Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Насос для свердловини або колодязя, як вибрати

  1. продуктивність насосів
  2. Розмір насоса

Якщо ви є власником дачі , Яка не оснащена подачею води, то риття одного колодязя повністю не вирішить вашу проблему, адже ви ще повинні забезпечити поставку води в саме приміщення. Зазвичай колодязь потрібно робити досить глибоким, більш десяти метрів в глибину, і перебувати він може не дуже близько до будинку, то вам знадобиться погружной насос. Він набагато економічніше поверхневих, але в той же час і могутніше, подача води даними насосом здійснюється на висоту до дев'яноста метрів.

Подібні насоси ще і відрізняються тим, що при роботі їх практично не чутно, стабільність роботи його вражає як влітку, так і взимку, до того ж розроблений погружной насос так, щоб в холодну пору не замерзати. Найголовніше при виборі насоса спирайтеся на свої потреби, і не забувайте про правильну установку апарату.

Так як насос цілком перебувати у воді, двигун і корпус його ніколи не перегріються, а якщо вода в колодязі закінчиться, то апарат автоматично відключиться, щоб уникнути перегріву.

Для заміських будинків люди набувають насоси і для свердловин, і для колодязів, які розрізняються за деякими характеристиками і собівартістю. Як правило, погружной насос коштує дешевше свердловинного, тому, що має своєрідну форму, яка легко може поміститися в будь-якому колодязі. Але в той же час дана форма є і мінусом, тому що не дотримується одне з правил при установці. Тобто насос, встановлений в колодязі, повинен бути занурений у воду не менше ніж на один метр від землі, і також не менше одного метра від поверхні води. Але це тільки в тому випадку, якщо колодязь не особливо глибокий.

Насоси бувають:

  • Шнекові.
  • Вихрові.
  • Вібраційні.
  • Відцентрові.

Всі вони працюють по-різному, і перед тим як купувати якусь певну модель, вам потрібно дізнатися особливості її роботи, чи підійде він вам, для цього, краще всього проконсультуватися з фахівцем, або ж з консультантом, який обов'язково повинен бути в магазині , де продають подібний товар.

Варто відзначити, що найчастіше люди набувають вібраційні насоси, пов'язано це з їх невеликою собівартістю, в середньому п'ятдесят у.о., і з їх якістю, вони нечасто ламаються.

Але також не варто забувати і про відцентрових насосах, з принципом його роботи вам також потрібно розібратися перед покупкою, і зрозуміти чи підходить він вам. Даний насос, хоча і коштувати може набагато більше, до семисот у.о. також користується попитом серед дачників, а й виконаний він з якісного матеріалу, який гарантує його довговічність.

продуктивність насосів

Перед тим, як вибирати насос, вам потрібно розрахувати, яка кількість води він буде поставляти в приміщення, тобто його продуктивність. Як правило, продуктивність повинна бути трохи більше розрахованої потреби мешканців у воді. Для цього потрібно перерахувати всі присутні прилади, які споживають воду, і спираючись на таблицю розрахувати витрати води.

Далі ви розраховуєте реальний витрата, тобто у вас не буде працювати одночасно все обладнання, яке споживає воду. Для цього вам знадобиться другий таблиця.

Далі вам потрібно буде розрахувати витрати, і спираючись на отриману цифру, вибирати насос для водопостачання дачі .

Також крім розрахунків продуктивності насоса, вам потрібно ще й підрахувати його натиск.
Для цього, спираючись на формулу, робите всі необхідні розрахунки і визначаєте потрібний вам натиск.

Розмір насоса

Як уже згадувалося, як зверху, так і знизу встановлюється насоса води повинно бути не менше одного метра. Якщо колодязь досить великий і води в ньому більш ніж достатньо, то вам нема про що турбуватися. А якщо ж колодязь невеликий, то розмір насоса повинен відповідати глибині, отже, ретельно вибирайте насос.

Також читайте: Різновиди дачних насосів

Також читайте:   Різновиди дачних насосів

Після того, як насос обраний, потрібно задуматися про правильну його установці

Для початку необхідно вирити траншею, де буде розташовуватися трубопровід. Траншея в ширину повинна досягати п'ятдесяти сантиметрів, а в глибину більше одного метра, щоб вода не замерзла в холоди. Дно траншеї не повинно містити нічого, що могло б пошкодити трубопровід. Після того, як вирили траншею, насипте невеликий шар піску, не більше двадцяти сантиметрів і покладіть геотесктіль, в який потім заверне труба.

труби

Найкраще використовувати труби з металопластику або поліпропілену, з ними менше мороки.

Процес прокладки:

  • З'єднуємо відрізки труби воєдино, на відстань від колодязя до приміщення.
  • Слідом потрібно обернути трубу теплоізоляцією, яка ще й послужить захистом від пошкоджень.
  • Укладаємо трубу в траншею, відзначаємо точки, де труба буде входити як в будинок, так і в колодязь.
  • Проводимо підготовку до повноцінної укладанні, тобто з врізкою в колодязь і в будинок.
  • Укладаємо трубу в колодязь на відстань в двадцять п'ять сантиметрів від стінки колодязя.

Після цього потрібно зайнятися установкою насосу, після чого виконати підключення автоматики і гідроакумулятора, для кращої роботи насоса.

Інформація про різновиди насосів

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама