Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стіни під шпалери.

  1. Видалення старих шпалер або фарби.
  2. Штукатурка і шпаклівка стін.
  3. Як шпаклювати стіни під шпалери.
  4. Завершальний етап підготовки стін.

Поклейка шпалер - процес досить складний і трудомісткий. Для того, щоб усі зусилля не звелися до "нуля", шпалери трималися максимально довго і мали ефектний зовнішній вигляд, необхідно правильно підготувати стіни. Тут повинні бути дотримані наступні вимоги: поверхня повинна бути сухою, міцною, чистою і однотонною. Підготовка стін під шпалери - найважливіший момент, що включає в себе кілька етапів: видалення старих шпалер або фарби зі стіни, неодноразова грунтовка стін, закладення тріщин, штукатурка і шпаклівка стін. Для розрахунку кількості рулонів шпалер ви можете скористатися калькулятором шпалер .

Видалення старих шпалер або фарби.

Видаляти старі шпалери потрібно дуже ретельно, не пропускаючи навіть маленьких ділянок. Для полегшення завдання можна скористатися теплою водою з додаванням будь-якого мильного розчину і шпателем. Старі шпалери слід намочити і видалити за допомогою шпателя. Якщо стіни для поклейки шпалер раніше були пофарбовані, фарбу необхідно повністю видалити. Зробити це можна за допомогою шпателя, шліфувальної машинки або болгарки. Дуже добре видаляє будь-які види фарби зі стін універсальна хімічна смивка, але вона має отруйний запах. Так само очистити поверхню від фарби можна будівельним феном, розігріваючи фарбу і видаляючи її шпателем. Поверхня необхідно прогрунтувати, використовуючи велику кисть.

Поверхня необхідно прогрунтувати, використовуючи велику кисть

Потім необхідно ретельно оглянути стіну на наявність тріщин, опуклостей, ямок і інших нерівностей. Тріщини слід гарненько заштукатурити і зміцнити. Для цього необхідно шпателем підколупнути краю тріщини на ширину приблизно 1 см, видалити весь пил, змочити водою і закрити цементним розчином. Після того, як відремонтовані ділянки висохнуть, слід повторно прогрунтувати їх. Якщо тріщини в стінах занадто великі і штукатурка ледве тримається, доведеться стару штукатурку знімати і заново штукатурити стіну.

Штукатурка і шпаклівка стін.

Дуже часта проблема, що виникає при підготовці стін під поклейку шпалер - нерівні стіни. Для того, щоб вирівняти поверхню стіни, необхідно її обштукатурити. Процес цей дуже відповідальний і трудомісткий. Можна довірити його фахівцям, але це зовсім недешево, а можна зробити своїми силами.

Можна довірити його фахівцям, але це зовсім недешево, а можна зробити своїми силами

За допомогою рівня потрібно визначити нерівність стіни. Далі стіну слід повністю обробити ґрунтовкою. Потім потрібно підготувати розчин для штукатурки. Сухі розчини продаються в будь-якому будівельному магазині. Готують розчин строго дотримуючись інструкції на упаковці. Готовий розчин наносять на стіну і вирівнюють правилом. Після того, як розчин схопився, поверхня стіни потрібно змочити і за допомогою терки і полутера затерти, після висихання прогрунтувати грунтовкою глибокого проникнення, ретельно втираючи її в стіну до утворення піни. Це дозволить забезпечити скріплювальний вплив на поверхневий шар штукатурки. При високій нерівності стіни штукатурні роботи проводять повторно після повного висихання нижнього шару розчину.

Як шпаклювати стіни під шпалери.

Далі стіни потрібно ошпаклевать для усунення невеликих нерівностей і шорсткості штукатурного шару. Так само це допоможе уникнути появи повітряних бульбашок і складок при наклеювання шпалер . Підійде будь-яка суміш для шпаклювання стін як суха, так і готова. Шпаклівка стін повинна проводитися особливо ретельно, для досягнення максимальної рівності поверхні, на яку будуть клеїтися шпалери. Шпаклювання проводиться рухом шпателя в різних напрямках - по діагоналі, горизонталі та вертикалі. Товщина шару повинна бути 1-1,5 мм. Шарів повинно бути кілька, від двох до п'яти. Для шпаклювання кутів слід використовувати кутовий шпатель. Після висихання стіну потрібно знову обробити ґрунтовкою.

Завершальний етап підготовки стін.

Після шпаклівки необхідно поверхню стіни ошкурить, тобто відполірувати наждачним папером, докладаючи рівномірні зусилля при натисканні.

Якщо поверхня, на яку будуть клеїтися шпалери, зроблена з гіпсокартону, то потрібно ретельно замазати гіпсової сумішшю стики між листів і ошпаклевать всю поверхню тонким шаром шпаклівки 1-2 мм для того, щоб стіна стала однотонної. Поверхня відполірувати наждачним папером, знову прогрунтувати.

Підготовка стін під шпалери завершена і після повного висихання вийшла ідеально гладкою, чистою і рівній поверхні стіни можна приступати до наклеювання шпалер.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама