Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Двоконтурний електричний котел: який краще вибрати?

  1. Двоконтурний електричний котел: особливості

Проблеми з гарячим водопостачанням та опаленням є одними з основних для власників приватних будинків. Від грамотного вирішення даної проблеми залежить комфортне проживання всієї родини. Однак не до всіх будинків підведено магістральний газопровід, тому у власників будинків, розташованих в таких місцях, постає питання про встановлення альтернативної системи опалення. Двоконтурний електричний котел є відмінним варіантом опалення.
Проблеми з гарячим водопостачанням та опаленням є одними з основних для власників приватних будинків

Двоконтурний електричний котел являє собою міні котельню, яка забезпечує не тільки опалення, але і гаряче водопостачання. Кожен з корпусів працює автономно, що означає можливість включення котла тільки на опалення або на подачу гарячої води. Також можна включити котел на одночасне опалення та підігрів гарячої води.
Під корпусом котла знаходяться два Тена, циркуляційний насос, запобіжний клапан, розширювальний бак, відведення повітря і комплекс автоматики. Для забезпечення безпеки при установці котла рекомендується провести заземлення та встановити пристрій захисного відключення. Також для захисту котла від стрибків напруги і, як наслідок, збільшення терміну його служби, рекомендується пропускати струм через стабілізатор напруги.

Двоконтурний електричний котел: особливості

Всі електричні котли економічні, прості в експлуатації, компактні і екологічні. Двоконтурний електричний котел не тільки зігріє будинок, але і забезпечить гаряче водопостачання.

  • Як правило, котли виробляються зі сталі, тому мала вага і невеликі розміри легко дозволяють встановити котел на стіні.
  • Безшумна робота котла дозволяє встановлювати його поблизу житлових приміщень.
  • Відсутність необхідності будувати димар і постійної кіптяви роблять електрокотли особливо привабливими.
  • Двоконтурний електричний котел довговічний і простий в експлуатації. Регулярний контроль за станом електропроводки не дасть котлу вийти з ладу.
  • Невеликий ремонт електричного котла можна здійснити відповідно до інструкції самостійно.

Однак при прийнятті рішення про придбання двоконтурного електричного котла необхідно знати, що він не годиться для опалення великих будинків, так як витрати на оплату електроенергії будуть великі. Також для котлів з потужністю понад 6 кВт необхідна наявність трифазної електромережі.
Доступна ціна, відмінні експлуатаційні якості, функціональність, оптимальні вага і розміри є визначальними позиціями при покупці двоконтурного електричного котла.

Інші статті по темі: Електричні котли для приватного будинку - це вигідно і ефективно!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама