Приємний смак, поживна цінність картоплі, а також високий вміст вітамінів B і С, калію, фосфору, магнію і амінокислот перетворили його в найпопулярнішу їжу в нашій країні. Картопля за важливістю займає друге місце після пшениці, а в народі люблять повторювати: «На Русі без картоплі - що гулянка без гармошки» або «Картопля - мати наша, а хліб - годувальник».

Опис сортів картоплі

Опис сортів картоплі

У світі існує близько чотирьох тисяч сортів картоплі, які класифікуються за різними ознаками: строками дозрівання, щільності м'якоті і кольором бульб.

Середні, середньопізні та пізні сорти картоплі смачніше ранніх і середньоранніх сортів, оскільки чим менше часу потрібно картоплі для дозрівання, тим нижче в ньому вміст крохмалю, а це позначається на смакових якостях коренеплодів.

За щільністю м'якоті картопля прийнято поділяти на чотири види - A, B, C і D, проте подібні позначення найчастіше можна побачити на імпортних упаковках з картоплею. А - не розварюються картопля салатного типу з мінімальним вмістом крохмалю, В - слабо розварюється сорт картоплі, саме його використовують для приготування чіпсів, С - сильно розварюється картопля з середньою борошнистої, ідеальний для смаження у фритюрі, а D - дуже борошнистий сорт, який підходить для пюре і запіканок.

Важко сказати, який сорт картоплі найсмачніший, оскільки у всіх свої пристрасті і переваги - наприклад, європейці цінують сорти В і С, а росіяни люблять картопля класу D, м'який, розсипчастий і тане в роті.

Жовті сорти картоплі містять багато каротину - вони в міру солодкі, не надто розваристої і приємні на смак, а найбільш популярні серед них - «Розалінда», «симфонія», «Адретта» і «Вінета».

Червоні сорти картоплі містять велику кількість антиоксидантів, не розсипаються при варінні, мають ніжний делікатний смак і довго зберігаються, тому якщо ви не знаєте, як вибрати картопля на зиму, купуйте «ред-Тамбо», «шері», «розеваль», «роуз -фінн-Еппл ​​»або уральський« Каменський »сорт - не прогадаєте!

Білі сорти картоплі, багаті крохмалем і вітаміном С, відмінно розварюються і відрізняються соковитістю, серед них найбільш смачними вважаються «біла роса», «Тірас», «циганка», «Міневри» і «Ероу».

Як правильно вибрати картопля?

Як правильно вибрати картопля

Незважаючи на те що велику картоплю чистити приємніше, в середніх і дрібних бульбах міститься набагато більше поживних речовин, тому якщо ваша мета - вибрати сорт картоплі для зберігання на зиму, не женіться за розмірами. Також зверніть увагу на товщину шкірки - чим вона товщі, тим більш зрілим вважається картопля, а значить, у нього більше шансів долежати до весни.

Не купуйте позеленіла або пророслу картоплю, так як він насичений алкалоїдами, які можуть викликати отруєння. Дрібні дірочки на поверхні бульб говорять про те, що картоплю «продегустував» жук-дротяники, бурі плями є ознакою парші - захворювання, що викликається грибковими мікроорганізмами, а глибокі борозенки - це сліди личинок хруща.

Якщо ніготь легко розрізає бульба, з якого при цьому сочиться волога, значить, картопля вирощена з використанням нітратів. Якісний картопля повинна бути твердим і пружним, з гладкою шкіркою без зовнішніх дефектів.

Кращі сорти картоплі для варіння - з червоною і рожевої шкіркою, оскільки вони не дуже крохмалисті і добре тримають форму. Найсмачніший сорт картоплі для пюре - круглий, з білою шкіркою і білою м'якоттю, так як він дуже розсипчастий, ніжний і миттєво розварюється. Для салату і смаження беріть менше крохмалисті сорти, що зберігають форму після теплової обробки, - довгасті бульби жовтого і коричневого кольору з жовтою серцевиною.

Нерідко на прилавках магазинів можна побачити новітні сорти картоплі - чорні, червоні, фіолетові, сині і інші різнобарвні плоди сучасної селекції. Чим яскравіше забарвлення бульб, тим більше картопля містить корисних властивостей і антиоксидантів. Про картоплі можна говорити багато, але краще від слів переходити до справи - варити, смажити, запікати, тушкувати і готувати безліч смачних, апетитних і корисних страв. Як говорили на Русі, їж картоплю і хліб - проживеш до ста років!

Як правильно вибрати картопля?
Як правильно вибрати картопля?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама