Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим обробити стіни від котячих кігтів?

Багатьом з нас вже важко уявити своє життя без домашнього улюбленця - кішки або собаки. Господарі постійно піклуються про своїх вихованців і терпляче переносять їх дрібні витівки. До пори до часу подряпини на стінах і меблів терпіти можна, але настає час, коли з цим потрібно щось робити. Бесіди з виховною метою тут допомагають мало. Тварини розглядають інтер'єр квартири як свою власність і розпоряджаються їй за своїм природним розсуд. У пошуках захисту домашнього майна власники тварин пробують різні варіанти обробки. Можна постійно замінювати рвані шпалери на нові, а можна вирішити питання кардинально і надовго. Тільки як краще? Давайте розглянемо найбільш доступні способи, які можна здійснити своїми руками.

Наскільки міцні ВІНІЛОВІ Усі творці?

Це найдешевший спосіб, доступний кожному з нас. Але миються з вінілу бувають різні по своїй міцності. Є пухкі покриття, здатні викликати лише руйнівний азарт, і міняти такі шпалери доведеться часто. Але є щільний вініл, виготовлений за методом шовкографії. Він легко переносить часте миття і досить стійкий до кігтям тварин.

На радість власників собак і кішок в продажу з'явилися вінілові антивандальні шпалери. Щільність їх вражає: майже півкіло на квадратний метр. Барвник таких шпалер не наноситься на поверхню, а вводиться всередину матеріалу. Дрібні подряпини на такому покритті не виділяються кольором і майже непомітні вже на відстані метра. Виробники йдуть далі, і ось уже є в продажу антивандальні шпалери з додатковим армуванням полімерним волокном і тонким зовнішнім шаром з особливо міцного вінілу на бавовняної тканини, захищеної шаром тефлону. З такої плівки легко змиваються навіть найагресивніші барвники. Космічні технології здатні зробити життя тварин комфортніше, а людей добрішими.

Стеклообоями набагато міцніше

Це дійсно так і головне - це найбільш бюджетний варіант за відгуками тих, хто йшов по шляху проб і помилок. Склошпалери випускаються різних малюнків і різної щільності. Для вирішення проблеми зовсім необов'язково використовувати найбільш важкі. Слід утриматися і від придбання полотна з грубим рельєфом, у кішок він викликає особливий інтерес. Наклеювання таких шпалер не відрізняється складністю, але вимагає деякої обережності в поводженні як з усяким скловолокном. Клей застосовується особливої ​​формули, саме для стеклообоев, здатний утримати вагу покриття та надати йому додаткову міцність. Після забарвлення миються воднодісперсіоннимі акрилатами така поверхня стає абсолютно нецікавою для собак і кішок. Склошпалери гарні ще й тим, що їх можна періодично перефарбовувати в нові колірні відтінки.

СТІНИ ПІД ФАРБУ - ПРОСТОЇ РІШЕННЯ

Якщо ви готові трохи попрацювати, щоб надовго зберегти красу домашніх інтер'єрів, то варіант фарбування стін може виявитися цілком відповідним. У цьому рішенні є та обставина, що під забарвлення потрібно ретельно підготувати підставу. Доведеться добре попрацювати, щоб довести поверхню стін до ідеального гладкого стану. Штукатурка, грунтовка, шпаклівка і знову грунтовка перед нанесенням фінішного покриття. Ці трудомісткі операції можна помітно спростити, якщо ви вирішите використовувати фактурну фарбу або фактурну штукатурку. Стійкість таких покриттів до кігтям не викликає сумнівів, а виконати необхідні роботи ви зможете набагато швидше.

Стійкість таких покриттів до кігтям не викликає сумнівів, а виконати необхідні роботи ви зможете набагато швидше

НАДІЙНИЙ КЕРАМІЧНА ПЛИТКА

Вона дійсно може гарантувати максимальний захист стін, але у багатьох з нас склалася думка, що цей матеріал придатний лише для санвузлів і кухонь. Розлучитися з помилками допоможе уважне знайомство з асортиментом Castorama. Ви побачите нові колекції, самим чудовим чином підходять для інтер'єрів вашого передпокою і коридорів. Зверніть увагу на керамограніт з цікавим малюнком природного каменю. Він добре виглядає на фасадах і може стати гідною прикрасою всередині вашого будинку. Є привабливий дизайн плитки, що імітує акуратну цегляну кладку або панелі з цінних порід дерева.

Потрібно сказати, що при виборі будь-якого з варіантів зовсім необов'язково робити антивандальне покриття до самої стелі. Зона активних руйнувань зазвичай закінчується в метрі від рівня підлоги, і цю нижню частину стіни ви можете захистити надійно, а у верхній частині застосувати милі вашому серцю інші покриття.

ПАНЕЛІ - УКРАШЕНИЕ І ЗАХИСТ

Захист стін панелями зазвичай стає першим досвідом власників домашніх тварин. Різноманітність забарвлень і малюнків панелей ПВХ досягло того рівня, коли вибрати потрібний вже не становить труднощів. Однак тут не все так просто. Пластикові панелі мають стільникову структуру і поперечні ребра жорсткості. Цією жорсткості досить для делікатного поводження, але великі собаки можуть легко пошкодити покриття. Панелі стають особливо уразливими для пошкоджень, якщо встановлюються на обрешітку. Їх краще наклеювати прямо до стіни, використовуючи склеювальні склади «Рідкі цвяхи».

Не кращим рішенням виявляється застосування панелей МДФ. Але існує в їхньому асортименті різниця в якості виконання. Є покриття буквально паперові і недовговічні, але більшою стійкістю відрізняються панелі, ламіновані глянсовою вінілової плівкою. На такі панелі можна нанести додатковий шар алкидного або поліуретанового лаку, що відразу зробить їх абсолютно стійкими до пошкоджень.

Ламінат - НАДІЙНЕ РІШЕННЯ

Це покриття, спочатку призначене для підлоги, давно вже «перейшло» на стіни і навіть на стелі. Ламінатні панелі успішно застосовують в найвишуканіших варіантах при створенні стінових інтер'єрів. Краса деревної текстури завжди буде залучати нашу увагу.

Краса деревної текстури завжди буде залучати нашу увагу

Ламінат на стіни встановлюється так само просто, як і на підлогу. Але і тут є свої нюанси. Панелі можна збирати на стіні по дерев'яній обрешітці, але тоді виникає питання кріплення. Скоби-кляммери для цього завдання не підходять, залишаються два технологічних рішення. Можна кріпити тонкими саморізами прямо по лицьовій панелі, але тільки у верхній і нижній крайок, щоб потім закрити ці місця плінтусом і фінішним профілем. Другий спосіб - більш трудомісткий, і полягає в кріпленні саморізами через замковий паз. Це вимагає особливої ​​акуратності і точності виконання, але результат кріплення виявляється бездоганним.


РАДА ЕКСПЕРТА

Можна приклеювати ламінат на стіни, звільнені від старих покриттів. Для цього використовується клей «Рідкі цвяхи» для важких конструкцій. У цьому випадку зворотний бік ламінатних панелей потрібно зробити шорсткою за допомогою крупнозернистою наждачного паперу.

НЕ ЗАБУДЕМО ПРО Когтеточку

У турботах про збереження стінових інтер'єрів можна забувати про своїх домашніх тварин. Незважаючи на повне утримання, у них залишається незнищенна потреба щось регулярно рвати власними зубами і кігтями. Не будемо їх позбавляти цієї генетичної радості, тим більше що вони почнуть шукати інші місця для тренувань. Потрібно розташувати когтеточки в звичних для тваринного місцях або зовсім поруч. Можливо, вам доведеться навіть зробити такі пристосування своїми руками з ковроліну, штучного хутра або картону. Цим ви забезпечите душевний спокій собі і своїм коханим чотириногим вихованцям.

джерело:   https://remont джерело: https://remont.castorama.ru/articles/kak-zaschitit-steny-ot-kogtej-domashnih-zhivotnyh

Читати далі

Тільки як краще?
Наскільки міцні ВІНІЛОВІ Усі творці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама