Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Спальня-кабінет: оригінальний дизайн двох зон в одній кімнаті

  1. Способи зонування спальні-кабінету
  2. Де найкраще зробити робочу зону в спальні
  3. Мінімалізм в меблів для спальні-кабінету
  4. Зонування кабінету в спальні з використанням обробки
  5. Освітлення для спальні-кабінету

Як облаштувати спальню-кабінет: офісний куточок в спальній кімнаті

жовтень 29/16

Трудова діяльність сучасної людини часто вимагає організації робочого процесу поза офісом, а це значить - вдома. Але не завжди квадратні метри дозволяють залишитися один на один з поточними завданнями, що є важливим моментом для якісного їх виконання. Найкращим чином усамітнитися дозволяє власна спальня, частина простору якої виділяється під домашній кабінет. У такій спосіб можна створити найбільш комфортні умови для плідної праці.

Отже, що ж потрібно врахувати, якщо вам потрібно зробити кабінет в спальні? «Будинок Мрії» розповість, як облаштувати робоче місце в спальній кімнаті так, щоб настрій на робочу хвилю завжди був легким, а відпочинок - повноцінним.

«Будинок Мрії» розповість, як облаштувати робоче місце в спальній кімнаті так, щоб настрій на робочу хвилю завжди був легким, а відпочинок - повноцінним

Спальня і кабінет в одній кімнаті фото

Способи зонування спальні-кабінету

Головне правило при плануванні спальні і кабінету в одній кімнаті - це розташування місця роботи таким чином, щоб зона відпочинку не нагадувала про себе під час трудового процесу. Для цього застосовується зонування простору за допомогою перегородок різних видів.

Для здійснення цього завдання існує кілька варіантів, кожен з яких потрібно розглядати з урахуванням розмірів приміщення, його стилю і фінансових можливостей:

  1. Арка або полуарка між спальнею і кабінетом

Органічно впишеться в загальний інтер'єр кімнати і стане не тільки дуже красивим, але і зручним рішенням. Таким способом зазвичай поділяють приміщення при реконструкції під кабінет балкона. Арка, плавно переходить в цокольний блок, по максимуму збереже корисний метраж і надасть ще одну вільну поверхню. Арочний отвір можна оформити шторами, а встановивши розсувні двері , Ви вже отримаєте окрему кімнату під кабінет. Ця затія не з дешевих, але має свої переваги. Кімната завжди буде наповнена світлом, площа під кабінет не доведеться викроювати, а його інтер'єр може бути виконаний в дещо іншому стилі, ніж в іншій кімнаті.

Кімната завжди буде наповнена світлом, площа під кабінет не доведеться викроювати, а його інтер'єр може бути виконаний в дещо іншому стилі, ніж в іншій кімнаті

Арка в спальні з кабінетом фото

Арка в спальні з кабінетом фото

Кабінет в спальні в ніші з аркою

Кабінет в спальні в ніші з аркою

Кабінет в спальні на підвіконні з аркою

Кабінет в спальні на підвіконні з аркою

Полуарка в спальні-кабінеті фото

  1. Зробити із спальні багатофункціональну кімнату можна за допомогою гіпсокартону або фанери

Така стінка може бути з наскрізними полицями або вбудованою шафою-купе . При установці глухий перегородки ви отримаєте хорошу звукоізоляцію, але при наявності одного вікна, яке буде належати кабінету, зону відпочинку буде складніше провітрювати. Можна розмежувати простір декоративною перегородкою, яка буде містити різноманітні і красиві елементи відповідно до стилю кімнати, це може бути художня ковка, різьба по дереву або вітражне скло.

Можна розмежувати простір декоративною перегородкою, яка буде містити різноманітні і красиві елементи відповідно до стилю кімнати, це може бути художня ковка, різьба по дереву або вітражне скло

Сучасна спальня-кабінет з перегородкою фото

Сучасна спальня-кабінет з перегородкою фото

Кабінет в спальні за перегородкою з розсувними дверима

Кабінет в спальні за перегородкою з розсувними дверима

Кабінет в спальні за перегородкою з розсувними дверима

  1. Зонування простору за допомогою меблів

Це найбільш доступний варіант, він же - самий практичний для малогабаритної квартири. Як роздільник можуть виступати шафа-купе, двосторонній шафа, стелаж або меблева гірка. З цією функцією відмінно справляється сучасна багатофункціональна меблі. Суцільний фасад можна декорувати в будь-якому стилі, а також прикріпити до нього кілька поличок, повісити дзеркало, картину, телевізор або кімнатні квіти. Там, де зовсім не вистачає вільного місця, можна встановити шафу з відкидним столом або ліжком.

Там, де зовсім не вистачає вільного місця, можна встановити шафу з відкидним столом або ліжком

Зонування спальні і кабінету шафою

Зонування спальні і кабінету шафою

Інтер'єр спальні і робочого кабінету в одній кімнаті

  1. пересувні конструкції

У ролі перегородки для робочого кабінету в спальні можуть виступати пересувні конструкції - ширми , мобільні перегородки або звичайні підвісні фіранки, наявність яких з'єднає простір в єдину композицію. Таке рішення дозволить розмежувати приміщення без додаткових ремонтних робіт і великих витрат.

Таке рішення дозволить розмежувати приміщення без додаткових ремонтних робіт і великих витрат

Дизайн спальні і робочого кабінету в одній кімнаті фото

Дизайн спальні і робочого кабінету в одній кімнаті фото

Зонування спальні і кабінету ширмою

Зонування спальні і кабінету ширмою

Пересувні перегородки для кабінету в спальні

  1. Кабінет в шафі

Дуже вдала ідея розташування кабінету в спальні - вбудована робоча зона в шафі. Таким чином кабінет помітний тільки під час використання, коли двері шафи відкриті. А решта час стіл і комп'ютер ховаються в шафі і спальня перетворюється повністю в кімнату відпочинку.

А решта час стіл і комп'ютер ховаються в шафі і спальня перетворюється повністю в кімнату відпочинку

Міні-кабінет в спальні в шафі

Міні-кабінет в спальні в шафі

Міні-кабінет в спальні в шафі фото

Міні-кабінет в спальні в шафі фото

Робочий кабінет у шафі спальні фото

  1. живі перегородки

Зберегти єдність і гармонію двох окремих зон допоможе «жива перегородка» з екзотичних рослин. Цей спосіб набуває все більшої популярності у любителів квітів і прихильників дизайну в еко-стилі .

Де найкраще зробити робочу зону в спальні

Розташування кабінету під вікном, а ліжка в глибині кімнати - найпоширеніший варіант, і підходить як для маленької, так і великої кімнати. Тут хочеться відзначити, що при виборі способу зонування приміщення з такою плануванням, важливо не залишити зону спальні без повітря і сонячного світла, особливо якщо в ній знаходяться живі рослини.

Тут хочеться відзначити, що при виборі способу зонування приміщення з такою плануванням, важливо не залишити зону спальні без повітря і сонячного світла, особливо якщо в ній знаходяться живі рослини

Спальня і кабінет в одній кімнаті фото

Спальня і кабінет в одній кімнаті фото

Спальня і кабінет в одній кімнаті фото

Мінімалізм в меблів для спальні-кабінету

Меблі для міні-кабінету в спальні повинна красиво і раціонально вписуватися в загальний інтер'єр, залишаючи простір вільним для пересування.

Робочий куточок необхідно обмежити столом, кріслом, полками чи шафкою. Якщо квадратура кімнати дозволяє, можна встановити журнальний столик і ще пару стільців.

Конструкція робочого столу повинна відповідати вашим завданням. Якщо робота прив'язана тільки до комп'ютера, досить компактного комп'ютерного столу, а якщо потрібна його вільна площа, можна придбати стіл з висувними бічними системами.

Важливим елементом робочого кабінету є крісло. Для максимального комфорту, гарного самопочуття і продуктивності праці підходить напівм'яке комп'ютерне крісло з висотою, підлокітниками і анатомічною спинкою.

Поверхні для зберігання робочого приладдя підбираються з урахуванням їх кількості. Якщо предметів мінімум, не поспішайте захаращувати простір шафою - можливо, ви обійдетеся декількома навісними полицями або досить буде придбати стіл зі зручними висувними ящиками.

Якщо при облаштуванні кабінету в спальні перед вами стоїть завдання зберегти цілісність інтер'єру, вибирайте меблі для офісного острівця під стати спальному гарнітуру.

Спальня і кабінет в одній кімнаті фото

Спальня і кабінет в одній кімнаті фото

Спальня, сполучена з кабінетом

Спальня, сполучена з кабінетом

Планування кабінету-спальні

Планування кабінету-спальні

Дизайн спальні-кабінету фото

Дизайн спальні-кабінету фото

Меблі для спальні-кабінету

Зонування кабінету в спальні з використанням обробки

Наочно розділити кімнату на дві різні за функціями зони можна за допомогою оздоблювальних матеріалів. Відмінний прийом для цього - застосування при обробці різних текстур і відтінків, аж до оформлення кабінету і спальні в різних стилістичних напрямках. Але в такому випадку необхідно вибирати гармонійно поєднуються між собою інтер'єрні стилі.

Варто зазначити, що колірна гамма спальної кімнати повинна бути націлена на розслаблення, а кабінету - сприяти зосередженому і уважному праці.

Якщо ви хочете дизайн кабінету і спальні зберегти в єдиному образі, то досить в зоні відпочинку стіни або підлогу зробити на пару тонів темніше, а біля ліжка покласти килимок.

Якщо ви хочете дизайн кабінету і спальні зберегти в єдиному образі, то досить в зоні відпочинку стіни або підлогу зробити на пару тонів темніше, а біля ліжка покласти килимок

Перегородка для спальні з кабінетом фото

Перегородка для спальні з кабінетом фото

Зонування кімнати на спальню і кабінет

Зонування кімнати на спальню і кабінет

Зонування кімнати на спальню і кабінет

Освітлення для спальні-кабінету

Вагому місію при проектуванні кабінету на території спальної кімнати виконують освітлювальні елементи.

Як відомо, природне світло - найсприятливіший для очей, але навіть якщо робочий стіл розташований біля вікна, а засиджуєтеся ви за ним до пізньої ночі, доведеться подбати про хороше і правильне штучному освітленні.

Освітлення впливає як на загальний стиль приміщення, так і на настрій людини, і одним джерелом світла тут не обійтися. Крім підвісний люстри, яка крім прямого призначення служить прикрасою будь-якої спальні, обидві зони оснащуються додатковим світлом. Спальня - м'яким світінням настінних бра або торшера , А робоче місце - потоком світла, який допомагає сконцентруватися, з чим як не можна краще справляється настільна лампа .

Якщо вашу кімнату прикрашатимуть натяжні або підвісна стеля , Передбачте кілька точкових світильників над робочим столом. З можливістю регулювання світлових потоків на додаток ви отримаєте деякі зручності, як під час роботи, так і перед сном.

Міні-кабінет з висувним столиком в подіумі спальні

Міні-кабінет з висувним столиком в подіумі спальні

Освітлення для кабінету і спальні в одній кімнаті

Освітлення для кабінету і спальні в одній кімнаті

Освітлення для кабінету і спальні в одній кімнаті

Спальня-кабінет - найвдаліший варіант при організації робочого куточка, який зможе як надихнути на роботу, так і розташувати до сну.


Отже, що ж потрібно врахувати, якщо вам потрібно зробити кабінет в спальні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама