Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Безперебійне водопостачання і каналізація без заторів у вашому будинку

  1. безперебійне водопостачання

Наявність водопроводу і системи відведення стоків входить в число найважливіших умов комфортного проживання в будинку. У житлових багатоповерхівках інженерні комунікації спроектовані і прокладені будівельною організацією, а наступні переробки, що проводяться мешканцями, незначні. Інакше справа йде з приватними будинками.

Специфіка прокладки мереж в приватному будинку

У квартирах водопровід і каналізація є найпростішу схему з мінімумом розгалужень. Це зроблено спеціально, щоб здешевити вартість будівництва і підвищити надійність комунікацій. Друге особливо важливо, оскільки аварія на внутрішньобудинкових мережах створює незручності і проблеми не тільки власникам однієї квартири, але відразу декількох.

У приватному будинку такої проблеми немає, тому у власників будівлі є практично безмежні можливості створення найбільш витончений системи водопостачання та водовідведення У приватному будинку такої проблеми немає, тому у власників будівлі є практично безмежні можливості створення найбільш витончений системи водопостачання та водовідведення. Головне, щоб вона була працездатною, інше несуттєво. Хочете чотири окремих стояка в різних кутах будинку? Будь ласка! Виникло бажання влаштувати невеликий басейн на другому поверсі? Заради Бога!

Особливо легко займатися подібними експериментами, якщо будинок знаходиться на стадії проектування. Можна внести в проект будь-яку правку, підкоригувавши інші розрахунки під неї.

Якщо будинок вже давно побудований і тим більше обжитий, коло можливостей значно звужується. Зокрема доводиться враховувати розташування і несучу здатність стін і перекриттів. Але навіть в цьому випадку залишається набагато більше свободи, ніж у власників квартир.

Однак при всьому різноманітті можливостей не можна забувати про базові принципи прокладки водопровідних та каналізаційних мереж. Фантазії і оригінальний підхід - це чудово, але закони фізики все одно ігнорувати не можна. Поруште хоч одне правило гідродинаміки і замість комфортного котеджу отримаєте місце локальної комунальної катастрофи.

І нарешті, головне: завжди пам'ятайте, що водопровід і каналізація -целостний інженерний комплекс, окремі частини якого не можна розглядати у відриві один від одного. Відповідно проектувати їх потрібно в комплексі, а не окремо.

Найважливіші елементи системи водопостачання

На самому початку потрібно визначитися з двома фундаментальними питаннями:

  • звідки надходитиме вода у внутрібудинкову мережу;
  • куди будуть виводитися стічні маси.

На жаль, лише далеко не всі власники приватного житла мають можливість підключитися до центрального водопроводу і каналізації На жаль, лише далеко не всі власники приватного житла мають можливість підключитися до центрального водопроводу і каналізації. У більшості випадків доводиться обладнати автономну систему подачі води і переробки стоків.

Як автономного джерела водопостачання може виступати колодязь, або свердловина. І в тому, і в іншому випадку подача води в будинок повинна здійснюватися електричним насосом, оскільки тягати воду відрами в будинок з водопроводом - заняття неймовірно дурне.

Що стосується збору та переробки відходів, то місце розташування септика потрібно вибирати дуже ретельно. Не можна допустити, щоб вода з нього підтоплювала будівлі і тим більше просочувалася в водоносні шари грунту, звідки ведеться водозабір. Крім того, при виборі місця для септика доводиться враховувати рельєф ділянки, близькість сусідів, можливість під'їзду до нього (якщо планується відкачування вмісту асенізатором).

Технічні умови і проект

Якщо система водопостачання в приватному будинку не обмежується одним умивальником, який самопливом забезпечується з 10-літрового бака-накопичувача, а складається з декількох сантехнічних приладів, то розробку проекту краще доручити фахівцям. Особливо в двох-триповерховому котеджі, де схему розводки потрібно складати дуже точно і важливу роль відіграє тиск в мережі.

Зрозуміло, якщо є можливість підключення до магістральних мереж, то розробка такої документації необхідна в будь-якому випадку. Без проекту системи внутрішнього водопроводу вас просто не підключать до загальної магістралі.

Крім джерела водопостачання (магістральний водопровід, колодязь або свердловина) і шляхів виведення стоків (центральна міська каналізація, септик або вигрібна яма) в проекті потрібно обов'язково провести гідравлічний аналіз.

Він дає можливість визначитися з такими параметрами:

  • оптимальний тиск в системі;
  • оптимальний діаметр труб;
  • найбільш ефективне розташування сантехнічних приладів та іншого обладнання.

Також на етапі проектування водопроводу та каналізації слід визначитися зі способом прокладки труб. Їх можна прокласти відкрито на увазі, як це завжди робили радянські будівельники, або приховати від очей, проклавши під підлогою, всередині стін або маскують коробів.

буріння свердловини

Приступати до монтажних робіт можна виключно після того, як зроблені всі необхідні розрахунки Приступати до монтажних робіт можна виключно після того, як зроблені всі необхідні розрахунки. Зазвичай прокладка внутрішніх мереж в будинку проводиться раніше, ніж зовнішні роботи. Однак ми розглянемо спочатку питання буріння свердловини і прокладки зовнішніх магістралей.

Навіть якщо на ділянці є колодязь, краще все-таки пробурити повноцінну свердловину, так як колодязь не здатний забезпечити по-справжньому безперебійне водопостачання, особливо в період літньої посухи. Зазвичай свердловину бурять там, де це зручніше господарям, але іноді доводиться враховувати і особливості місцевості, а також характеристики грунту.

Якщо водоносний шар знаходиться дуже глибоко, насос опускають прямо в свердловину. Для неглибоких свердловин доцільно використовувати поверхневий насос або насосну станцію. Однак виникає питання його розміщення на ділянці. Якщо насос поставити поруч зі свердловиною або в окремому технічному приміщенні, то взимку його потрібно якось обігрівати. Розташованого в будинку насос буде захищений від замерзання, але виникає проблема підвищеного шуму, через якого доведеться зайнятися звукоізоляцією насосної кімнати.

Після буріння свердловини проводиться аналіз води, який визначає необхідність (або її відсутність) в установці фільтрів та очищення води. Як правило, вода зі свердловин дуже чиста і фільтрації не вимагає.

Прокладка водної магістралі зазвичай робиться підземним способом. Труби проходять нижче рівня промерзання грунту, що виключає можливість промерзання магістралі. Якщо ж з якоїсь причини такої можливості немає, труби потрібно як слід утеплити.

Насоси

Існує досить багато різновидів насосів для автономного водопостачання Існує досить багато різновидів насосів для автономного водопостачання. Вони розрізняються між собою за конструкцією, принципом дії і розташуванню. Ці їх характеристики в значній мірі визначають загальну схему водопровідної системи будинку.

Багато споживачів вважають за краще використовувати не погружной насос, а так звану насосну станцію, яка представляє собою цілий комплекс приладів:

  • насос,
  • гідравлічний акумулятор,
  • автоматика.

Занурювальні насоси більш надійні, не створюють шуму (вірніше, його не чути на поверхні), але їх вартість досить висока, та й обслуговувати їх непросто. У свою чергу насосна станція, що розміщується на поверхні, дешевше і простіше в обслуговуванні, але вона створює шум і працює в досить обмеженому динамічному рівні.

Внутрішні комунікації і обладнання

Монтуючи труби водопроводу і каналізації (сьогодні в основному використовують пластик), важливо дотримуватися ряду правил. Зокрема не рекомендується приховувати стики і з'єднання труб під стяжкою або кладкою. По можливості вони повинні бути зовні, щоб до них був вільний доступ.

Також слід робити ревізії в стояках, які полегшать боротьбу з засмічення, якщо такі виникнуть. Ревізії роблять через кожні 10 м труби.

По можливості магістралі краще прокладати в підвалі, а не на горищі. Якщо будинок двох-триповерховий, «мокрі» кімнати (кухня, ванна, сауна і т.д.) також краще розташовувати на першому поверсі. В ідеалі на верхніх рівнях не повинно бути ніяких труб. Це важливо тому, що в разі аварії, затоплення піддадуться тільки підлоги першого поверсі і підвал, а не весь будинок.

Нарешті, настійно рекомендується забезпечити можливість перекривати окремі ділянки системи. Так Вам не доведеться повністю зупиняти водопостачання будинку, якщо буде пошкоджений один сантехнічний прилад або один стояк з декількох.

безперебійне водопостачання

Водопостачання приватного будинку

Водопостачання приватного будинку

Схема трубопроводу каналізації в будинку

Схема трубопроводу каналізації в будинку

Прокладка труб водопостачання в приватному будинку зі свердловини

Прокладка труб водопостачання в приватному будинку зі свердловини

Монтаж каналізації в приватному будинку

Хочете чотири окремих стояка в різних кутах будинку?
Виникло бажання влаштувати невеликий басейн на другому поверсі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама