Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка огірків у 5-літрових пляшках

  1. Огірки в пляшках - в чому перевага?
  2. Підготовка ґрунту для заповнення пляшки
  3. Підготовка 5-літрової тари і здійснення посадки огірків

Народні умільці придумали десятки способів повторно використовувати пластикову тару. Серед садівників все більшої популярності набуває посадка огірків в 5-літрових пляшках. На цій сторінці нашого сайту про фермерстві ми розглянемо, які переваги дає таке вирощування цієї культури і як саме слід проводити посадку.

Огірки в пляшках - в чому перевага?

Садівники-городники описують такі позитивні моменти, які дає посадка огірків в пластикові баклаги:

• раннє отримання врожаю (пляшки служать парничками);
• захист від капустянки;
• економія водних ресурсів;
• захист від бур'янів;
• можливість вирощування навіть на балконі.

• раннє отримання врожаю (пляшки служать парничками);   • захист від капустянки;   • економія водних ресурсів;   • захист від бур'янів;   • можливість вирощування навіть на балконі

Підготовка ґрунту для заповнення пляшки

При підготовці до посадки огірків важливо пам'ятати, що вони вважають за краще легкий, пухкий і некислий грунт. Де взяти таку грунтосуміш? Можете придбати грунт, призначений для вирощування овочів. Якщо ж ви віддаєте перевагу готувати субстрат самостійно, то подбайте, щоб у його складу увійшла городня земля, перепрілий листя і перегній. В якості добрива використовуйте також золу (краще березову). Можна додати торф, але враховуйте, що він закисляет грунт. Ще садівники часто додають до складу невелику кількість піску, що перепріли тирси і компосту, а також сечовину, суперфосфат і сульфат калію.

Відносно створення ідеального грунту для вирощування огірків має сенс порадитися з досвідченими садівниками. Перш ніж засипати отриману грунтосуміш в 5-літрову пляшку, помістіть на дно дренажний шар. Він може складатися з лушпиння соняшнику, шкаралупи яєць, тонких гілочок, кори або інших органічних матеріалів.

Огірки люблять легкий, пухкий і некислий грунт

Читайте також: Як проростити насіння огірків перед посадкою?

Підготовка 5-літрової тари і здійснення посадки огірків

Пляшку готують до посадки дуже просто:

• зрізають верхню частину (1/3);
• проробляють отвори в дні для відтоку води. (Для вирощування огірків на дачній ділянці або в теплиці, отвори потрібно зробити великими або взагалі зрізати дно).

5-літрову пластикову пляшку наповніть підготовленим субстратом так, щоб його межі не діставали до зрізу пляшки на 3-5 см. Гарненько потрусіть ємність. Тепер можна переходити до посадки.

В одну 5-літрову пляшку можна посадити від двох до п'яти пророщених насіння. Після цього нижню частину накривають верхній зрізаної частиною з шийкою, створюючи парникові умови всередині. Коли паростки вже зовсім зміцніють, їх можна буде розкрити. Пляшки можна розташувати на балконі, в теплиці або на відкритій ділянці землі. У двох останніх випадках їх закопують на 2/3 висоти.

Чи є особливі рекомендації по догляду за огірками, вирощуються в 5-літровій пляшці? Насправді при застосуванні цього способу нічого особливого робити не потрібно. Намагайтеся дотримуватися загальних рекомендацій:

• підтримувати досить високу температуру повітря та грунту;
• намагатися скоротити контакт огіркових листя з прямими променями сонця;
• не допускати проходження протягів в зоні росту огірків;
• підтримувати постійну вологість грунту;
• здійснювати регулярні підгодівлі;
• вчасно рятувати рослину від хвороб і шкідників.

Посадка огірків у 5-літрових пляшках дозволить отримати більш ранній урожай, заощадити воду, захистити культуру від шкідників і дасть можливість вирощувати улюблений овоч навіть на балконі. Ви ще не пробували вирощувати огірки в пластикових баклаги? Прийшла пора почати експеримент!

Дивіться відео про те, як правильно зробити парник з 5-літрової пластикової пляшки

Огірки в пляшках - в чому перевага?
Огірки в пляшках - в чому перевага?
Де взяти таку грунтосуміш?
Чи є особливі рекомендації по догляду за огірками, вирощуються в 5-літровій пляшці?
Ви ще не пробували вирощувати огірки в пластикових баклаги?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама