Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Головні показники якості світла, або Як вибрати світлодіодну лампу

  1. Що як світить
  2. Що скільки служить
  3. З чого зроблено
  4. Безпека
  5. Світлодіодна лампа під диммер?
  6. Що означає маркування на упаковці лампи
  7. сертифікати

7 березня 2017 року в 14:18 5044

Світлодіоди в сучасному світі стають основним джерелом світла, практично витіснивши всі інші типи ламп. Сьогодні на прилавках магазинів представлена ​​величезна кількість самих різних світлодіодних ламп. Як не заплутатися в цьому різноманітті і вибрати дійсно якісний і безпечний джерело світла? Адже правильна світлодіодна лампа надовго забезпечить вас якісним і безпечним для здоров'я освітленням.

Чим відрізняються дешеві світлодіодні лампи від більш дорогих і наскільки ці відмінності істотні для споживача? У представленому матеріалі ми постараємося відповісти на це питання.

Що як світить

Виробники часто завищують світловий потік дешевих ламп. Тому перед покупкою обов'язково попросіть продавця включити поруч дві лампи - якісну і дешеву - і порівняйте їх яскравість. Цілком може виявитися так, що якісна світлодіодна лампа на 5 Вт буде світити яскравіше і комфортніше дешевої лампи на 7 Вт.

Увага: сумлінні виробники завжди вказують на упаковці реальний світловий потік, вимірюваний в люменах!

Що скільки служить

  • Лампа розжарювання - 1 000 ч (3 місяці)
  • Галогенні лампи - 2 000 ч (6 місяців)
  • Енергозберігаюча лампа - 8 000 ч (2 роки)
  • Енергозберігаюча лампа Uniel - 12 000 год (3 роки)
  • Світлодіодна лампа - 30 000 год (8 років)

Увага: подивіться на термін гарантії лампи! Перевірте наявність гарантійного талона всередині упаковки!

Гарантія на світлодіодні лампи Uniel 36 місяців.

Гарантія на світлодіодні лампи Uniel 36 місяців

З чого зроблено

Для збільшення терміну служби світлодіодів можна допускати їх перегріву. Тому якісна лампа має корпус з алюмінію або спеціального термопластика, який служить радіатором для відведення тепла. Таку лампу легко відрізнити, тому що вона важче звичайної пластикової.

Увага: звертайте увагу на матеріал корпусу, з якого зроблена світлодіодна лампа!

Безпека

Наявність освітлення забезпечує наше зорове сприйняття, що дає 80-90% всієї інформації з навколишнього світу.

Неправильне освітлення може знизити розумову і фізичну працездатність в 3 рази!

1. Пульсація

Надмірна пульсація стомлює очі і попереджає споживача про недовгому терміні служби світлодіодної лампи. Щоб перевірити лампу, піднесіть до неї фотокамеру мобільного телефону і подивіться: якісна світлодіодна лампа рябіти і мерехтіти не буде. Надмірна пульсація стомлює очі і попереджає споживача про недовгому терміні служби світлодіодної лампи

2. Сліпучий ефект

Зверніть увагу на «сліпучий ефект». Чим чіткіше «зайчики» в очах від лампи при перекладі погляду на темну поверхню - тим шкідливіше для очей.

3. Передача кольору

Її показником служить так званий індекс передачі кольору (Ra). Джерело світла з повним спектром кольорів (Ra = 100) відтворює кольори предметів, як природні. Чим нижче значення Ra, тим більше спотворення кольору. Для очей комфортний Ra, рівний 80-100. Для перевірки покладіть барвистий журнал під одну лампу і іншу. Де журнал виглядає більш барвисто?

Увага: сумлінні виробники завжди вказують на упаковці реальний індекс передачі кольору!

Світлодіодна лампа під диммер?

Порахуйте, скільки ват сумарно буде споживати ваша люстра: помножте кількість ламп на їх потужність. Мінімальна напруга, на яку розраховані існуючі диммери - 40 Вт. Якщо сумарна потужність менше - лампи світити не будуть. Доведеться залишати в люстрі хоча б одну лампу розжарювання. Перед покупкою світлодіодної лампи під диммер попросіть продавця плавно включити і вимкнути її на стенді. Дімміруемая світлодіодна лампа Uniel працює при значенні діммера від 10%.

Увага: Якісна дімміруемая лампа буде плавно розгоратися і гаснути без світлових стрибків, спалахів і стробоскопических ефектів!

Що означає маркування на упаковці лампи

Відповідно до Директиви комісії 98/11 / EG (Директива ЄС 92/75 / EWG), лампи побутового призначення класифікуються з енергоефективності.

  • Клас А - найвища енергоефективність.
  • Клас G - найнижча енергоефективність.

Клас G - найнижча енергоефективність

сертифікати

сертифікати

Увага: Чим більше сертифікатів вказано на упаковці - тим більше незалежних лабораторних перевірок пройшла лампа. Значить, технічної інформація, зазначеної на упаковці варто довіряти.

Чим відрізняються дешеві світлодіодні лампи від більш дорогих і наскільки ці відмінності істотні для споживача?
Де журнал виглядає більш барвисто?
Світлодіодна лампа під диммер?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама