Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування огірків на балконі і лоджії

  1. Сорти огірків для вирощування на балконі і лоджії
  2. Вирощування і догляд

Огірок добре росте не тільки   у кімнаті   , Але і на балконі і лоджії

Огірок добре росте не тільки у кімнаті , Але і на балконі і лоджії. Якщо вони засклені, то на домашньому городі вирощують ті ж сорти і гібриди, що і в кімнаті. Для відкритих балконів і лоджій рекомендуються бджолозапильні сорти і гібриди, характеристика яких наведена нижче.

Сорти огірків для вирощування на балконі і лоджії

Водолій - скоростиглий (починає плодоносити через 30-58 діб після появи сходів), середньоплетиста. Плоди подовжено-овальні, редкобугорчатие, з бурим і білим опушенням, довжиною 12-14 см, масою 108-121 г.

Гібрид Грибовський 2 - скоростиглий. Плоди подовжено-елліпсовідниє, крупно горбкуваті, з бурим опушенням, довжиною 12-15 см, масою 90-150 г.

Гібрид F1 Зоря - ранньостиглий. Плоди циліндричні, зі стоком до кінця і редкобугорчатой ​​поверхнею, довжиною 16-20 см, масою 156-171 г. Характеризується дружним плодоношенням. Уражається кореневими гнилями.

Витончений - ранньостиглий (починає плодоносити через 47-49 діб після появи сходів ;, середньоплетиста, відрізняється високою вирівняність плодів, стійкий до оливкової плямистості і різких перепадів температури. Плоди еліпсоїдні, мелкобугорчатие, з білим опушенням, довжиною 10-14 см, масою 90 г .

Гібрид f1 Кристал - ранньостиглий, слабоветвістий. Плоди овально-циліндричні, редкобугорчатие, зі злегка витягнутим гладеньким, довжиною 18-25 см, масою 202-245 г. Відрізняється дружним плодоношенням. В середньому ступені дивується бактеріозом, борошнистою росою, антракнозом і білою гниллю, сприйнятливий до кореневих гнилей.

Гібрид F1 Травневий - скоростиглий (вступає в плодоношення через 46-50 діб після появи сходів). Плід циліндричний, слабобугорчатий, з гладким (рідше опуклим) підставою, довжиною 13-16 см, масою 140-180 г. Смакові якості добрі, плодоношення дружне. Відносно стійкий до борошнистої роси і Стеблеві аскохітозу.

Гібрид F1 Марафон - середньостиглий (вступає в плодоношення через 46-64 діб після появи сходів), з саморегульованим розгалуженням. Плоди веретеновидной форми, що переходить в паліцевідную, крупнобугорчасті, довжиною 17-25 см, масою 221-224 г, доброго смаку. У середнього ступеня уражується бурою плямистістю, борошнистою росою, кореневими гнилями, аскохітозом.

Гібрид F1 Джерельце - ранньостиглий (починає плодоносити через 49-52 діб після появи сходів), длінноплетістих, засолювальний. Плоди циліндричні, слабобугрістие, зі злегка витягнутим підставою, довжиною 9-12 см, масою 87-104 г. Відрізняється високими смаковими якостями, без гіркоти. В середньому ступені дивується борошнистою росою.

Гібрид F1 Сюрприз 66 - скоростиглий (вступає в плодоношення через 92-95 діб після появи сходів). Плоди подовжено-циліндричні, горбкуваті, злегка зморшкуваті, з гладеньким, довжиною 14-18 см, масою 112 г. Відносно стійкий до борошнистої роси.

Гібрид F1 Топольок - середньостиглий (починає плодоносити через 53-58 діб після появи сходів), длінноплетістих. Плоди довжиною 12-13 см, масою 133-149 г. Слабо уражується борошнистої і несправжньої борошнистої росою.

Гібрид F1 ТСХА 575 - середньостиглий (вступає в плодоношення через 70-74 діб після появи сходів), жіночого типу, з одиничними чоловічими квітками на бічних пагонах. Плоди циліндричні, крупнобугорчасті, зелені, з розвиненими смугами, довжиною 16-17 см, масою 140-147 р Вражається кореневими гнилями, борошнистої і несправжньої борошнистої росою, аскохітозом.

Гібрид Fx ТСХА 2693 - середньостиглий (плодоношення настає через 69-76 діб після появи сходів). Плоди довжиною 13-15 см, масою 150 г. Сприйнятливий до борошнистої роси, аскохітозу та кореневими гнилями.

Вирощування і догляд

Розсаду огірка для лоджії або балкона починають вирощувати за 30-45 діб до висадки на постійне місце, тобто при посадці на початку або середині травня насіння висівають на початку квітня. Насіння висівають в горщики діаметром не менше 8 см, наповнені поживною сумішшю. Догляд за розсадою такий же, як і для віконної культури, з тією лише різницею, що за тиждень до пересадки рослини поступово привчають до умов лоджії або балкона. Це необхідно через те, що віконне скло майже не пропускає ультрафіолетові промені, і при різкій зміні умов виникає опік листя. Тому в сонячні дні рослини для адаптації починають провітрювати.

Вирощувати огірок на лоджії та балкон можна не завжди, особливо якщо вони розташовуються з боку панівних вітрів. Як відомо, ця культура не любить протягів, і якщо вони є, необхідно повісити шторку з плівки або засклити лоджію і балкон (або частина їх) з тим, щоб там не було сильного руху повітря.

Огірок вирощують в пластмасових або дерев'яних ящиках. Ґрунтова суміш повинна бути легкою і структурної, що складається, наприклад, з перегною, дернової землі і лежалих тирси (2: 1: 1). Якщо тирса свіжі, то додають сечовину (40 г на відро). Заздалегідь підготовлену розсаду висаджують в ящики, що знаходяться в кімнаті. Відстань між рослинами 35-50 см. На балкон або лоджію їх виносять, коли немає небезпеки заморозків. Але якщо вони все ж трапляються, то рослини вкривають або заносять на цей час в приміщення. Після висадки на постійне місце рослини підв'язують до вертикальній шпалері ковзаючим вузлом.

Завдяки прилеглим стін, скляним або плівковим огорож на лоджіях і балконах акумулюється тепло, і в весняні сонячні дні температура повітря на них в порівнянні з зовнішньої підвищується більш ніж на 10 ° С. Вночі вона різко знижується, і рослини потребують захисту, наприклад укритті плівкою .

Щоб винести рослини на балкон або лоджію в більш ранній термін, використовують біопаливо. Його заготовляють восени і складають в щільний штабель, захищаючи від вологи (інакше можливе передчасне самосогревание). За два тижні до посадки біопаливо перекопують, укладають рихлим шаром на піддон і поливають гарячою водою. Зверху насипають грунтову суміш шаром 30 см, куди висаджують рослини. В результаті висока температура підтримується протягом 40-120 діб.

Навесні з настанням сонячних днів рослини розвиваються дуже швидко і все, що пов'язано з їх формуванням, треба проводити своєчасно, не допускаючи затінення огірка. При вирощуванні бджолозапильних сортів і гібридів для залучення комах поруч з огірковим рослинами ставлять букети черемхи або бузку. У фазі бутонізації огірок підгодовують розчином деревної золи (один стакан на 10 л води).

У період плодоношення через кожні 10-12 діб застосовують регулярні підгодівлі, чергуючи органічні та мінеральні добрива. Як мінеральних використовують розчин городньої суміші (5-10 г на 1 л води) або комплексного добрива марок А і Б (1,5-2,5 г на 1 л води). Витрата розчину 0,25-0,5 л на одну рослину, попередньо зволожене водою. В якості органічних добрив ефективні розчини пташиного посліду (1:10) або коров'яку (1: 6). На кожну рослину витрачають півсклянки розчину. При необхідності застосовують позакореневі підживлення мікроелементами (одна таблетка на 10 л води). Підживлення по листю проводять ввечері, але так, щоб рослини встигли обсохнути до ночі.

Подальший догляд за огірком такий же, як в кімнатних умовах. У міру необхідності грунт розпушують.

Урожай прибирають регулярно, через кожні 1-2 діб. З однієї рослини на балконі або лоджії можна отримати 20-60 плодів. Після закінчення плодоношення рослини зрізають. Грунт з ящиків прибирають і замінюють на іншу або додають нову (на третину). В останньому випадку грунт ошпарюють окропом або обробляють слабким розчином перманганату калію. Ящики також ошпарюють. Верхню дріт, до якої кріпили шпалеру, прожарюють на вогні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама