Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

На вікні круглий рік ліки зростає - міні-сад на підвіконні

  1. Сама скоростигла культура
  2. Не тільки пряність
  3. Гарний для вигонки
  4. кімнатний довгожитель
  5. Знайдеться місце редису і перцю
  6. Про квіти, балкон і провітрювання ...
  7. Яку зелень легко виростити на вікні?
  8. Поділіться секретами компактно розмістити розсаду
  9. Що в ідеалі садити з південного боку будинку на сонці?
  10. Чим обробити горщик від павутинного клещика?
  11. Петрушка на підвіконні
  12. Рятуємо квіти від дитини? Як?
  13. Соняшник в горщику - як доглядати?
  14. Щоб не псувати підвіконня
  15. Розсада та кіт
  16. печериці
  17. Що буде рости при штучному освітленні?
  18. Помідори на підвіконні?
  19. Що можна виростити на такому вікні?
  20. Довгий горщик уздовж панорамного вікна
  21. Пальма з півдня.
  22. Акваріум на підвіконні
  23. Південне вікно. Що вирощувати?
  24. Кропива на підвіконні
  25. Овочі ???????????

зміст:

Вирощуючи на вікні або балконі овочі, ми вирощуємо і ліки, адже всі вони мають лікувальний ефект.

Забезпечивши взимку досветку, круглий рік можна вирощувати в кімнаті, а влітку на балконі салат. Найбільш підходящі для цього сорту: Одеський кучерявець, Московський парниковий, Крупнокочанний. Насіння висівають рядами через 3-4 см. Догляд нескладний: полив через один-два дні і вже на 20-25-й день після посіву можна знімати урожай. Листя салату містять мікроелементи - йод, бор, мідь, молібден; органічні кислоти: яблучну, янтарну, лимонну, щавлеву.

У лікувальному харчуванні салат використовують при гастритах, виразковій хворобі, діабеті. У народній медицині водний настій салату застосовують при органічному гастриті, розладах нервової системи , Безсонні, підвищеному кров'яному тиску. 1 ст. л. листя салату беруть на склянку окропу, настоюють 2 години і випивають по півсклянки 2 рази на день. Самі насіння можна застосовувати в якості молокогонним кошти.

До змісту

Сама скоростигла культура

Кресс-салат - сама скоростигла овочева культура, його можна вирощувати в неосвітленій сонцем частині вікна, врожаю починають на 12-й день після сходів. У народній медицині крес-салат використовують як ефективний засіб при недокрів'ї, авітамінозі, для зниження кров'яного тиску.

Кресс-салат - одне з небагатьох рослин, яке містить достатню кількість йоду, що дуже позитивно позначається при лікуванні хворих із захворюваннями щитовидної залози.

До змісту

Не тільки пряність

Петрушка цінується за високий вміст вітаміну С, провітаміну А, мінеральних солей калію, кальцію та інших. Висівають сорти Богатир, Цукрова, Звичайна листова. У народній медицині водний настій коренів і розтертих плодів петрушки застосовують як сечогінний при водянці і набряках серцевого походження, хворобах нирок, ниркових кольках, при запаленні передміхурової залози. 2 ст. л. сухих або свіжих коренів заливають половиною склянки окропу, настоюють 10 год і п'ють по 1 ст. л. 3 рази на день за 30 хв до їди. Насіння петрушки покращують травлення, збуджують секреторну діяльність шлункових залоз.

Чабер однорічний - пряна рослина, листя використовують в салати і для консервування. Молоде листя і стебла містять вітамін С, каротин, рутин. У кімнатних умовах він може жити до двох-трьох років. Збирання починають через 25-30 днів після появи сходів.

До змісту

Гарний для вигонки

Одне з найцінніших пряних овочевих рослин з цілющими властивостями - це селера. Догляд за ним зводиться до поливу, підживлення через кожні 10 днів. Восени в кінці вересня ті, хто вирощує селера на городі, пересаджують його в квіткові горщики і заносять в будинок на підвіконня, щоб мати взимку свіжу зелень. Восени і взимку полив скорочують до одного разу на тиждень.

У дієтичному харчуванні листя селери застосовують для лікування і профілактики ожиріння. У народній медицині водний настій свіжих коренів або 2 ч. Л. соку за 20 хв до їди 2 рази на день застосовують як збуджує апетит, сечогінний і болезаспокійливий засіб при порушенні травлення, захворюваннях нирок, кропивниці.

До змісту

кімнатний довгожитель

Мелісу можна вирощувати як на грядці, балконі, так і в кімнаті. Це багаторічна рослина може рости на одному місці до 10 років. Коли рослини досягають висоти 20 см, їх прищипують для кращого кущіння. Листя і молоді пагони, зрізані до цвітіння, придатні як приправа в салатах, супах, м'ясних і рибних стравах, з ними заварюють чай. Настій меліси застосовують для збудження апетиту і діяльності шлунково-кишкового тракту, при нудоті, блювоті, неврозі серця. 4 ст. л. сушеної трави настоюють 4 год в двох склянках гарячої води і п'ють по півсклянки 4 рази на день до їди. Настоєм полощуть рот при зубному болі і запаленні ясен. Компреси з обварений трави меліси служать хорошим болезаспокійливим засобом при ревматизмі і ударах.

До змісту

Знайдеться місце редису і перцю

Редис можна вирощувати і на балконі, і на вікні. Тут більше підійдуть скоростиглі сорти. Посіви прикривають плівкою, проріджують, залишаючи між рослинами 5 см. Поливають теплою водою у міру підсихання грунту, розпушують, підгортають.

У кімнатних умовах можна вирощувати сорти солодкого перцю Вінні-Пух, Подарунок Молдови та інші. Перець висівають в квітковий горщик ємністю 3 л і вирощують в кімнатних умовах як багаторічну культуру. На дні ємності роблять дренаж з битої червоної цегли або гравію, щебеню висотою близько 3 см. Особливо ефектно на вікні виглядає перець гострий Аладдін з безліччю конічних, спрямованих вгору плодів зеленого, кремового, фіолетового, червоного кольору.

Я описав тут лише невелику частину культур, які можна вирощувати на балконі або в кімнаті.

Автор

В. Родченков

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "На вікні круглий рік ліки зростає - міні-сад на підвіконні"

Про квіти, балкон і провітрювання ...

хочу, щоб на підвіконні жили квіти. і ще провітрювати через балкон все ж холоднувато, навіть і мінімальної щілиною ... невже міняти вікна? або переставити двері балкона так, щоб щілина відкривалася в протилежну від підвіконня сторону ???

Яку зелень легко виростити на вікні?

Зелень виросте нескоро. Що буде добре рости на підвіконні? Мова саме про зелень: салати, портулак, шпинат, крес-салат, рукола і Яку зелень порекомендуєте вирощувати в селі (Ярославська обл.)? Воно в Італії звичайно її їсти можна. І у нас ту, що не в грунті ...

Поділіться секретами компактно розмістити розсаду

Вирощуючи на вікні або балконі овочі, ми вирощуємо і ліки. Версія для друку. Воробйов М. Вирощування ремонтантної 2. Варто розсада на вікні, сонце з ранку до 15-16 годин світить у вікно (чи треба прибирати розсаду з підвіконня поки сильно світить сонце?)

Що в ідеалі садити з південного боку будинку на сонці?

Як посадити тую для живоплоту на дачі. Краще садити в захищених від вітру місцях. Квітник в тіні. З вашого списку алое, каланхое, крассула (толстянка), церопегія і Хойя хочуть хорошого, краще скаженого світла (південне вікно з прямим сонцем - ідеал).

Чим обробити горщик від павутинного клещика?

Квітникарство. Кліща я вивела, квіти поки стоять у ванній, на підвіконня їх не повертаю, шукаю спирт (96%), щоб обробити підвіконня і вікно. Обробка саду навесні. Нематода, довгоносик, павутинний кліщ. Найнеприємніше захворювання суниці садової - сіра гниль.

Петрушка на підвіконні

можна прімажусь: дівчатка, а насіння квітів можна посадити в осередку від цукеркової Як виростити на балконі овочі. На вікні круглий рік ліки зростає. Петрушка цінується за високий вміст вітаміну С, провітаміну А, мінеральних солей калію, кальцію та інших.

Рятуємо квіти від дитини? Як?

Садок для квітів життя. Наш садок тільки для дітей від трьох років, а у нас є двоє молодше за цей вік - як з цим бути? Проходила курси типу підвищення кваліфікації, такий фігні ще в своєму житті жодного разу не чула квіти з цукрової мастики покроково.

Соняшник в горщику - як доглядати?

Підкажіть як за ним доглядати: чи можу ставити на підвіконня (листя розкидані широко і скла / штори стосуються), місця на світлі розумного немає - чи виживе в куточку, як поливати, що там з кореневою системою - як і коли краще пересаджувати (або краще взагалі не чіпати)?

Щоб не псувати підвіконня

Щоб не псувати підвіконня. У мене квітами споганити все підвіконня: фарба облазить, здувається пухирями, від горщиків і піддонів залишаються брудні півкола ... постелила на це місце клейонки і пластикові підстилки - стало все здуватися і облазити під підстилками.

Розсада та кіт

Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і чагарників, розсада, грядки Якщо на підвіконні, то боюся вікно відкривати. Крім помідор, на моєму підвіконні ростуть огірки, гранат, мандарин, лимон і багато, багато квітів.

печериці

На грядках. Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і Дівчатка дуже хочу на підвіконні у себе вирощувати печериці. ось питання чи вийде ??? і На вікні круглий рік ліки зростає. Восени в кінці вересня ті, хто ...

Що буде рости при штучному освітленні?

Якщо є у кого-небудь досвід вирощування свійської рослинності тільки при штучному освітленні порадьте, будь ласка, що можна спробувати завести. У літературі зазначається, що при штучному освітленні будуть рости наступні рослини: алое, аспарагус, бальзамін ...

Помідори на підвіконні?

На вікні круглий рік ліки зростає. Підкажіть будь ласка сорти помідорів, які можна вирощувати на вікні, а то в будинку навпроти на балконі помідори так красиво зріють, такі маленькі.

Що можна виростити на такому вікні?

Чи може щось взагалі вижіть- вирости на такому підвіконні? Спатифиллюм виживає в будь-яких, самих нелюдських умовах і навіть цвіте. У мене все літо цвів ПІД вікном, чи не на підвіконні а ПІД ним, причому за вікном - балкон тобто тож не дуже багато світла ...

Довгий горщик уздовж панорамного вікна

Інна вирощувала квіти, а Ян ліпив горщики для квітів, разом вони садили квіти в На вікні круглий рік ліки зростає. Я повісила на вікна тоненькі тюлеві фіранки, квіти обприскую, як Так що можна на південному вікні зробити розсіяне світло і садити що завгодно.

Пальма з півдня.

Перші роки, пам'ятаю, обидві пальми росли не по днях, а по годинах. Ніяк спеціально не доглядати, тільки поливали і фіранки з вікон Зараз моя росте в невеликому відерці (на кшталт 5 л) на підвіконні (вікна - схід чи південний схід), зростає дуже добре, поливаю ...

Акваріум на підвіконні

Олюня, на підвіконні категроіческі не можна. Тим більше впритул до вікна! Влітку сильно жарко (якщо сонце світить у вікно) - вам таки не Я плюнула на цю справу і поставила на підвіконня, більше ставити нікуди, я говорила, що у нас немає місця-он вирішив купити-а там, типу я біолог НЕ .. .

Південне вікно. Що вирощувати?

Так що можна на південному вікні зробити розсіяне світло і садити що завгодно. До речі, у мене циперус кішки вмить змітають, як тільки він удома з'являється. Тому виростити його не представляється можливим, така от біда ...

Кропива на підвіконні

Вирощуючи на вікні або балконі овочі, ми вирощуємо і ліки. Версія для друку. 4,6 5 (16 оцінок) Оцінити статтю. ЗЕЛЕНЬ НА ПІДВІКОННІ круглий рік Як виростити зелень будинку Вирощувати зелень будинку можна навіть взимку.

Овочі ???????????

Люди, а хто-небудь вирощує розсаду на вікні .Я ось перець посадила, а половина не взошла.І квіточки хтось вирощує .Я завжди купую, але Потім, кларкия, можна з простими, але є і з махровими цветкамі.Ето мій улюблена квітка, вона у мене і на північно-західному вікні ...

Яку зелень легко виростити на вікні?
Чим обробити горщик від павутинного клещика?
Як?
Соняшник в горщику - як доглядати?
Помідори на підвіконні?
Що можна виростити на такому вікні?
Що вирощувати?
Невже міняти вікна?
Або переставити двері балкона так, щоб щілина відкривалася в протилежну від підвіконня сторону ?
Яку зелень легко виростити на вікні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама