Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

тхір чорний

  1. Де живуть тхори?
  2. Харчування чорних тхорів
  3. розмноження тхорів
  4. Тхір чорний - цінне і корисне тварина

Тхір чорний, лісовий (Mustela putorius) - невеликий хижак сімейства куницевих. Зовнішній вигляд і загальне статура лісового тхора містять всі ознаки, властиві тваринам цього сімейства. Тулуб подовжений, струнке, гнучке, довжиною близько 45 см. Голова округла, морда трохи подовжена і непомітно переходить в рухливий шийний відділ тулуба. Вуха невеликі, їх ледь видно з хутра. Кінцівки короткі, сильні. Волосяний покрив з коротким густим підшерстям світло-палевого або рожевого кольору, який видно крізь довге волосся блискучою чорно-бурого забарвлення. Нижня частина тіла і хвіст - чорні.

Де живуть тхори?

Тхір чорний - мешканець узлісь і зрубів широколистяних лісів. За останні десятиліття лісові тхори поширилися в найрізноманітніших природних умовах на Поліссі і в лісостеповій зоні України. Найчастіше зустрічаються в розріджених лісах, які чергуються з сільськогосподарськими угіддями, плавнями річок, лугами вздовж узбережжя водойм. По лісових долинах невеликих річок і полезахисних лісосмуг тхір чорний все глибше проник в степові райони, витісняючи звідти споконвічного степового жителя - тхора степового. Тхір чорний - мешканець узлісь і зрубів широколистяних лісів

Останнім часом чорний тхір став постійним жителем і на відкритих оброблених полях, і поблизу населених пунктів. На відкритих степових просторах чорні тхори майже ніколи не зустрічаються. Немає їх і в Криму. Тхори лісові частіше за інших хижих тварин селяться поблизу населених пунктів, в господарських будівлях, під скиртами. Але туди вони приходять лише взимку, коли добування їжі в природі пов'язане з певними труднощами. В інші пори року тхори мешкають переважно в природних умовах.

Виходячи зі свого поведінки чорний тхір - хижак, дуже спритний, сильний, злий, всі органи чуття у нього розвинені досконало. За суші пересувається стрибками, вигинаючи спину в задньому відділі хребта. На вологому грунті або неглибокому сніговому покриві залишає своєрідні сліди, які відрізняються від слідів інших хижаків виразними відбитками кігтів і мозолистих потовщених підошов.

Харчування чорних тхорів

Тхір чорний - нічна тварина, вдень міцно спить в своєму притулку і тільки в сутінках виходить на полювання. Особливу активність проявляє в місячні ночі. Харчується гризунами, які представляють близько 70% його раціону. Споживає також дрібних хребетних - ящірок, змій, пташенят і яйця птахів, які гніздяться на землі. Добре і охоче плаваючи, чорний тхір нерідко успішно полює і на водних і напівводних тварин - водяних полівок, жаб, дрібну Тхір чорний - нічна тварина, вдень міцно спить в своєму притулку і тільки в сутінках виходить на полювання рибу, яку добувають в обмілілих водоймах.

розмноження тхорів

Для відпочинку після полювання, облаштування гнізда для народження малюків чорний тхір майже ніколи не риє власні нори. Він використовують різноманітні природні притулку: під вивернутим буреломом коренем дерева, в дуплі, яке розташоване низько над землею, в купах хмизу або каменів, в скиртах або норах інших тварин (частіше водних полівок), значно поглибивши їх. Глибина нори тхора, в якій облаштовано гніздо, іноді досягає двох, метрів. У такому гнізді, добре плиток пір'ям, пухом, сухим листям і мохом, раз на рік після 43-денної вагітності самка народжує чотири-шість сліпих, майже голих малюків.

Розмножуються тхори з ранньої весни до початку травня. Ростуть малята дуже повільно, лише через 5 тижнів вони прозрівають, до серпня, ледь досягаючи половини розміру дорослих, а повного розвитку досягають на другому році життя. Самець протягом всього періоду вирощування малюків тримається самки, забезпечує її їжею, а в разі небезпеки самовіддано, разом з нею, захищає малюків. Молодняк до самої зими живе разом, в гнізді батьків.

Тхір чорний - цінне і корисне тварина

Розглядаючи значення тхорів в господарстві людини, основну увагу слід звертати нема на порівняно Розглядаючи значення тхорів в господарстві людини, основну увагу слід звертати нема на порівняно   незначної шкоди, якої вони завдають птахо і кролячим фермам, тим більше що його можна завжди запобігти, а, перш за все, на користь незначної шкоди, якої вони завдають птахо і кролячим фермам, тим більше що його можна завжди запобігти, а, перш за все, на користь. Вони винищують велику кількість шкідливих гризунів - мишей, полівок і щурів, тим самим, оберігаючи урожай.

Важливе місце в економіці нашої господарства займають чорні тхори як цінні хутрові звірі, які мають теплий, міцний, красивий хутро. Все це свідчить про те, що слід суворо регулювати промисел цього корисного тваринного, піклуючись про його постійній кількості. Як і у більшості хижаків, ворогів у чорних тхорів мало. Лише зрідка молодняк стають жертвами собак, вовків або лисиць.

Як було сказано, чорні тхори - дуже спритні і рухливі тварини. Вони дуже люблять пограти один з одним. Одну з таких ігор тхорів можна подивитися на відео.

Де живуть тхори?
Де живуть тхори?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама