Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сучасний погляд на інтер'єр вітальні

Освоєння або оновлення житла починається там, де домочадці проводять більше часу. Крім життєво необхідних місць - санвузлів і кухні - в кожній квартирі або будинку є особлива кімната. У ній традиційно проводиться багато часу за найрізноманітнішими заняттями: відпочинком, роботою, іграми з дітьми, прийомом гостей. Створити комфортний інтер'єр вітальні важливо з максимальною користю кожного квадратного метра житлової зони.
Сімейний уклад і традиції, кількість членів сім'ї, пристрасті, критерії зручностей, амбіції і матеріальні можливості завжди індивідуальні. Але існують загальні рекомендації, які допомагають ефективно задіяти простір головної кімнати від підлоги до стелі. Особливо це актуально, якщо запитів багато, а можливості обмежені метражем або фінансами. Дизайнери і меблеві виробники пропонують досить надихаючих ідей, які можна втілити у себе вдома.
По-перше, цікаві моделі багатофункціональної меблів. Сучасні вироби - меблі для вітальні , Як правило, витримують навантаження повсякденного користування і відповідають потребам членів сім'ї. Наприклад, меблеві модулі з великими можливостями комбінації можуть займати стіни по всій площі плюс кутові елементи. Ідеальне рішення інтер'єру вітальні - поєднати меблі різних форм і розмірів єдиного стилю. Це гардероби, письмові столи, різноманітні тумби, відкриті або закриті стелажі. При цьому вони посилено працюють:
вміщають необхідні речі (домашню бібліотеку, сезонний одяг, постільні приналежності, незамінні побутові дрібниці),
демонструють предмети особливої ​​сімейної гордості (фотографії, картини, дорогі серцю дрібничка, гарний посуд, колекції),
облаштовують робочу зону (столик під ноутбук, книжкові полиці, шухлядки-коробочки для зберігання),
забезпечують місце для аудіо- та відеотехніки і супутніх аксесуарів (кронштейни, настінні панелі, раціональна організація проводів і підключень),


зберігають простір для сімейного дозвілля.
Інтер'єр вітальні буде неповним без м'яких меблів. Вона може бути класичного каркасного виконання або безкаркасних. Перший різновид - традиційні дивани, крісла, м'які куточки. Друга, яка набирає популярність і ряди активних прихильників, - однойменні вироби у вигляді мішків (bean-bag). Різноманіття форм і забарвлень дозволяє вибрати комфортні моделі за смаком і потребам.

Актуальні штрихи в інтер'єрі вітальні - вибір освітлення і текстильних аксесуарів. У головному приміщенні квартири, як правило, організовують кілька освітлювальних приладів - яскраве і ефектне верхнє, стельове, і допоміжне. Стильні бра, торшери, точкові світильники творять затишну атмосферу. Для особливих випадків доречні красиві свічники. Текстильними акцентами зазвичай бувають штори, завіси, гардинні композиції, подушки. Рідше використовуються серветки, чохли, покривала. Особливу домашню ауру створюють квіти та рослини: живі або штучні, в зрізку або красивих кашпо.


Вітальня, як центр тяжіння квартири або будинку, заслуговує бути неповторною і приємною для всіх - мешканців і гостей.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама