Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вікна та балкони безпечні для кішок

  1. Незахищені вікна і балкони небезпечні
  2. Кішки не завжди приземляються на чотири лапи
  3. Кішки і поворотно-відкидні вікна
  4. Котячий рай на балконі
  5. Системи захисту від випадання кішок доступні кожному

У всьому світі кішки займають 1-у позицію в рейтингу "Найпопулярніші домашні вихованці», тому не дивно, що День кішок відзначається в багатьох країнах. У цьому сенсі Росія не є винятком, і перший день весни присвячений саме їм. Портал ВІКНА МЕДІА вирішив внести вклад в це свято і присвятити статтю безпеки кішок в вікнах.
У всьому світі кішки займають 1-у позицію в рейтингу Найпопулярніші домашні вихованці», тому не дивно, що День кішок відзначається в багатьох країнах

В Інтернеті часто фігурують фото кішок, хто сидів при столі на підвіконнях висотних будівель або визирають у відкриті вікна. Фотографії красиві, але лякає легковажність людей, які не захищають вікна і балкони, піддаючи тим самим небезпеки своїх вихованців. На відміну від випадання дітей з вікон, щодо кішок немає статистики, яка красномовно б говорила про те, скільки кішок гине щороку після падіння з вікон і балконів, але відомі тисячі таких випадків. Судячи з систематичного додаванню коментарів до нашої першої статті на тему безпеки кішок в вікнах, власники тварин продовжують ігнорувати цю тему, поки не відбудеться трагедія.С приходом весни стає все тепліше і все більше людей відкривають вікна і навіть залишають їх відкритими на всю ніч. Для цікавих тварин це аж ніяк не говорить про необхідність провітрювання будинку, а про можливість пізнавати світ. Незалежно від того, на якому поверсі ви живете, якщо членом сім'ї є кішка, вікна та балкони для її безпеки повинні бути захищені надійними і добре встановленими спеціальними сітками або клітинами.

Незахищені вікна і балкони небезпечні

Незахищені вікна і балкони небезпечні

Сидячи на незахищеному вікні, кішка просто з цікавості може піднятися на відлив, з якого легко злетіти, тому що за гладкий металевий підвіконня не можна зачепитися пазурами. Тварина може зацікавити, наприклад, кабель від супутникової антени, а летить птах провокує до гонитви і стрибка. Навіть якщо кішка грає десь в квартирі, відкрите вікно або балкон без системи безпеки небезпечні: у запалі гри вона може раптово зробити стрибок на підвіконня і випасти з вікна.

Навіть проживаючи на першому поверсі, вікна повинні бути захищені (винятком можуть бути вікна приватного будинку з видом на сад). Падіння з вікна першого поверху безпечно для кішки, але будучи в шоці, тварина, яке безвилазно сидить удома, може загинути. Якщо вікно виходить на проїжджу вулицю, високий ризик потрапити під колеса автомобіля.

Якщо кішка виживає після падіння з вікна, може отримати безліч внутрішніх травм і зовнішніх переломів, з яких гіршими є травми хребта, що не піддаються лікуванню. Кішка, яка пережила падіння, але отримала травми, в стані шоку піддається ряду інших нещасних випадків. Зокрема, в літній час відкриті рани притягують мух, які прагнуть в пошкодженої тканини відкласти яйця (це звичайне явище). З'явилися личинки фактично поїдають тварина живцем, і в підсумку кішку доведеться приспати.

Ми не будемо розповідати докладно про конкретні травмах, які очікують домашнього вихованця, якщо йому вдалося вижити, тому що це не наша мета. Ця стаття покликана стимулювати власників кішок захистити вікна і балкони, якщо вони до сих пір цього не зробили.

Кішки не завжди приземляються на чотири лапи

Кішки не завжди приземляються на чотири лапи

Чи вдасться коту вижити, залежать від висоти, з якої сталося падіння і початкової швидкості - ці фактори визначають, чи достатньо часу для правильного реагування та отримання імпульсу мозочком.

Кот, який послизнувся і випав з балкона або вікна починає падати відносно повільно. При такому випаданні шанси на виживання є найбільшими, якщо квартира знаходиться не вище четвертого поверху, і якщо кішці пощастило з місцем посадки і по шляху не буде перешкод (наприклад, антена, зовнішні сушарки для білизни). Якщо кіт за щось зачепиться, перекидаючись в повітрі, то шанси на виживання малі, незалежно від поверху, з якого він впав. Відсоток кішок, які вижили після випадання з вікна або балкона четвертого і вище поверху є нікчемним.

Якщо кішка вистрибне з вікна, наприклад, за птахом або коли вітер хитає кабель від антени, її початкова швидкість набагато вище, і, тим самим, ризик загибелі від падіння навіть з меншої висоти значно зростає.

Важливу роль також відіграє грунт, на яку приземлиться тварина. Земля, трава збільшують шанси на виживання, також може пом'якшити падіння наявність дерев або чагарників (хоча вони можуть привести до внутрішніх і зовнішніх пошкоджень). Найгіршим варіантом є жорстка грунт (наприклад, асфальт, бетон).

ВІКНА МЕДІА рекомендує прочитати: Гамак для кішки на вікні

Кішки і поворотно-відкидні вікна

Кішки і поворотно-відкидні вікна

Деякі люди думають, що проблему забезпечення безпеки кішок від падіння вирішують поворотно-відкидні вікна. Ніщо не може бути далі від істини. Саме з цим типом віконних конструкцій найчастіше стикаються рятувальники, якщо кішкам вдасться якимось чином протриматися так, щоб не випасти. Стулки в положенні нахилу є справжньою пасткою для кота - якщо він застряг у вікні, кожен рух викликає опускання в клинчасте отвір ще глибше і, якщо хтось вчасно не врятує кішку, вона загине в страшних муках.

Стулки в положенні нахилу є справжньою пасткою для кота - якщо він застряг у вікні, кожен рух викликає опускання в клинчасте отвір ще глибше і, якщо хтось вчасно не врятує кішку, вона загине в страшних муках

На поворотно-відкидні вікна варто встановити гребінку, яка буде фіксувати кут відхилення стулки. Також можна купити спеціальні решітки, які кріпляться з боків, захищають верхню і нижню частину вікна. Грати підходять для всіх видів вікон, їх вартість не велика, і будь-хто може легко їх встановити.

Грати підходять для всіх видів вікон, їх вартість не велика, і будь-хто може легко їх встановити

Захист вікна або балкона повинна бути надійною, не варто спокушатися, що, наприклад, звичайні москітні сітки можуть витримувати вагу кішки, натиск її лап і кігті. Якщо в будинку є кішка, необхідно встановити спеціальні москітні сітки типу антикішка / Антікот, які до того ж повинні бути добре закріплені в віконному отворі. Такі сітки можна замовити в віконної компанії, так само як і зробити самостійно.

Такі сітки можна замовити в віконної компанії, так само як і зробити самостійно

Крім того для підвищення безпеки використання вікон ПВХ, зараз на ринку з'явився новий вид фурнітури - паралельно-зсувні. Завдяки цій системі процес провітрювання для кішок стає абсолютно безпечним, так як стулка відсувається все на кілька міліметрів паралельно віконній рамі. Тварина може проводити нескінченно часу на підвіконні в очікуванні господарів, які не будуть боятися, що йому доведеться сидіти в задушливій кімнаті.

ВІКНА МЕДІА рекомендує прочитати: Сучасні вікна та двері з турботою про близьких

Котячий рай на балконі

Котячий рай на балконі

Засклений балкон для безвилазно сидить вдома кішки, що є сучасною тенденцією, може стати справжнім раєм. Його можна облаштувати досить дешево, наприклад, використовувати різні види деревини і плетені кошики.

Звичаю балюстрада не є безпечною для кота, тому що він може протиснутися між поручнями, а маленьке кошеня також може випасти через нижній зазор. Навіть засклений балкон не гарантує безпеку, тому що кожна кішка буде намагатися залізти вище або застрибнути наверх.

Щоб котячий рай був безпечним, балкон повинен бути захищений сіткою, захисною решіткою або спеціальною конструкцією з алюмінієвого профілю.

Системи захисту від випадання кішок доступні кожному

Системи захисту від випадання кішок доступні кожному

У спеціалізованих магазинах для тварин можна купити різні види сіток для вікон і балконів, а також кріплення до них.

Найбільш популярні види захисних сіток:

  • поліетиленова сітка: довговічність такої конструкції, в залежності від погодних умов, особливо сонячного світла, становить 3 - 4 роки, але цей тип захисту досить дешевий;
  • металева сітка: дорожча, але має підвищений опір бути перегризенною, стійка до УФ-випромінювання і всіляких погодних умов.

поліетиленова сітка: довговічність такої конструкції, в залежності від погодних умов, особливо сонячного світла, становить 3 - 4 роки, але цей тип захисту досить дешевий;   металева сітка: дорожча, але має підвищений опір бути перегризенною, стійка до УФ-випромінювання і всіляких погодних умов

Стандартна захисна сітка для вікна / балкона має розмір осередку 3/3 см. У процесі кріплення сітки слід звернути увагу, щоб вона не була занадто натягнутою - це запобіжить коту можливість підніматися по ній.

Вікна / балкони можна також захистити гратами (наприклад, такими, крізь які кішка не пролізе) або спеціальною конструкцією з алюмінієвих профілів з натягнутою на них сіткою. Каркас повинен бути надійно закріплений, щоб кішка не могла його видавити.

Якщо для вас представляє труднощі самостійно встановити захисні сітки, можна скористатися послугами фахівців. Компаній цього роду на ринку стає все більше. На додаток до доставки і монтажу захисних сіток або решіток представник компанії може порадити, який захист буде найбільш корисною в даному випадку. Також допомогу може надати знайомий «майстер на всі руки».

Забезпечення безпеки вікна або балкона коштує не дорого, але може врятувати дуже цінне - життя вашого улюбленого вихованця. Пам'ятайте, у реальних кішок всього одне життя ...

ВІКНА МЕДІА рекомендує прочитати: Безпека кішок у вікнах - це просто, але необхідно

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама