Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вітальня в приватному будинку: 100 фото ідей інтер'єру кімнати

  1. Вплив мінімалізму на обстановку в сучасних віталень
  2. Скандинавський стиль - популярні ідеї
  3. Стиль кантрі - мотиви для вітальні в приватному будинку
  4. Інтеграція елементів стилю модерн в сучасний інтер'єр
  5. Еклектична вітальня - оригінальний дизайн сімейної кімнати
  6. Сучасна інтерпретація класики в вітальні
  7. М'які меблі для обстановки зони відпочинку
  8. Системи зберігання, столики і не тільки

Облаштування вітальні в приватному будинку - настільки ж цікавий, наскільки і відповідальний процес. Будь домовласник бажає отримати комфортну, практичну і зовні привабливу обстановку центрального приміщення свого житла. Від вітальні ми очікуємо затишної атмосфери для домашніх бесід і комфортного інтер'єру для збору друзів на вечірку. Багатофункціональне приміщення повинно бути готове до всіх ситуацій і при цьому виглядати сучасно, гармонійно і оригінально. Завдання не з простих, враховуючи, що у кожного власника приватного будинку є свої уявлення про те, який інтер'єр можна вважати привабливим і органічним.

Завдання не з простих, враховуючи, що у кожного власника приватного будинку є свої уявлення про те, який інтер'єр можна вважати привабливим і органічним

Вітальня в приватному будинку - серце житла, його пульс і вогнище. Саме тут вся сім'я збирається ввечері для обговорення минулого дня, тут же на вихідних збираються компанії для посиденьок з друзями, сюди ж запрошуються родичі для урочистих заходів. Сподіваємося, що наша велика добірка сучасних дизайн-проектів віталень допоможе вам прийняти вірне рішення і надихне на ті чи інші дизайнерські ідеї в рамках власного ремонту або переробки.

Сподіваємося, що наша велика добірка сучасних дизайн-проектів віталень допоможе вам прийняти вірне рішення і надихне на ті чи інші дизайнерські ідеї в рамках власного ремонту або переробки

Сучасні дизайн-проекти віталень представлені різними дизайнерськими ідеями, які отримали витоки в найрізноманітніших стилістичних напрямках і були втілені в оформленні кімнат за допомогою сучасних матеріалів. На формування сучасного інтер'єру впливають такі стилі, як мінімалізм, кантрі, еклектика, модерн і, звичайно, класика.

Вплив мінімалізму на обстановку в сучасних віталень

Багатьох домовласників мінімалізм привертає завдяки своїй любові до великих і світлим приміщенням, виключно функціональним предметів меблів і практично повній відсутності декору. Після насиченого фарбами і динамікою робочого дня, багатьом міським жителям хочеться відпочити в максимально нейтральному приміщенні, обстановка якого сприятиме розслабленню. Очищення власних думок за рахунок присутності в приміщенні з максимально вільним від предметів меблів і декору просторі, багатьом допомагає в повсякденному житті.

Скандинавський стиль - популярні ідеї

Використання мотивів скандинавського стилю при облаштуванні сучасних віталень набуло великого поширення. В першу чергу це сталося завдяки простоті і лаконічності основних принципів скандинавської стилістиці. Багатьох домовласників залучають світлі приміщення з яскравими акцентами в меблювання і скромному декорі. До того ж, для наших співвітчизників, більшість з яких не з чуток знайоме з суворими зимами, білосніжними пустелями і мізерністю сонячного світла в холодний період, близькі мотиви облаштування житла скандинавів.

Скандинавський стиль - це практично в 100% випадків білосніжна оздоблення стелі, стін і дерев'яна дошка або паркет в якості підлогового покриття. Це великі вікна, переважно без фіранок і штор, щоб зберегти максимальну кількість сонячних променів, що проникають в вітальню. Природне світло відбивається від білосніжних стін і буквально занурює всю кімнату в світлий і чистий образ, настільки улюблений багатьма дизайнерами і домовласниками по всьому світу. Подібні інтер'єри користуються популярністю і в нашій країні.

Подібні інтер'єри користуються популярністю і в нашій країні

Стиль кантрі - мотиви для вітальні в приватному будинку

Найбільш простий і практичний спосіб інтеграції кантрі-мотивів в сучасний інтер'єр вітальні - оформлення простору навколо каміна за допомогою кам'яного облицювання. Виконання камінної полиці за допомогою грубо отесанной деревини тільки підсилює ефект. Як правило, для більш гармонійним і збалансованої обстановки вітальні, використовуються стельові балки з дерева аналогічної породи, що і при оформленні каміна.

Якщо мова йде про приватний будинок, розташованим за містом, то обмежуватися лише оформленням каміна в стилі кантрі не варто. Ні що так не зближує інтер'єр з навколишньою природою, як використання деревини для обробки вітальні, часткової або повної. Найчастіше можна зустріти використання світлих порід дерева для облицювання підлоги та стелі, з використанням балок і перекриттів.

Облицювання стін і стелі за допомогою дерев'яної вагонки в комплексі з килимовим покриттям, що імітує газон - атмосфера для приватного будинку, особливо тих осель, які знаходяться за містом.

Якщо приватний будинок знаходиться за містом і з великого панорамного вікна вітальні відкривається чудовий вид, то для оформлення кімнати краще вибрати нейтральну палітру обробки і меблювання, щоб інтер'єр не відволікав увагу від красот природи.

Якщо приватний будинок знаходиться за містом і з великого панорамного вікна вітальні відкривається чудовий вид, то для оформлення кімнати краще вибрати нейтральну палітру обробки і меблювання, щоб інтер'єр не відволікав увагу від красот природи

Інтеграція елементів стилю модерн в сучасний інтер'єр

Від стилю модерн сучасної вітальні дісталася природна палітра кольорів, контрастні поєднання і свобода в використання блискучих поверхонь - від блиску меблевої фурнітури до дзеркальних стільниць різних підставок, які виступають в ролі комбінаційних центрів, островів віталень.

У вітальні з пастельній кольоровою гамою часто не вистачає контрастних акцентів, для додання інтер'єру більше динамічності, оригінальності. Таким темним акцентом може стати ціла стіна або її частина. Щоб гармонійно впровадити темну поверхню в дизайн вітальні, продублюйте відтінок в текстильному оформленні м'якої зони або віконних прорізів.

Щоб гармонійно впровадити темну поверхню в дизайн вітальні, продублюйте відтінок в текстильному оформленні м'якої зони або віконних прорізів

Еклектична вітальня - оригінальний дизайн сімейної кімнати

Сучасний стиль інтер'єру сам по собі представляє мікс різних стилістики, але на відміну від стилю еклектика, прагне до використання якомога меншої кількості меблів і декору для створення максимально комфортного та функціонального інтер'єру. При цьому в рамках одного приміщення можуть органічно розміщуватися предмети інтер'єру, що представляють ідеї різних стилістичних напрямків - від класики до контемпорарі. Важливо тільки при складанні різномастого дизайну дотримуватися основної концепції і не перестаратися з варіаціями колірних, фактурних і меблевих рішень.

Сучасна інтерпретація класики в вітальні

Від класичних напрямків оформлення приміщень сучасними вітальні дісталася, перш за все, симетрія. Пара крісел біля каміна або два однакових дивана, що стоять один навпроти одного - найбільш частий варіант оформлення зони відпочинку для традиційного дизайну сімейної кімнати. М'які меблі та кавовий столик завжди розташовуються симетрично по відношенню до основного елементу класичної вітальні - каміна.

Білий колір залишається фаворитом при виборі обробки і меблювання сучасних віталень. Незалежно від того, до якого стилістичному напрямку буде ставитися дизайн сімейної кімнати, її образ довгий час буде залишатися в тренді. Якщо білосніжні поверхні не бентежать вас, тому що в будинку немає маленьких дітей і домашніх вихованців, здатних перетворити білий диван в невпізнанний об'єкт інтер'єру, світла вітальня стане родзинкою вашого приватного домоволодіння.

У вітальні з білосніжною обробкою і меблюванням необхідні кольорові акценти. Часто використання деревних відтінків при оформленні підлог недостатньо для розведення монохромного кольорової палітри. Як яскраві акцентів найпростіше використовувати настінний декор, килимові покриття або текстильне оформлення вікон. Такі колоритні елементи інтер'єру легко замінити, якщо кольору акцентів вам набриднуть. В результаті, ви отримуєте новий образ приміщення, змінивши всього лише пару деталей - на білосніжному тлі навіть неяскраві акценти виглядають ефектно, привабливо.

М'які меблі для обстановки зони відпочинку

Можна сміливо стверджувати, що багато в чому образ вітальні формує не обробка або декор, а м'які меблі - її форма, колір і фактура. Від, того наскільки вітальня буде наповнена м'якими меблями і в який естетиці вона постає домочадцям і гостям приватного будинку, буде залежати враження від всього приміщення. З огляду на, що для більшості сучасних дизайн-проектів віталень вибирається нейтральна, світла палітра для оздоблення стін, як яскравих акцентів часто виступає оббивка меблів.

Місткий кутовий диван часто є єдиним предметом меблів для організації зони відпочинку в сучасній вітальні. Асортимент диванів кутовий модифікації неймовірно великий, вибрати свій варіант зможе навіть найвимогливіший домовласник. Нерідко центральний предмет м'якою меблювання доповнюється невеликими пуфами або кріслами. У центрі встановлюється кавовий столик або пара невисоких підставок.

У центрі встановлюється кавовий столик або пара невисоких підставок

Для кімнати з великою площею можна зупинити вибір на напівкруглих моделях диванів, які і виглядають розкішно, і чимала кількість гостей здатні розмістити. Безумовно, для ансамблю з подібними модифікаціями диванів необхідний круглий журнальний столик, який буде виступати координаційним центром в цьому плануванні у вигляді колодязя.

Безумовно, для ансамблю з подібними модифікаціями диванів необхідний круглий журнальний столик, який буде виступати координаційним центром в цьому плануванні у вигляді колодязя

У сучасних вітальнях часто можна зустріти в якості центрального острова не столик-підставку, а великий пуф, який може виконувати відразу кілька функцій в залежності від ситуації. З точки зору практичності, краще вибирати для оббивки такого острова-пуфа шкіряну оббивку (натуральну або штучну), але і текстильне оформлення з тканин, за якими легко доглядати, буде органічно виглядати в інтер'єр вітальні приватного будинку.

М'які меблі з шкіряною оббивкою буде актуальна завжди. Завдяки своїй практичності і привабливому зовнішньому вигляду, багатству кольорової палітри і варіантів декорування сучасних моделей, шкіряна оббивка з натуральних або штучних матеріалів привертає і наші співвітчизників в якості основи для оформлення м'якої зони.

Завдяки своїй практичності і привабливому зовнішньому вигляду, багатству кольорової палітри і варіантів декорування сучасних моделей, шкіряна оббивка з натуральних або штучних матеріалів привертає і наші співвітчизників в якості основи для оформлення м'якої зони

М'яка меблювання зі шкіряною оббивкою завжди привносить деяку брутальність в образ приміщення. Якщо ваша вітальня з'єднана з музичної майстерні або кабінетом, то розкішні і місткі дивани з оббивкою з темної шкіри будуть більш ніж органічно вписані в дизайн кімнати.

Системи зберігання, столики і не тільки

В сучасних дизайн-проектах віталень ви не зустрінете громіздких систем зберігання, які займають цілу стіну. Як правило, в зоні розміщення домашнього кінотеатру знаходяться скромні, невеликі шафки-модулі з гладкими фасадами. Іноді закриті системи зберігання чергуються з відкритими полицями, для створення більш легкого і гармонійного образу сегмента вітальні. Нерідко відкриті полиці забезпечуються вбудованим підсвічуванням.

У деяких сучасних віталень в якості систем зберігання використовуються невисокі комоди з безліччю відділень - висувних ящиків. Нерідко в якості такого предмета мілини виступає підвісну шафу, який кріпиться до стіни і не має ніжок, на відміну від комода.

У вітальні, що поєднує функції бібліотеки, найлогічніше буде розміщення вбудованих книжкових стелажів з відкритими полицями. Такі споруди дозволять створити максимальну кількість систем зберігання при мінімальних витратах корисної площі вітальні. Відкриті полиці дозволять не тільки демонструвати корінці книг, але і створити образ стелажа, в якому не буде відчуватися монолітності, незважаючи на великі розміри.

У приватних будинках, так само як і в квартирах, часто можна зустріти об'єднання зон вітальні з кухнею і їдальнею. Завдяки відкритому плануванні і з'єднанню функціональних сегментів в одному приміщенні, вдається зберегти відчуття свободи навіть в невеликих просторах. При цьому на мінімальній кількості квадратних метрів вдається помістити максимум функціональних зон.

При відкритому плануванні багатофункціональної вітальні, яка виконує функції їдальні і кухні, об'єднуючим фактором для всіх зон є обробка. Як правило, в такому приміщенні використовується однотонне покриття для стін і стелі, з можливим виділенням акцентної стіни. Безумовно, в кухонному сегменті обробка частково або повністю може відрізнятися від тієї, що представлена ​​в їдальні і вітальні. Плитка для облицювання кухонного фартуха підбирається відповідно до загальної обробкою стін. Керамічна або плитка для підлоги для облицювання підлоги повинна поєднуватися з ламінатом або паркетом, яким облицьовані поверхні в вітальні і їдальні.

Керамічна або плитка для підлоги для облицювання підлоги повинна поєднуватися з ламінатом або паркетом, яким облицьовані поверхні в вітальні і їдальні

Нерідко у вітальнях, що розділяють простір з їдальнею, можна зустріти зонування за допомогою міжкімнатних перегородок. Це може бути ширма-стелаж, основна функція якої - служити системою зберігання. Також нерідкі випадки, коли перегородка монтується від підлоги до стелі і являє собою конструкцію для розміщення каміна з воздуховодом. Якщо зробити споруду двостороннім, то спостерігати за танцем вогню можна буде як із зони відпочинку вітальні, так і під час трапези в столовому сегменті.

Якщо зробити споруду двостороннім, то спостерігати за танцем вогню можна буде як із зони відпочинку вітальні, так і під час трапези в столовому сегменті

Перевага розміщення їдальні та вітальні в одній кімнаті заміського будинку в тому, що дві функціональні зони виявляються в радіусі дії каміна, а значить за вогнем домочадця і гості будинку зможуть милуватися як під час вечері, так і після нього. У приватних будинках, як правило, великі вікна, а значить всі зони, не обтяжені перегородками, будуть заповнені сонячними променями. А в світлому і просторому приміщенні набагато простіше варіювати колірними рішеннями, як для обробки, так і для вибору меблювання і декору.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама