Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно організувати освітлення у великій кімнаті - The Village

Мешканці знімною кімнати або власної трикімнатної квартири - словом, будь-якого типового житла - стикаються з одними і тими ж поширеними проблемами. Раз в тиждень The Village звертається до експертів, щоб дізнатися, як ці проблеми вирішити. У новому випуску про те, як правильно організувати висвітлення в великій кімнаті.

У багатоквартирних будинках типових серій велика кімната - вона ж зал або вітальня - являє собою складне простір. При площі 18-20 квадратних метрів будівельники пропонують мешканцям єдиний сценарій освітлення - гак для стельового світильника строго посеред геометричного центру стелі. При цьому яку люстру ні повісь, який яскравості лампочки ні вкрути, з освітленням все одно щось «не так». Як можна виправити ситуацію і при цьому не витрачати багато грошей, не затівати капремонт і не спотикатися об шнури подовжувачів?

Олена Амбросимова

головний редактор сайту 4living.ru

Будьте трохи американцями в інтер'єрі! Для них взагалі немає поняття «верхнє світло» - проблема освітлення вирішується торшерами і іншими локальними лампами. Звичайно, торшер потрібно вибрати правильний: на довгій ніжці-вудці з плафоном, схиляється строго над вашим кріслом. Приклад - знаменитий світильник Arcо або бюджетні аналоги схожою конструкції.

Якщо вам до душі звичний спосіб освітлення (люстрою), а капремонт найближчим часом ви не плануєте, змістити світильник ближче до дивану все одно не завадить. Є щонайменше два способи. Перший - ви можете замовити натяжна стеля (зроблять за вихідні без «брудних робіт»). Натяжна стеля дозволяє передбачити місце для нового світильника або декількох в будь-якому місці стелі - всю проводку заховаєте під полотном. Другий спосіб - відкрита проводка: тягнемо її в потрібне місце і декоративної ліпний розеткою закриваємо старе місце парковки світильника. На новому місці люстру також вішаємо в центр аналогічної ліпний розетки. У класичних інтер'єрах ліпнину залишаємо білої, в сучасних - фарбуємо в яскравий колір.

Не потрібно скидати з рахунків нетрадиційні варіанти підсвічування. Сонячні лампи розставляєте на підвіконні, цілий день вони акумулюють світло, і ввечері вам досить фонового світла для перегляду телевізора. Його ж, до речі, можна купити з амбієнтної підсвічуванням екрану (фонова кольорова по периметру) і більше не замислюватися про додаткові бра. Читати можна від лампи-прищіпки на книзі, а вечеряти при світлі акумуляторних світильників. І ні в одному з цих варіантів вам не доведеться руйнувати стіни і замислюватися про додаткові проводах.

Вважайте, вам пощастило, якщо ви поклали ламінат або паркетну дошку замковим способом. Можете розібрати частину плашок і провести до дивану підлоговий вимикач під підлогою. Тобто включати торшер натисканням ноги без всяких подовжувачів.

І остання порада: постарайтеся заховати всі проводи в стіну при наступному ремонті. Ще жоден інтер'єр вилки-розетки та подовжувачі не прикрасить. Бра адже теж можуть управлятися з клавішного вимикача або навіть пульта дистанційного керування. Потрібно тільки заздалегідь знайти їм місце і організувати відповідну схему електрики.

Світло несе не тільки функціональне навантаження, але і декоративну, психологічну, а також забезпечує зонування.

Зробіть світло багаторівневим (трьох рівнів буде достатньо). На рівні очей сидячої людини - настільні лампи, підсвічування полиць. Середній рівень - бра і торшери. І вищий рівень - стельові

світильники і підсвічування стелі. Кімната при такому освітленні буде виглядати більш об'ємною і затишною. Встановіть вимикачі-диммери: вони дозволяють реалізувати різні сценарії освітлення і, що важливо, заощадити електроенергію.

Використовуйте чотири типи світильників в одній кімнаті, тільки так її світловий дизайн буде закінченим і гармонійним. Що мається на увазі? Перший тип - загальне світло - допомагає домогтися потрібного рівня освітленості (це можуть бути люстри, вбудовані стельові світильники, так звані wall washers, тобто бра, що заливають світлом стіни). Друга група світильників - функціональні: настільні лампи, точкове підсвічування, торшери для читання. Третя група - акцентні підсвічування - спрямовані споти, підсвічування полиць і картин. І четверта група - це декоративне освітлення, тобто коли сам світильник є декоративним об'єктом.

І четверта група - це декоративне освітлення, тобто коли сам світильник є декоративним об'єктом

Тетяна Аленина

декоратор

Я спочатку питаю своїх замовників, як вони проводять час у вітальні. Може бути, все разом дивляться телевізор, може, грають, наприклад в нарди, або люблять сидіти з ноутбуком поруч на одному дивані. Виходячи з звичок я роблю план кімнати з розстановкою меблів. І тільки потім планую розстановку світильників. Так, люстра не повинна висіти по центру приміщення -

правильніше розташовувати її в центрі диванної зони (а саме по центру журнального столу). Тільки визначившись з розстановкою меблів, ви зможете правильно спланувати вимикачі, розетки і знайти правильне положення для світильників. Ніяк інакше.

Далеко не в кожній вітальні доречна люстра. Люстра добре виглядає в просторі правильної форми в класичному стилі; вона повинна бути якоюсь центральною віссю, навколо якої будується вся вітальня. Якщо ж ваша вітальня неправильної форми, від люстри краще відмовитися - точкові спрямовані світильники дадуть достатньо світла і дозволять не шукати якусь вісь або центр простору (меблі з такими світильниками може бути розставлена ​​вільніше, хаотично). На мій погляд, точкові і спрямовані світильники підходять сучасним інтер'єрам куди краще люстри.

Якщо немає можливості купити в вітальню дорогу, авторську люстру в класичному розумінні або вона не підходить за стилем, ваш вибір - абажур з шістьма або вісьмома лампами. Так-так, абажур під стелею - прекрасне, сучасне рішення. Важливо: тканина абажура не повинна бути штучною - краще льон або шовк.

Текст: Світлана Воліна

Світлина: shutterstock.com

Як можна виправити ситуацію і при цьому не витрачати багато грошей, не затівати капремонт і не спотикатися об шнури подовжувачів?
Що мається на увазі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама