Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Інтер'єр вітальні з каміном: осучаснені варіанти дизайну на фото

  1. У чому полягає перевага вітальні з каміном
  2. Електро-каміни
  3. Фальш-каміни
  4. дров'яні каміни
  5. газові каміни
  6. кутові каміни
  7. Дизайн вітальні з каміном і способи його розміщення
  8. Кілька порад, які допоможуть при установці каміна
  9. Як оформити камін

Вітальня кімната являє собою «серце» вдома, тому що служить, перш за все, як для внутрісімейного відпочинку, так і приміщенням для прийому гостей, в зв'язку з чим в цій кімнаті необхідно створити максимально комфортну і затишну обстановку, чому безперечно сприятиме камін - символ домашнього вогнища і мрія кожного. Одним словом, цей варіант є просто безпрограшним.

У чому полягає перевага вітальні з каміном

По-перше, камін у вітальні створює особливий затишок. Більш того, він здатний стати в інтер'єрі справжньою родзинкою, яка є основною прикрасою приміщення. Адже камін відразу притягує до себе погляди входять до кімнати людей. Біля нього ми звикли збиратися з сім'єю або з друзями, відзначаючи різні свята.

Правда, справжній камін можливо встановити лише в приватному будинку, де площа вітальні не менше 20 кв м. Також для цього необхідна наявність міцного статі, здатного витримати подібну важку навантаження. Взагалі, установка каміна - справа досить непроста, вимагає майстерності. Не рекомендується займатися цим складним процесом самостійно, щоб уникнути виникнення пожеж в разі порушення кладки.

Детальніше про каміни різних видів.

Електро-каміни

Для володарів міських квартир багатоповерхових будинків існують не менш привабливі електричні каміни, різноманітність яких на сьогоднішній день не перестає вражати.

Головними їх перевагами є:

  • безпеку;
  • естетичність;
  • простота в експлуатації;
  • регулювання температурного режиму

Складаються електричні каміни з двох головних частин - це портал (обрамлення) і вогнище.

Фальш-каміни

Іншими словами, фальш-каміни являють собою імітацію порталу каміна, зроблену своїми руками, причому, практично з будь-якого матеріалу. В портал цей можна поставити не тільки дрова, а й безліч інших предметів, таких, як свічки, квіти, фотографії - будь-які предмети декору, що гармоніюють з інтер'єром вітальні.

Для того, щоб зробити фальш-камін найбільш схожим на справжній, рекомендується прикріпити дзеркало до стіни порталу, перед яким поставити свічки. Світло запалених свічок буде відображатися в дзеркалі, тим самим, збільшуючись і візуально роблячи фальш-камін глибше.

дров'яні каміни

Даний вид підходить для власних будинків або котеджів, де є можливість створити ефектну простору вітальню з каміном, службовцям головним акцентом в дизайні приміщення. Крім усього іншого, дров'яної камін надзвичайно приваблює звуком потріскують полін.

Головним завданням дизайнерів в даному випадку є обробка порталу, а також, димоходу каміна. Не слід забувати і про місце для зберігання дров.

газові каміни

Подібний вид практично ні чим не відрізняється від попереднього в дизайнерському сенсі. В даному варіанті виключається місце для складування дров, тому що камін лише імітує їх і працює на газу, прекрасно опалюючи приміщення і підтримуючи певну температуру.

кутові каміни

Даний вид каміна підходить для розміщення навіть у вітальнях кімнатах з маленькою площею, представляючи собою моделі невеликих розмірів.

Дизайн вітальні з кутовим каміном можливий різноманітний - від модерну до кантрі , В залежності від стилю каміна, який може бути декількох видів:

  • класика;
  • висока класика;
  • модерн;
  • кантрі;
  • бароко;
  • лаконічний

Дизайн вітальні з каміном і способи його розміщення

Для того, щоб камін гармонійно вписався в інтер'єр і не випав із загальної концепції приміщення, слід грамотно підійти до його вибору, благо, для цього існує величезна кількість їх видів з обробкою з таких матеріалів, як мармур, натуральний камінь, метал тощо. Найчастіше за все, вітальні з каміном виконані в класичному стилі, де дуже доречні світлі стіни, ліпнина, а також, лакована дерев'яні меблі. Але камін також прекрасно буде поєднуватися і зі стилем кантрі або хай тек .

Непогано розмістити перед каміном м'які меблі з журнальним столиком . На самому каміні прекрасно виглядатимуть такі предмети, як статуетки, фотографії або годинник .

Каміни поділяються на три види ::

  • острівної - вважається найбільш зручним і практичним типом каміна, розташованим в середині приміщення і ефективно віддають тепло;
  • пристінний - вимагає дотримання деяких правил, а саме, не допускається його розміщення у зовнішній стіни, інакше все тепло піде назовні, а також, не варто розташовувати камін з відкритою топкою поблизу дерев'яних сходів;
  • вбудований - вбудовується в колону або в стінну нішу і займає мінімум місця, в зв'язку з чим, особливо рекомендуємо для невеликих приміщень

Кілька порад, які допоможуть при установці каміна

Існує кілька нюансів, які слід враховувати при установці каміна у вітальні:

  • не слід розміщувати камін у зовнішніх стін будинку, в іншому випадку, він буде опалювати не будинок, а атмосферу (не рекомендується розташовувати камін між двох вікон);
  • найкраще розташувати камін під стіною, розташованої перпендикулярно віконної;
  • меблі необхідно розставити таким чином, щоб навколо каміна утворився затишний куточок;

Якщо господарі будинку - любителі теплих бесід і душевного спілкування біля каміна, то настійно рекомендується на невеликому відстані розташувати біля каміна один навпроти одного диван і крісло, а між ними поставити столик, наприклад, кавовий. По обидва боки каміна можна розмістити, наприклад, етажерку, тумбочку або шафка також, на невеликій відстані, не далі витягнутої руки.

Якщо господарі будинку - затяті любителі перегляду телепередач, в такому випадку телевізор і камін повинні бути розташовані на перпендикулярних стінах, в результаті чого вітальня придбає камінну і телевізійну зони. Але ні в якому разі, не можна розміщувати телевізор, що висить безпосередньо над каміном. У такій ситуації людина, що сидить на дивані, розташованому біля протилежної стіни навпроти каміна, неминуче почне кидатися між зачаровує видовищем полум'я в каміні і телевізійною картинкою. Про те, що в кінцевому підсумку переможе телевізор, неважко здогадатися.

Як оформити камін

Перш за все, необхідно визначитися з матеріалом облицювання каміна, і тільки після цього підбирати аксесуари для камінної полиці. Для того, щоб камін органічно виглядав в інтер'єрі, слід використовувати в облицюванні хоча б один колір, присутній в інтер'єрі вітальні.

Зазвичай над каміном вішають дзеркало або ж картину, при цьому додаючи різні шкатулки, вази та інші декоративні штучки. Тут є дуже важливий момент. Якщо камінна полиця оформлена симетрично, візуально камін виглядає легше, а інтер'єр більш классично. Якщо ж стиль вітальні кантрі або сучасний, в такому випадку найбільш характерно асиметричне оформлення камінної зони і самого каміна, що надає інтер'єру свою особливу красу, тому що камін дуже структурує простір і «задає ритм». Отже, при оформленні каміна необхідно пам'ятати основне правило - асиметричне оформлення виглядає суворіше, тобто классичнее, в той час, як асиметричне - навпаки, динамічніше і розкутіше.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама