Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Насосна станція своїми руками

Зроблена своїми руками автоматична станція водопостачання, за умови точності розрахунків і ретельності підходу, буде нітрохи не гірше купленої.

Щоб виготовити насосну станцію самостійно потрібно:

  • надійний насос;
  • гідроакумулятор;
  • з'єднувальні муфти і морозостійкі труби;
  • елементи кріплення;
  • пристосування для герметизації
  • ежектор (при великій глибині свердловини).

Найчастіше насосна станція своїми руками робиться не заради примхи або бажання заощадити, а з об'єктивних причин, серед яких:

  • поломка якого-небудь елемента існуючої насосної станції;
  • занадто велика глибина залягання ґрунтових вод;
  • потреба у зміні напору води.

Саморобні насосні станції нерідко мають цілий ряд дефектів в силу допущених на стадії їх виготовлення помилок і працюють не так, як хотілося б. Найчастіше неточною виявляється схема виготовлення насосної станції своїми руками. У ній можуть бути передбачені недостатні діаметр, довжина і міцність труб.

Бажаючи заощадити, деякі домовласники відмовляються від установки гідроакумулятора, через що насос включається навіть при випадковій зміні тиску в системі. Це призводить до швидкого зносу двигуна.

Станція водопостачання, зроблена своїми руками, може дати протікання внаслідок неналежної герметизації з'єднань, зробити яку можна тільки за допомогою спеціального преса. Тут не можна поспішати, так як зробити якісну і надійну насосну станцію без професійних навичок і устаткування непросто.

Майстри з Спліт-С за помірну плату допоможуть зібрати і підключити станцію водопостачання в стислі терміни і з гарантією якості робіт.
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама