Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Маріїнський парк

Маріїнський парк після дощу

Одне з колишніх назв парку - Царський, яке повністю виправдовує як його велику і красиву територію, так і історію самого Маріїнського парку.

До того як тут з'явився парк, ця місцевість не відрізнялася особливим багатством і різноманітністю зелених насаджень і представляла собою пагорби, зарослі низькорослим чагарником. На той час, неподалік уже стояв Маріїнський палац, який закінчили будувати в 1752 році. За Петра 1 пагорби поруч з палацом були облагороджені і перетворені в військовий плацдарм. У 1855 році імператриця Марія Олександрівна, дружина Олександра 2, прибувши після коронації в Київ, веліла на місці плацдарму розбити парк в англійському стилі.

У 1874 році, створений за проектом садівника Недзельського як палацовий ансамбль в типовому для того часу пейзажному англійському стилі, був відкритий Маріїнський парк. За весь час свого існування парк обростав все новими і новими пам'ятками. В кінці 18-го століття тут з'явився фонтан за проектом архітектора Шиле (займався обробкою інтер'єрів Маріїнського палацу ), Відлитий на заводі Олексія Термена (промисловець на той час побудував в Києві водопровід і пивоварний завод). У 19-му столітті парк поповнився пам'ятниками письменникам, героям революцій і ВВВ.

Останню реконструкцію парк пережив у 2000 році, його зелений фонд постійно оновлюється і підтримується, завдяки чому збереглися багато старі дерева, яким вже кілька сотень років. Прогулюючись по парку, можна подивитися на лівий берег Києва з оглядового майданчика, а пройшовши трохи далі - побачити стадіон імені Валерія Лобановського. У самому кінці міського парку , Який йде відразу за Маріїнським, знаходиться міст закоханих по якому можна перейти в Хрещатий парк , А там - відвідати музей води і театр ляльок і пам'ятник «Вічної любові» .


подивитись збільшену карту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама