Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Витрата електроенергії плівковим опаленням. Енергоспоживання опаленням на основі плівкових електронагрівачів

  1. Чому саме плівкове опалення?
  2. Максимальне електроспоживання плівкового опалення

При створенні опалювальних систем логічно пам'ятати, що теплозберігаючі якості приміщення відіграють першорядну роль. Неможливо без істотних витрат енергії підтримувати необхідну внутрішню температуру, якщо стіни не тримають тепло, не закладені щілини, стельове перекриття та підлогу не утеплені.

Саме тому, перш ніж встановлювати будь-яку систему опалення, вкрай важливо забезпечити збереження тепла - це стосується і ремонту старих будівель, і нового будівництва. І вже потім вибирати найбільш економну та ефективну систему опалення.

Чому саме плівкове опалення?

Ось тепер, коли з теплоізоляцією приміщень все в порядку, настав час розібратися, чим саме перевершує плівкова система обігріву всі інші його види. Задайте собі питання, чому конвективное опалення так дорого? Відповідь проста - конвективное опалення має менший ККД, в порівнянні з інфрачервоною системою опалення.

Саме завдяки тому, що плівковий електрообігрівач використовує 92% одержуваної енергії для вироблення тепла і використовується на стелі як інфрачервона система обігріву, він настільки ефективний. Більш того, нагрів приміщення відбувається набагато швидше, причому максимально природно, так як система плівкового опалення монтується на стелі.

Більш того, нагрів приміщення відбувається набагато швидше, причому максимально природно, так як система плівкового опалення монтується на стелі

Якщо називати конкретні цифри, то ефективність інфрачервоної системи в порівнянні з конвективної вище вдвічі. Відповідно, вдвічі знижуються витрати на електроенергію при її роботі. А з урахуванням швидкості прогріву приміщень витрати енергії скорочується до двох з половиною разів!

Оцінивши витрати на газове опалення в порівнянні з плівковими електронагрівачами, фахівці підрахували майже полуторну різницю на користь газу. Але з урахуванням динаміки постійного зростання газових тарифів (електрика дорожчає повільніше), виробництво систем інфрачервоного опалення з кожним роком стає вигідніше і скоро зрівняється з витратами на газове і навіть стане меншим.

Те ж саме можна стверджувати і в випадках плівкового опалення виробничих і комерційних будівель, де тарифи на електроенергію вище, ніж розцінки для фізичних осіб. І це тільки пряма вигода. Абсолютно всі інші опалювальні системи включають в себе прилади та комунікації, що потребують періодичного догляду, регулярного обслуговування і ремонту, мають обмежений термін служби і потребують заміни, а значить - додаткових витрат.

Витрат на обслуговування плівкових електронагрівачів немає ніяких, гарантія роботи - безпрецедентна! Більш того, тільки на економії, яку отримують власники системи, вона окупається за рік-півтора.

Максимальне електроспоживання плівкового опалення

В середньому питоме споживання електроенергії на кв.м. опалювальної площі складе не більше 15-20 Вт. Це при безперервній роботі і підтримці комфортної внутрішньої температури. Є безліч даних про більш низькому рівні енергоспоживання (до 10 Вт). Це залежить, перш за все, від трьох чинників.

По-перше, плівкові системи ідеально працюють при мережевій напрузі 220В. Якщо в мережі знижена напруга, то ефективність обігріву забезпечить наявність стабілізатора напруги.
По-друге, має значення об'єкт, який утеплюється, - приміщення в будівлі або окрему споруду (виробничий цех, кафе і т.п.).
По-третє, якість утеплення будівлі відповідно до СНіПами. Ми ще раз рекомендуємо утеплення приділити особливу увагу.


Чому саме плівкове опалення?
Чому саме плівкове опалення?
Задайте собі питання, чому конвективное опалення так дорого?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама