Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Прибудова балкона на першому поверсі

  1. Підготовчий етап
  2. Розробка плану
  3. необхідні інструменти
  4. Балкон на стрічковому фундаменті
  5. Земляні роботи та організація льоху
  6. заливка фундаменту
  7. Виготовлення перекриття і зведення стін
  8. Балкон на палях
  9. Підвісна каркасний балкон
  10. балконні покрівля
  11. Установка дверних і віконних блоків
  12. Утеплення та оздоблення балкона
  13. висновок

Прибудова балкона на першому поверсі зробить квартиру просторішою. Це актуально для тих, хто проживає на першому поверсі, але не має балкона або лоджії. У статті будуть послідовно розглянуті всі етапи прибудови балкона, починаючи від розробки плану, до обробки готового балкона.

У статті будуть послідовно розглянуті всі етапи прибудови балкона, починаючи від розробки плану, до обробки готового балкона

Підготовчий етап

В першу чергу оформите дозвільні документи, необхідні для прибудови балкона (БТІ, АТВ і інші).

Розробка плану

План - це не тільки креслення майбутнього балкона, це також і план дій. У плані будівництва потрібно врахувати всі особливості майбутнього балкона - можливість спорудження льоху або окремого входу в квартиру з вулиці.

Для початку потрібно визначитися з видом балкона, чи буде він навісним або стояти на фундаменті. Для самостійного будівництва складно буде реалізувати навісний консольний спосіб кріплення балконної плити за допомогою швелерів. Вони встановлюються в плити перекриття, а це веде до порушення несучих конструкцій.

необхідні інструменти

Щоб приступити до роботи, потрібно мати наступний набір інструментів:

  1. бетономішалка (Або корито).
  2. Зварювальний апарат.
  3. Лопата і відра для земельних робіт.
  4. Перфоратор.
  5. Шпатель і кельму.
  6. Молоток.
  7. Рулетка, лінійка, рівень (водяний або лазерний).

Балкон на стрічковому фундаменті

розмітка

Розмітку фундаменту можна зробити так, як показано на схемі.

Розмітка під фундамент: а - стоїть окремо балкон;  б - балкон, що примикає до сусіднього Розмітка під фундамент: а - стоїть окремо балкон; б - балкон, що примикає до сусіднього.
1 - кілочки; 2 - дошки; 3 - шпагат або волосінь; 4 - стіна будинку; 5 - балконна пара; 6 - стіна сусіднього балкона

На стіні потрібно розмітити то місце, де буде знаходитися двері виходу на балкон.

Розмітка балконних дверей Розмітка балконних дверей

Земляні роботи та організація льоху

До земляних робіт відноситься викопування траншеї під фундамент і поглиблення для льоху. Пол льоху не можна опускати нижче рівня фундаменту будівлі. Після того як вирили погріб, потрібно гідроізолювати його руберойдом, бажано в два шари. Потім вирівняти підлогу керамзитом або піском, встановити металеву сітку і залити бетоном. Товщина стяжки - не менш 5 см. Після затвердіння стяжки зводимо внутрішні стіни льоху. Їх можна витягнути з цегли кладкою «на ребро».

Наступний етап - траншея для фундаменту. Траншею вирити глибиною в 50 см. Ширина траншеї повинна бути більш 1,5 від ширини майбутньої стіни балкона. Траншея фундаменту повинна доходити до стіни будинку або сусіднього балкона, щоб фундамент щільно прилягав до них. Землю з траншеї і льохи краще відразу видаляти, так як вона не стане в нагоді, а тільки буде захаращувати простір на будмайданчику. На дно траншеї засипають невеликий шар щебеню (10-15 см) і роблять піщану подушку.

На дно траншеї засипають невеликий шар щебеню (10-15 см) і роблять піщану подушку

Якщо ви не плануєте влаштовувати льох, то можна зробити стовпчасті підставу. Потрібно вирити ями, глибиною 0,5 м на відстані не більше 2 м. Згодом зробити бетонну подушку для стовпів.

заливка фундаменту

При виготовленні бетону в якості наповнювача найкраще використовувати щебінь, як найбільш чистий матеріал (на відміну від гравію). Також добре використовувати пластифікатор або іншу добавку, що має водовідштовхувальні і морозостійкі властивості. Бетон з пластифікатором вийде більш щільний і текучий, що дозволить залити фундамент без повітряних кишень. Стрічковий фундамент повинен сохнути в середньому 3-4 тижні, потім можна зводити стіни. Можна використовувати готові бетонні блоки в якості фундаменту.

Пристрій балкона на стрічковому фундаменті: 1 - фундамент будинку;  2 - стрічковий фундамент;  3 - цегляна кладка в півцеглини;  4 - стіна будинку;  5 - лаги перекриття;  6 - балконна рама;  7 - плита балкона другого поверху Пристрій балкона на стрічковому фундаменті: 1 - фундамент будинку; 2 - стрічковий фундамент; 3 - цегляна кладка в півцеглини; 4 - стіна будинку; 5 - лаги перекриття; 6 - балконна рама; 7 - плита балкона другого поверху

Виготовлення перекриття і зведення стін

В якості розчину матеріалу в основному використовують цеглу або газобетонні блоки. Кладка виробляється в один ряд. Для виготовлення перекриття на лаги з бруса встановлюється попередній підлогу (з фанери, ОСП або плоского шиферу). Потім встановлюють арматурну сітку з вікном 10-15 см на висоті 5-6 см від чорнової підлоги. Арматурна сітка повинна перебувати в товщі плити і бути вмонтована в зовнішнє стіну будинку. Якщо з балкона буде спуск в льох, його треба захистити або відразу змонтувати люк. Заливають плиту і дають їй просохнути до 4 тижнів. Далі можна зробити отвір для балконних дверей, видаливши непотрібну частину стіни під вікном за допомогою перфоратора. Продовжуємо кладку стін, не забуваючи про зовнішній віконний блок і дверний отвір (якщо планується вхід з вулиці). Стіни дотягуємо до рівня, який трохи нижче рівня балкона другого поверху, щоб зробити скат даху.

Балкон на палях

Побудувати балкон на палях легше і швидше, ніж на фундаменті, але є свої нюанси. Ви не зможете спорудити нормальний льох, палі витримують меншу вагу.

Позначте місця, де будуть убиватися палі. Відстань між палями повинно бути приблизно 2 м. Потім вбити їх або вкрутити в землю строго вертикально, на глибину нижче промерзання грунту.

Потім вбити їх або вкрутити в землю строго вертикально, на глибину нижче промерзання грунту

Увага! Палі, вбиті або вкручені під кутом, ні в якому разі не можна вирівнювати прямо в грунті, необхідно їх витягнути і вбити (вкрутити) вертикально.

Далі потрібно підрізати їх по одній висоті, до рівня перекриття. Потім виготовляється зварений каркас для перекриття. Перекриття армується сіткою і заливається бетоном. Далі витягуються стіни.

Підвісна каркасний балкон

Підвісна каркасний балкон - це найбільш легке рішення, опишемо його переваги:

  • його легше узаконити;
  • можна прилаштувати до будь-якого поверху;
  • можна виготовити його складові частини окремо від будмайданчика;
  • монтаж не вимагає сильного втручання в несучі конструкції будинку.

його легше узаконити;   можна прилаштувати до будь-якого поверху;   можна виготовити його складові частини окремо від будмайданчика;   монтаж не вимагає сильного втручання в несучі конструкції будинку

До мінусів варто віднести слабку стійкість до вібрацій і той факт, що металева конструкція буде «грати» при впливі температури. Ще така конструкція має обмежений винос в силу відсутності опори.

Для початку виготовляють кронштейни з металевих куточків 60х60. Кронштейни становитимуть основу для всієї конструкції, тому прикріпити їх до стіни будинку потрібно анкерами, товщиною не менше 20 мм. Каркас обробляють антикорозійним складом. На готовий каркас приварюється сталевий лист або каркас з куточків 45х45. Потім ставиться основа статі. Основою статі може служити бетонна плита, дошки або готовий утеплена підлога.

Після установки статі можна демонтувати старий віконний блок і за допомогою перфоратора зробити отвір для нового балконного блоку. Потім привариваются вертикальні балки і парапет.

Потім привариваются вертикальні балки і парапет

балконні покрівля

Як каркас і обрешітки для балконних покрівлі можна використовувати металеві куточки 25х25 або дерев'яні бруски. Покрівля повинна мати невеликий ухил для відводу води, тому балконні стіни потрібно витягнути до рівня, який трохи нижче рівня балкона другого поверху. Можна використовувати будь-який покрівельний матеріал - ондулін, черепиця, шифер і т. Д.

Покрівлю для підвісної балкона бажано зробити окремо висить, так вона своєю вагою не тиснутиме на балконні кронштейни.

Покрівлю для підвісної балкона бажано зробити окремо висить, так вона своєю вагою не тиснутиме на балконні кронштейни

Установка дверних і віконних блоків

Перше, що потрібно знати - установка балконних дверей повинна проводитися так, щоб двері відкривалися в кімнату, а не на балкон. Рами віконного блоку повинні бути виставлені по рівню.

Порада. Віконний блок на балконі потрібно встановити ближче до зовнішнього краю, для того, щоб усередині під вікном не збиралася волога і не утворювалася полій взимку.

Віконний блок на балконі потрібно встановити ближче до зовнішнього краю, для того, щоб усередині під вікном не збиралася волога і не утворювалася полій взимку

Встановивши раму на місце, потрібно розкріпити її анкерами і пропеніл монтажною піною. Коли піна засохне, можна встановлювати підвіконня і робити укоси.

Утеплення та оздоблення балкона

Добудувавши балкон, потрібно його утеплити зсередини і / або зовні. Для капітальних балконів як утеплювач можна використовувати мінераловатні матеріали або пінопласт, які можна обштукатурити і покрити фарбою або штукатуркою. Утеплювачі повинні бути покладені дуже щільно один до одного, щілини неприпустимі.

Порада. Два шару утеплювача по 5 см, укладені один на інший, більш ефективні, ніж одношаровий утеплювач 10 см.

Підвісні балкони обшивають профнастилом або сайдингом. Усередині виготовляють обрешітку, в яку укладають утеплювач.

Усередині виготовляють обрешітку, в яку укладають утеплювач

внутрішнє утеплення найкраще виготовити з пінопласту або пеноплекса і пенофола (плівка з спіненого поліетилену з фольгою). Пенофол служить подобою теплового екрану і не дає теплу покидати приміщення. Цю комбінацію можна використовувати як для підлоги, так і для стін. Утеплювач укладають на стіни і підлогу і обшивають оздоблювальними матеріалами.

висновок

На закінчення можна сказати, що незалежно від того, який тип балкона ви вибрали, він повинен мати тверду, надійну опору або бути добре закріпленим в стіні. У складних ситуаціях звертайтеся за допомогою до професіоналів. Приділіть увагу якості використовуваних матеріалів.

рмнт.ру

12.01.16

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама