Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Індивідуальний проект будинку - що потрібно знати.

Як відбувається розробка індивідуального проекту будинку. Якщо з великої каталогу готових проектів будинків Ви що не підібрали для себе одного, що відповідає на 100% всім Вашим вимогам, фахівці нашого Архітектурного бюро готові розробити для Вас індивідуальний проект будинку .
Для початку Архітектор разом з Вами з'ясує кілька важливих моментів:

  • поверховість будинку: - одноповерховий, - мансардний або двоповерховий
  • передбачуваний метраж майбутнього
  • склад використовуваних матеріалів
  • джерело тепла
  • наявність в будинку додаткових приміщень таких як, гараж , підвал , Басейн і т.д.
  • розташування будинку на ділянці відносно сторін світу і будівель на сусідніх ділянках
  • бажана стилістка будинку, можливо, є вже готові проекти будинків, фасади яких Вам сподобалися

розташування будинку на ділянці відносно сторін світу і будівель на сусідніх ділянках   бажана стилістка будинку, можливо, є вже готові проекти будинків, фасади яких Вам сподобалися


Визначивши ці початкові ввідні дані Архітектор приступає до створення ескізів. Для початку можна олівцем накидати концепцію форми будинку і фасадів: з північної сторони у нас буде гараж, сходи і топкова, з сонячної сторони вітальня і їдальня. На цьому фасаді будуть великі вікна, а на цьому - вихід на терасу. Як правило, цього достатньо для визначення напрямку по якому ми будемо рухатися далі. При розумінні Замовника і Архітектора майбутньої стилістики будинку і затвердженого складу приміщень олівцеві начерки переносяться в комп'ютер і тепер уже все приміщення, планування і фасади виконуватися виходячи з точних розмірів будівельних матеріалів.
Важливо розуміти, що створення Архітектурного проекту - це процес творчий в якому бере участь і Архітектор і Замовник. Тому цей етап проектування може тривати від 1 до 3 тижнів. Уже на цьому етапі Архітектор обговорює з Інженером майбутні будівельні рішення.

Уже на цьому етапі Архітектор обговорює з Інженером майбутні будівельні рішення


Після затвердження Архітектурної частини Замовнику видається, що затверджується проект для узгодження з уповноваженими органами за місцем будівництва будинку, і проект передається в роботу Інженерам - для розробки будівельної частини, і розділів внутрішніх комунікацій.
Замовник повинен знати, що до цього моменту треба остаточно визначитися з такими моментами:

  • матеріал стін
  • матеріал перекриттів
  • матеріал покриття покрівлі
  • тип фундаментів


З цих вступних даних Інженери виконують будівельну частину проекту Вашого майбутнього будинку. І мало хто знає, що заміські будинки проектуються «зверху вниз», а не навпаки. Це означає, що виходячи із заданого Архітектурного розділу в першу чергу інженери проектують покрівлю. Розраховують передбачувані вітрові і снігові навантаження. Виходячи із заявленого матеріалу покрівлі вважають вага покриття і необхідні перетину кроквяної системи. Розраховуються перекриття, несучі стіни і все монолітні ділянки. І тільки коли все поверхи та покрівлю розраховані, відома маса майбутнього будинку Інженер приступає до проектування та розрахунку надійного фундаменту - фундаменту. Ось чому іноді виникає непорозуміння між Замовником та Інженером, якщо просять видати проект фундаменту в першу чергу.


Після закінчення проектування проводиться підрахунок основних використовуваних будівельних матеріалів. Одночасно з розробкою будівельного розділу виконується проектування опалення, вентиляції, каналізації та водопостачання, електрики. Будівельна частина проекту і розділи комунікацій можуть виконуватися практично без участі Замовника. Лише у випадках прийняття альтернативних рішень з Замовником можуть обговорюватися економічні складові того чи іншого рішення. Термін розробки будівельного проекту займає ще 1-2 тижні.
добре пророблений Архітектурний проект будинки і прорахована його будівельна частина допоможуть Вам уникнути помилок при будівництві і не розгубитися при закупівлі необхідних будівельних матеріалів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама