Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи не час пригод: Як відпочивати більше і краще - Wonderzine


ОЛЕКСАНДРА САВІНА

Попереду вихідні. І хоча для більшості це означає тільки одне - відпочинок після довгої робочого тижня, - вільний час далеко не завжди дорівнює відпочинку. Розповідаємо про прийомах, які допоможуть викроїти час на справжній відпочинок, розслабитися і впоратися з накатом стресом.

Одне з основних помилок з приводу відпочинку - що їм може вважатися будь-який час, проведений нема за роботою. Це, звичайно, не так. Але одна справа розуміти це, і зовсім інша - застосовувати: скільки разів ви говорили собі, що «просто» перегляньте ввечері електронну пошту, «просто» швидко протрете пил, поки дивіться кіно, або «просто» подумаєте про новому робочому проекті по дорозі до друзям? Спробуйте відстежити, ніж ви насправді займаєтеся в той час, який відвели собі для відпочинку - і яка його частина дійсно йде на розслаблення.

Для того щоб як слід відпочити, доведеться навчитися час від часу нічого не робити і не картати себе за це. Є кілька прийомів, які допоможуть в цій справі. Найбільш очевидний - відкласти в сторону смартфон або відключити повідомлення (майже нездійсненне в сучасному світі завдання, розуміємо). Придумайте заняття, які допоможуть ненадовго відключатися і розслабитися: наприклад, прогуляйтеся після роботи в парку з аудіокнигою або послухайте музику, сидячи на дивані, - варіантів безліч.

Придумайте заняття, які допоможуть ненадовго відключатися і розслабитися: наприклад, прогуляйтеся після роботи в парку з аудіокнигою або послухайте музику, сидячи на дивані, - варіантів безліч

Ця рада - продовження попереднього. Якщо вам категорично не вистачає часу на відпочинок - плануйте: як би завантажені ви не були, постарайтеся відвести час на те, щоб розслабитися. Цей же прийом добре працює з домашніми справами: часто ми самі не помічаємо, що вони затягуються і займають практично весь вільний час. Спробуйте надходити з ними як з робочими завданнями: виділяйте на кожну певний час і якщо не укладаєтеся в термін - переносите на інший день.

Крім того, корисно періодично нагадувати собі розслабитися. Звучить дивно, але це дієвий прийом . Часто ми не усвідомлюємо, наскільки насправді напружені, так що зайвий раз подумати про відпочинок може бути корисно навіть на фізіологічному рівні: хоча б щоб просто розправити плечі.

«Ранкові сторінки» - популярна методика, яка допомагає відчувати себе відпочив і повним сил. придумала її Джулія Кемерон, найбільш відома завдяки книзі «Шлях художника» - але підійде вона не тільки тим, хто хоче розвинути в собі творче начало. Суть вправи в тому, щоб щоранку писати три сторінки тексту - не важливо про що, головне від руки. Розповідати можна про все, що приходить вам в голову: від планів на день до думок, які турбують. Ми вже пояснювали , Яку користь можуть принести письмові практики, і ранкові сторінки не виняток: вони допомагають позбутися від нав'язливих думок і сконцентруватися на майбутній день. головне - техніка безпеки .

Багато з нас звикли починати ранок з кава , Але, як і в будь-якій справі, тут важливо знати міру. кофеїн піднімає рівень кортизолу - "гормону стресу" - в нашому організмі. З одного боку, саме це допомагає нам прокинутися і відчувати себе бадьоріше, з іншого - через кофеїну можуть порушуватися сон і виникати тривожність. хоча дослідження показують , Що реакція на кортизол зменшується у тих, хто регулярно вживає кофеїн напої, скоротити їх кількість зайвим не буде.

Всі знають, що фізичні вправи - хороший спосіб впоратися зі стресом: мало що допомагає відволіктися і «перезавантажитися» так само ефективно. З цією точкою зору погоджується і наука : Фізична активність робить нас більш стійкими до стресу. Правда, якщо спорт вас зовсім не цікавить, не варто себе змушувати: вчені вважають , Що настрій піднімається, навіть якщо робити вправи через силу - але ми-то знаємо, що це вже мало схоже на відпочинок.

Ще один хороший спосіб розслабитися і впоратися з тривогою за короткий проміжок часу - медитація і дихальні вправи : І те й інше допомагає сконцентруватися на сьогоденні і позбутися нав'язливих думок. Медитація вчить концентрувати увагу і уважніше вивчати власні відчуття, але це ще й хороший спосіб розслабитися - ефект буде помітний і від п'ятнадцяти хвилин в день.

Ця рада не те щоб вписується в традиційні уявлення про відпочинок - але швидко допомагає відчути себе краще. Обійми допомагають нам легше справлятися зі стресом - головне, щоб ті, з ким ви обнімаєтеся, що не вганяли вас в ще більше відчуття тривоги.

Відмінний спосіб відчути себе краще і трохи відпочити - невеликий денний сон. секрет в тому, щоб спати від десяти хвилин до півгодини (більше не варто через фаз сну - є ризик прокинутися розбитим). Якщо посеред робочого дня ви відчуваєте, що сил продовжувати більше немає, кращий варіант - ненадовго подрімати. Є і ще один лайфхак - якщо часу в обріз, можна випити кави, а потім зробити пауер-неп на 15 хвилин: подвійний ефект від сну і кофеїну допоможе відчувати себе бадьоріше.

Універсального рецепту, як набратися сил і відпочити, немає - шукайте свій. Кому-то допомагають щоденні пробіжки, іншим - догляд за квітами або п'ять хвилин посеред робочого дня, проведені з розфарбуванням. Головне не забувати в потоці справ знаходити час на себе.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама