Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вплив пестицидів на організм людини і навколишнє середовище

  1. Що таке пестициди?
  2. види
  3. Небезпека і вплив отрутохімікатів
  4. на грунт
  5. на водойми
  6. на тварин
  7. на рослини
  8. На людину
  9. Симптоми отруєння і перша допомога

Науковий прогрес XXI століття торкнувся навіть сільського господарства Науковий прогрес XXI століття торкнувся навіть сільського господарства. Цей феномен виражений не тільки в інноваціях техніки , Механізації людської праці, а й у широкому використанні досягнень хімічної науки для поліпшення росту культур і їх захисту від різних шкідників . Щодня мільйони полів і городів з благою метою обробляються різними засобами. Прикладом таких речовин сумнівної користі стали пестициди або сільськогосподарські отрутохімікати. Давайте розберемося, що ж це таке і який їхній вплив на людину.

Що таке пестициди?

Купівля пестицидів - щорічний атрибут весняного відкриття сезону посадки для багатьох садівників . Термін має латинське походження, який дослівно означає: «pest» - шкодити, «cide» - скорочувати. Кожен приблизно знає, що таке отрутохімікати, і явно асоціює їх дію з шкодою для організму. Купівля пестицидів - щорічний атрибут весняного відкриття сезону посадки для багатьох   садівників

З наукової точки зору це речовина або суміш синтетичного походження, яке може бути корисно в боротьбі з бур'янами , комахами , гризунами , Які псують урожай, хворобами рослин , Паразитами домашніх тварин, переносниками різних смертельних хвороб, кліщами , Спорами патогенних грибів. Пестициди відносять до класу інгібіторів - коштів, фізико-хімічне дію яких здатне уповільнювати, пригнічувати або зовсім припиняти природні фізіологічні процеси життєдіяльності. Як наслідок, правильно використані хімікати обривають біологічне протікання хвороб і здатні знищувати поширення інфекцій.

Чи знаєте ви? «Спеціальну» обробку для рясного врожаю культур почали використовувати ще в далекому IX столітті до нашої ери в Стародавньому Римі.

Фізичними властивостями пестицидів є характерний їдкий запах, як правило, яскравий колір. Вони можуть бути у вигляді рідини або порошку, який розбавляють водою для застосування. Причиною появи хімічних речовин стало масове вирощування культур.

Раніше площі врожаю були відносно невеликими, тому люди збирали шкідників вручну, але зараз це зробити практично неможливо, тому доводиться вдаватися до токсичних сумішей отрутохімікатів. Систематично застосовувати пестициди почали в XIX столітті нашої ери. Раніше площі врожаю були відносно невеликими, тому люди збирали шкідників вручну, але зараз це зробити практично неможливо, тому доводиться вдаватися до токсичних сумішей отрутохімікатів Сучасні препарати мають низьку форму витрати, що дозволяє вживати меншу кількість токсичної речовини, не скорочуючи площу або масу його поширення. Згідно зі статистикою, врожайність по всьому світу знизиться приблизно на 50%, якщо повністю припинити використання пестицидів у сільському господарстві.

Відповідно, жодна країна не може собі цього дозволити, оскільки фермерство стане збитковим, але в той же час використання препаратів строго контролюється законодавством.

Чи знаєте ви? Для захисту врожаю від комах Демокріт рекомендував використовувати настій маслин як альтернативу сучасних пестицидів.

види

Пестициди умовно ділять на три великі групи: отрути, стерилізатори і інгібітори росту. Отрути спрямовані на знищення організму-мішені. Стерилізатори позбавляють небажаного розмноження. Інгібітори росту використовуються для затримки фізіологічних процесів. Пестициди умовно ділять на три великі групи: отрути, стерилізатори і інгібітори росту Класифікують ці речовини згідно їх походженням: органічні і неорганічні пестициди. А за механізмом впливу вони бувають: системні, кишкові, контактні та фумігатівного дії.

Самими небезпечними і дієвими є системні пестициди, так як вони проникають абсолютно в усі тканини живого організму. Існує досить багато видів отрутохімікатів.

Якщо розділяти їх за призначенням, основні з них такі:

  • акарициди (проти кліщів );
  • бактерициди (знищення бактерій-шкідників);
  • гербіциди (проти бур'янів );
  • хемостерилізатори (стерелізація комах);
  • зооциди (боротьба з тваринами-шкідниками);
  • інсектициди (Знищення комах);
  • дефоліанти (опадання листя рослин );
  • нематоциди (боротьба з круглими хробаками );
  • протруйники зерна (передпосівна обробка).

Мабуть, дачники зможуть з легкістю відповісти на питання: що таке гербіциди? Адже це і є пестициди, широко використовувані для знищення ненависних ними бур'янів , Які постійно з'являються на ділянках, які ростуть із величезною швидкістю, псуючи не тільки урожай, але і загальний вигляд саду . Відповідно, гербіциди стали популярним товаром серед володарів дачних ділянок .

Небезпека і вплив отрутохімікатів

Знаючи, що таке пестициди, не можна сказати, що вони не несуть шкоди. Вчені постійно працюють над зменшенням згубного впливу, яке характерно для отрутохімікатів при їх використанні.

Чим же саме вони небезпечні, так це тим, що дані речовини є сильними отруювачами і завдають шкоди всьому, що знаходиться поруч: людському організму, воді, тваринам, рослинам, грунті .

на грунт

Так як більшість отрутохімікатів спрямовані на обробку врожаю, то ці речовини досить часто потрапляють на саму землю. Пестициди зазвичай проникають в грунт з опадами і зберігаються в ній довгий час, виявляючи свої властивості. Так як більшість отрутохімікатів спрямовані на обробку врожаю, то ці речовини досить часто потрапляють на саму землю Спосіб впливу на мікрофлору грунту залежить від класу речовини, тривалості перебування отрути в ній, складу самого грунту, погодно-кліматичних умов. Як правило, отрутохімікати мають здатність викликати окислення і гідроліз на поверхні грунту.

Найбезневиннішими з точки зору поганого впливу різних класів пестицидів на грунт є гербіциди. Це речовини, які відносно швидко розкладаються, не несуть особливих порушень мікрофлори грунту при правильному застосуванні в стандартних дозуваннях.

Якщо ж дозу збільшити, то буде спостерігатися тимчасова депресія грунтового складу, може погіршитися її здатність давати хороший врожай. Такі зміни довго не протримаються, оскільки ферменти грунту нейтралізують дію препарату.

Важливо! Чи не рекомендовано використання фунгіцидів для протруєння насіння, вони завдають колосальної шкоди грунтової мікрофлори, і грунт стає непридатним для вирощування культур.

Дія інсектицидів досить неоднозначно, так як мікрофлора грунту має різну специфічну чутливість до їх властивостями. Тривале використання даних речовин викличе дисбаланс ґрунтових мікроорганізмів і накопичення целюлози. Дія інсектицидів досить неоднозначно, так як мікрофлора грунту має різну специфічну чутливість до їх властивостями В цілому грунтові мікроорганізми використовують пестицид як джерело енергії, тому іноді відбувається мінералізація отрутохімікатів. Це чревате наслідками, з'являється глобальна проблема детоксикації пестицидів у навколишньому середовищі.

на водойми

Пестициди, природно, потрапляють і в гідросферу. У водному середовищі завдяки природному гідролізу речовини розкладаються швидко. Пестициди, природно, потрапляють і в гідросферу У великих кількостях вони здатні з великою швидкістю руйнувати органічні сполуки фосфору, карбонових кислот і перетроіди. Це псує якість води, а часом призводить до її токсичності.

Феномен може перерости в негативний вплив розкладаються пестицидів на всю навколишнє середовище, так як вода має властивість дуже швидко розносити ці речовини.

В першу чергу постраждають мешканці отруєного водоймища, особливо риба. Крім цього, в розкладанні отрутохімікатів гідробіонти беруть активну безпосередню участь. В першу чергу постраждають мешканці отруєного водоймища, особливо риба Речовини постійно накопичуються в їх організмах, що призводить в кінцевому підсумку до загибелі не просто окремих особин, а й цілих видів.

на тварин

тварини як невід'ємна частина біосфери потрапляють під токсичний вплив, що однозначно є збитком.

Вони можуть бути основою харчової біологічної ланцюжка, по якій поширюється речовина. Пестициди, як вже було сказано раніше, в основному спрямовані на збій і уповільнення біологічних процесів. Вони можуть бути основою харчової біологічної ланцюжка, по якій поширюється речовина Виходить, що ця руйнівна реакція поширюється на всі системи органів тварин, і проявляється отруйна вплив пестицидів на їхнє здоров'я.

Жахливо страждають птиці, оскільки вони особливо чутливі до гормональних змін, які провокують пестициди. Сильно піддається удару печінку організму, адже її функції орієнтуються на переробку даних речовин.

Звичайно ж, масштаб трагедії залежить від кількості токсинів, ваги тварини, рівня функціонування систем його організму. Звичайно ж, масштаб трагедії залежить від кількості токсинів, ваги тварини, рівня функціонування систем його організму Велика кількість пестицидів, які потрапляють в організм тварини, можуть викликати інтоксикацію, так як організм не впорається з їх розкладанням. Це дуже небезпечно, оскільки цілком може привести до смерті тварини. Таким чином, ми з кожним днем ​​все більше самі отруюємо і знищуємо світ фауни.

на рослини

Найчастіше «пестицидну дозу» отримують саме мешканці флори. Ми прагнемо таким чином захистити їх від шкідників, але тим же самим піддаємо небезпеки.

З наукової точки зору рослини не повинні страждати від пестициду, але тут свої корективи вносить людський фактор. З наукової точки зору рослини не повинні страждати від пестициду, але тут свої корективи вносить людський фактор Існує дві основні причини, через які отрутохімікати шкідливі для врожаю. Це неправильне зберігання або навіть закінчення строку придатності продукту перед його використанням і передозування препарату, що призведе до загибелі рослини.

На людину

Сьогодні багатьох турбує, наскільки серйозним може бути вплив пестицидів на організм людини. Це значуща проблема, особливо для дітей, вагітних жінок і людей, у яких вже є проблеми зі здоров'ям. Сьогодні багатьох турбує, наскільки серйозним може бути вплив пестицидів на організм людини Будь ядохимикат незалежно від його кількості може викликати алергію, отруєння і діатез. Сильне ж накопичення речовин в організмі призводить до генетичних відхилень.

У разі, якщо майбутня мама вживає в їжу продукти, перенасичені пестицидних препаратів, ризик ембріональної смерті малюка збільшується в три рази.

Важливо! Контакт з пестицидом у людей із захворюваннями легенів може викликати задуху.

Варто пам'ятати, що пестициди - отрута для будь-якого організму, і його достатню кількість завдасть непоправної шкоди. Варто пам'ятати, що пестициди - отрута для будь-якого організму, і його достатню кількість завдасть непоправної шкоди Дотримуйтесь правил безпеки при їх застосуванні, чітко дотримуйтесь інструкції і зберігайте в недоступних для дітей місцях.

Симптоми отруєння і перша допомога

Якщо люди контактували з отрутохімікатами, а незабаром відчули нездужання, - це отруєння. Симптоматика така:

  • слабкість в нижніх кінцівках;
  • нудота;
  • запаморочення;
  • набряк;
  • судома;
  • кашель;
  • непритомність;
  • сильна тахікардія;
  • різке підвищення артеріального тиску.

Перша допомога при отруєнні полягає у припиненні дії отрути на організм, очищенні шкіри потерпілого від залишків токсичних речовин (їх краще змити великою кількістю проточної води), промиванні шлунка при необхідності.

Бажано негайно викликати «швидку», фахівці клінічним шляхом виведуть препарат з організму. Тільки своєчасні дії можуть врятувати людину в разі даного отруєння.

Будьте обережні з пестицидами!

Чи була ця стаття корисною?

Дякую за вашу думку!

Напишіть в коментарях, на які питання Ви не отримали відповіді, ми обов'язково відреагуємо!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Так

немає

57 раз уже
допомогла


Що таке пестициди?
Що таке пестициди?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи була ця стаття корисною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама