Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зимовий сад на лоджії

У любителів рідкісних тропічних рослин зараз є всі можливості для поповнення своїх колекцій. І у багатьох виникає бажання створити зимовий сад - прозоре приміщення з особливим мікрокліматом, де всім буде добре - і квітам, і людині. Влаштувати подібну конструкцію можна не тільки при наявності заміського будинку - для цих цілей цілком підійде лоджія типової багатоповерхівки . Архітектори здавна використовують дивовижну можливість об'ємних прозорих споруд вписатися практично в будь-який стиль. зимові сади , Або, як їх називають в англомовних країнах, консерваторії, при правильно підібраній конструкції додадуть шарму навіть самому банального будовою.

зимові сади

Зимовий сад - це засклена будівля, яка виступає за площину фасаду основної будівлі. Саме примикання до будинку відрізняє зимовий сад від оранжереї . Пристрій зимового саду включає в себе два ключових елементи: світлопрозору дах і фасадне скління. Існує кілька видів конструкцій, вибір яких залежить від характеру основного споруди і місця розміщення зимового саду.

При планованих великих розмірах скляної прибудови краще вибрати Т-образну, Р-образну або чотирьохскатну конструкцію. При невисокому основній будівлі підійде односхилий конструкція зимового саду, а як економ-варіант можна розглянути кутову конструкцію. Дуже компактно, просто і разом з тим вишукано виглядають тригранний еркер з многоскатной дахом і округла в торці п'ятипроменева конструкція.

Багато хто вважає, що скляний обсяг зимового саду можна легко зібрати зі стандартних віконних рам високої якості . Однак це далеко не так. Для сприятливих умов всередині важливий не тільки матеріал фасаду, але і його поєднання з конструкцією даху , Також пропускає світло.

Величезну роль при влаштуванні зимового саду грає його орієнтація по сторонах світу. Від цього залежить комфорт рослин, і отже - вибір скла для скління даху та фасаду.

найкращим вважається східне і південно-східне розташування . На південній стороні будинку можуть виникнути проблеми через перегрів. Щоб їх уникнути, слід прийняти ряд необхідних заходів. По-перше, встановити потужну вентиляційну систему. По-друге, вибрати спеціальні тоновані стекла або регулювати потоки світла за допомогою жалюзі. По-третє, не загороджувати підлогу килимами або іншими покриттями, оскільки це єдине місце в зимовому саду, де акумулюється сонячна енергія.

На північній стороні, навпаки, буде брак світла, а значить, доведеться оснастити зимовий сад додатковим освітленням. Але є і плюси: втрата тепла будівлі зазвичай дуже висока саме з північного боку, а зимовий сад послужить кліматичних буфером між вулицею і будинком.

Але є і плюси: втрата тепла будівлі зазвичай дуже висока саме з північного боку, а зимовий сад послужить кліматичних буфером між вулицею і будинком

Саме скло для фасадів може бути звичайним, загартованим або ламінованим. Також компанії, що займаються проектуванням і установкою зимових садів , Пропонують склопакети зі спеціальним енергозберігаючим (низькоемісійним) склом. Його виготовляють з напиленням металу, відразливого теплове випромінювання і затримує його в кімнаті. Крім того, напилення заважає проникненню в приміщення прямих сонячних променів. Товщина склопакета - від 24 до 38 мм. Скло можуть бути з палітуркою: свого роду прикраса у вигляді решіток або арок, які повторюють елементи дизайну основної будівлі. Можна прикрасити зимовий сад вітражами.

Мінімальний кут нахилу даху - 15 °, це вимога обумовлена ​​необхідністю сходження снігу взимку. Для покрівлі зимового саду все частіше використовують стільниковий полікарбонат товщиною 25 мм. Крім того що цей сучасний матеріал в рази міцніше скла, він покритий спеціальним шаром захисту від ультрафіолетових променів. Зараз можна вибрати стільниковий полікарбонат різної кольорової гами: прозорий або матовий, бронзовий, опаловий, блакитний, зелений.

Але, крім зовнішньої привабливості, дах повинен багато "вміти". Основна вимога - витримувати мінливі навантаження, іноді досить серйозні: дощ, град, сніг. Щоб опади, і особливо сніг, що не продавили дах, а її покриття залишалося прозорим і в зимовий період, водостічні труби і жолоби, що входять до складу конструкції саду, оснащують системами обігріву. Щоб всередині не накопичувався конденсат, в конструкціях зимового саду передбачена система пасивної вентиляції. Нічого надприродного: відкриваються фрамуги по периметру фасаду і люк з ручним або автоматичним управлінням в даху.

Нічого надприродного: відкриваються фрамуги по периметру фасаду і люк з ручним або автоматичним управлінням в даху

Зимовий сад при зовнішній красі, прозорості, легкості повинен залишатися твердим і стійким до різних механічних впливів, в тому числі і до атмосферних впливів. Алюмінієвий профіль в конструкції зимового саду дуже виграшний в усіх відношеннях: зовнішня ажурність поєднується з високою вогнестійкістю, він стійкий до впливу ультрафіолету і перепадів температур, а головне - дуже міцний.

Зараз при влаштуванні сучасних світлопрозорих конструкцій, як правило, комбінують різні види матеріалів. Так, для фасаду в якості профілю використовують ПВХ, а для даху - алюміній. Відразу треба зауважити, що звичайний віконний профіль ПВХ для зимового саду не підходить. Повністю алюмінієвий каркас значно дорожче, ніж комбінований. Дерево використовують вкрай рідко через високу вартість.

при влаштуванні зимового саду знадобляться додаткові роботи. Якщо зимовий сад планується на заміській території, то під нього повинен бути покладений фундамент і передбачені системи обігріву. Якщо це лоджія міської квартири, то її спочатку необхідно утеплити. Тим, у кого лоджія невелика, цілком можна обійтися без систем додаткового опалення. при влаштуванні   зимового саду   знадобляться додаткові роботи

Будь-зимовий сад повинен базуватися на безпечній конструкції, бути захищеним всередині від охолодження і перегріву, володіти жорстким і міцним каркасом, пропускати світло і бути стійким до атак будь-яких, навіть екстремальних атмосферних впливів. Ні ураганний вітер, ні рясний снігопад, ні зливові дощі, ні пекучу спеку не повинні позначатися на внутрішньому мікрокліматі. Хоча зараз на ринку дуже багато варіантів зимових садів , Не поспішайте з вибором. Перш за все, переконайтесь, що система підійде до непростих погодних умов нашої країни, тому що деякі з них, навіть запатентовані, були розроблені для зовсім інших кліматичних зон.

Важливо продумати колірне рішення зимового саду - правильно підібрані кольори конструкції додадуть індивідуальності. "Класика жанру": поєднання білого з кольором натурального дерева або білого з анодованим металом.

Зимовий сад - це і зона відпочинку. Обов'язково передбачте місце для розміщення невеликого столу і кількох стільців. Зимовий сад - це і зона відпочинку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама