Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квіти на балконі - як розбити сад?

  1. Квіти на балконі - привертають увагу, створюють красу і затишок. Ми розповімо як створити затишок,...

Квіти на балконі - привертають увагу, створюють красу і затишок.

Ми розповімо як створити затишок, комфорт і красу за допомогою квітів на балконі.

Якщо ваш балкон мініатюрний і на ньому ніде розвернутися, то навіть такий простір можна перетворити на квітучий все літо сад. Перед початком озеленення вашого балкона, зробіть ревізію, позбувшись від мотлоху і непотрібних речей.

Ми живемо не за радянських часів, коли весь непотріб було прийнято зберігати на балконі, тому сміливо розкидайте потрібне в комору, а не потрібне відправляйте на смітник. Прорахуйте, яку частину простору ви відведете під розбивку саду.

На балкончику можна облаштувати як кімнатні, так і вуличні рослини.

Насамперед вам необхідно звернути увагу на освітленість вашого балкона сонцем. Якщо вихід вашого балкона розташований на південний захід або південь, то сміливо робіть висадку за все, що душі завгодно, крім бегонії і фуксії. Адже ці квіточки, а також хлорофітум, азалія і аспарагус люблять тіньову сторону. Враховуйте також той фактор, засклений ваш балкон чи ні.

Якщо немає, то слід брати до уваги ваш поверх проживання. Наприклад, всі знають, що чим вище поверх, тим сила вітру сильніше. Якщо ви живете на самому останньому поверсі, то позбавте ваш балкон від фікуса, драцени і пальми. А ось, наприклад, герань, бегонія, вербена і агератум зовсім не лякаються сильно вітряних зон.

Якщо ви проживаєте поблизу з проїжджою частиною, то садіть сміливо петунії, настурції та бархотки.

Які композиції з квітів вам припадуть до душі?

Якщо вам хочеться висадити яскраві і нев'янучі, барвисті композиції квітів, що радують душу і око протягом трьох місяців літніх, теплих днів, то віддайте перевагу рослини, які цвітуть по черзі.

Найперші квіточки, які радують око своїм цвітінням - це братки, тюльпанчики, примули і маргаритки.

У самій серединці літнього сезону ви зрадієте цвітінню резеди, матіоли, настурції, бегонії і петунії.

Якщо ви витончена натура і любите яскраве жовте і сонячне, то вас порадує вишукана композиція з череди, соняшників, настурції та чорнобривців. У заміському будиночку або на дачі можете сміливо садити петрушечку, базилік, часник, чебрець і мелісу.

До речі, для господинь на замітку.

На балконі цілком комфортно ростуть огірочки. Не бійтеся проводити експерименти.

Чи не рекомендуємо робити висадку на балконі рослин, які люблять вологу і напівтемрява. Це фіалки, рафідофор, антіріум, диффенбахія, філодендрон. Люблять жити на балкончику цикламен, аукуба, азалія. Плющ, кала, верес, монстера, гортензія, фікус, гібіскус, кактуси також стають відмінними жителями балконів, що не капрізнічая і радуючи вас все літо!

Плющ, кала, верес, монстера, гортензія, фікус, гібіскус, кактуси також стають відмінними жителями балконів, що не капрізнічая і радуючи вас все літо

  • Зазвичай вішають кашпо з повоєм, що виглядає екзотично.
  • Пустити рослина можна по прив'язаним ниткам. Ящики можуть бути розташовані на підлозі або кріпитися до балкону.
  • На підлозі в ящики можете висадити тюльпани і герань, поруч можете посадити величний запашний тютюн і жоржини.
  • Ящики, що кріпляться на перила, придатні для висадки рослин в 2 рядочки.
  • Наприклад, 1-й ряд - настурції, петунії, вербена, 2-й ряд - гвоздики, левкої, чорнобривці.

Наприклад, 1-й ряд - настурції, петунії, вербена, 2-й ряд - гвоздики, левкої, чорнобривці

Чи не засаджують рослинами весь балкон. Зовні виглядає неймовірно привабливо, а ось всередині створить відчуття замкнутого простору. Успіхів!

Якими рослинами ви прикрашаєте свій балкон? Діліться в коментарях:

Які композиції з квітів вам припадуть до душі?
Якими рослинами ви прикрашаєте свій балкон?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама