Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно зробити гідроізоляцію у ванній. Гідроізоляція санвузлів своїми руками

  1. гідроізоляція санвузлів
  2. Гідроізоляція підлоги в санвузлі
  3. Обмазувальна гідроізоляція санвузлів
  4. Гідроізоляція санвузла в квартирі
  5. Гідроізоляція санвузлів бітумно полімерна aquamast
  6. товщина гідроізоляції
  7. гідроізоляція стиків
  8. виконати гідроізоляцію

Зазвичай в будинках, не залежно від того приватний або багатоквартирний, захист конструкцій від вологи не передбачена. Тому багато хто, приступаючи до ремонту замислюються про гідроізоляційних роботах. Зараз представлено багато матеріалів для гідроізоляції стін і підлоги у вологих приміщеннях. Про те які матеріали існують, і як ними покривати поверхні розповімо в даній статті.

гідроізоляція санвузлів

Гідроізоляція санвузла просто необхідна. Вона захистить інтер'єр і несучі конструкції будинку від дії конденсату. Також це допоможе продовжити термін експлуатації оздоблювальних матеріалів, наприклад кахлю. Всі гідроізоляційні матеріали можна розділити на:

  • обклеювальна;
  • обмазувальні.

Обклеювальна матеріали пропонуються у вигляді рулонів. Працювати з ними не дуже зручно. Як правило, вони важкі і мають велику довжину. Тому працювати з таким гідроізоляційним матеріалом в невеликих приміщення не зручно. Ціна рулонного матеріалу вітчизняного виробництва становить 75 - 80 руб. за кв. м, а імпортний матеріал коштує від 220 руб. за кв. м. Останнім часом більшою популярністю користується обмазочная гідроізоляція.

Вони зазвичай бувають декількох видів:

  • бітумні;
  • цементно - полімерні;
  • полімерні.

Бітумні мастики вельми популярні.


Їх наносять на поверхню в кілька шарів. Даний матеріал характеризується хорошим зчепленням з поверхнею і міцністю. Єдине, бітумну суміш треба покрити шаром цементної стяжки для надійності. Полімерно - цементні суміші являють собою суху суміш в яку включені всі необхідні компоненти. Ох розводять відповідно до інструкції і наносять на поверхні як звичайну штукатурку. Такі склади еластичні і не вимагають захисту.

Ще один вид, це полімерна гідроізоляція. Вона являє собою розчин полімерів в оді або спеціальних розчинниках. При нанесенні на поверхню вони утворюють міцну плівку, яка захищає стіни та підлогу від надлишків вологи. З різноманітності матеріалів кожен зможе вибрати найбільш зручний для роботи і за вартістю варіант.

Гідроізоляція підлоги в санвузлі

Перш ніж говорити про саму гідроізоляції приміщень необхідно розібратися, а для чого вона потрібна. Гідроізоляція допоможе захистити конструкцію будинку від вологи, а в разі витоків води вона не протече до сусідів. Також вона допоможе запобігти появі цвілі і грибків. А якщо будинок дерев'яний, то і від псування деревини. Тому це досить важливий етап в ремонті санвузла. Якщо ви плануєте робити у ванній кімнаті теплі підлоги, цей етап не варто випускати з уваги. Обов'язково передбачити гідроізоляцію у ванній кімнаті, тому що це приміщення з підвищеною вологістю. При виборі матеріалу для обробки підлоги необхідно враховувати наступне:

  • стан підлоги;
  • матеріал перекриттів;
  • час проведення робіт;
  • поверховість;
  • можливість збільшити товщину підлоги й ін.

Також на вибір матеріалу може вплинути нестандартна форма приміщення, ціна самої рулонної гідроізоляції або мастики і складність робіт з нею. Звичайно, підлоги можна обмазати мастикою або обклеїти рулонним матеріалом. Але найкраще працювати в комплексі.

В цьому випадку використовуються обидва різновиди матеріалів, що забезпечить подвійний захист. Розглянемо її докладніше. Спочатку треба підготувати поверхню. Прибираємо старе підлогове покриття і стяжку. Після чого зачищаємо нижню частину стіни, на яку буде заходити гідроізоляція. Якщо на поверхні бетону є сколи та тріщини необхідно їх закрити. На стику підлоги і стіни треба зробити канавку шириною і глибиною в 1 см. Після чого в неї необхідно вкласти бентонітовий шнур або цементний розчин. Це зміцнить частини зчленування стін і підлоги. Після чого треба обробити підлогу і низ стіни грунтом. Після чого приступаємо до робіт:

  • Грунтуем поверхню два рази. Причому другий шар грунту робимо в хрест першому, щоб уникнути пропусків.
  • Рідкої гідроізоляцією обробляємо місця виходу труб, стояків і шви плит перекриття.
  • Мастикою на бітумної основі обробляємо нижню частину стіни і примикає до неї частину підлоги по периметру. Поки мастика не встала необхідно провести армування стику підлоги і стіни стрічкою і ПВХ.
  • Наносимо обрану вами мастику або пасту відповідно до інструкції на упаковці. Після чого чекаємо, поки склад встане. Треба стежити, щоб на поверхню гідроізоляції не осідає пил, це може погіршити її клейові властивості.
  • Після того як склад висох треба відрізати шматок рулонної ізоляції відповідно до розміру статі і бортикам на стіні. Для цього відмінно підійдуть матеріали Изопласт, Акваізол, Екофлекс і ін.
  • Приклеюємо матеріал, пригладжуючи його валиком, після цього наклеюємо залишилися смуги на підлогу з нахлестом в 10 см. Для кращого прилягання по всій поверхні гідроізоляції необхідно пройти важким валиком.
  • Закінчуємо обробку припусків на стіни. Їх можна нагріти будівельним феном низ стіни з мастикою і наклеїти до неї все не проклеєні смуги прокладені на підлозі. Кути акуратно притискаємо дощечками і утапливаем їх в розігрітій мастиці.
  • Залишилося лише ще раз пройтися бітумною мастикою навколо всіх труб.

Все готово. Тепер ваш санвузол захищений від зайвої вологи і протікання води. Залишається виконати декоративну обробку підлоги та нижньої частини стіни.

Обмазувальна гідроізоляція санвузлів

На сьогоднішній день ринок будівельних матеріалів пропонує широкий вибір гідроізоляцій. Найпопулярнішими є склади на основі бітуму або бітумно містять. Вони доступні за ціною і зручні в роботі. В середньому упаковка вагою 20 кг обійдеться від 1000 до 2300 рублів. Такої кількості вистачить щоб покрити 20 кв. м площі шаром товщиною в 1 мм. Також до матеріалів обмазувального типу можна віднести цементно - полімерні мастики.

Це суміші на основі цементу з додаванням полімерів. Вони добре захищають поверхню від надлишків вологи. При роботі з подібним матеріалом треба бути акуратними і не розводити занадто велика кількість. Вартість цементно - полімерних сумішей варіюється від 900 до 1400 рублів за 25 кг. Витрата матеріалу складає 1,6 кг суміші на квадратний метр, причому товщина шару становитиме 1 мм. Яку з різновидів ізоляції вибрати вибирати вам. Обидва види здатні надійно захистити приміщення і конструкції будинку від вологи.


Гідроізоляція санвузла в квартирі

Гідроізоляція санвузла необхідно починати з підлоги. Це робиться шляхом створення водонепроникного шару, висота якого по стіні становить 10 см. Якщо в ванну кімнату немає поріжка, то його необхідно зробити з цегли або газобетонних блоків, як варіант залити моноліт з бетону. Це нормальне явище закрити стуки стін і підлоги, для цього відмінно підходить бентонітовий шнур. Коли всі стики оброблені можна приступати безпосередньо до нанесення гідроізоляції. При цьому найкраще віддавати перевагу перевіреним і якісним матеріалам, наприклад:

  • бітумна і латексна мастика;
  • рулонні матеріали;
  • полімерні суміші і мастики.

Найбільш надійними вважаються матеріали на основі бітуму, єдиний їхній недолік це неприємний запах, який ускладнює роботу. З їх допомогою можна створити дуже надійний бар'єр для вологи. Можна скористатися латексної мастикою. Вона легка в нанесенні і не має запаху, що значно прискорює роботу з нею. Існують певні нюанси гідроізоляції в санвузлі:

  • матеріал треба наносити в два шари;
  • обов'язково робити напуск на стіни;
  • поверхню на яку наносять склад повинна бути рівною і чистою.

Працювати з матеріалами дуже просто. Бітумну або латексну мастики наносять пензлем, треба намагатися виконувати руху в одному напрямку. Другий шар наносимо в протилежному напрямку. Рулонні матеріали просто укладаються на підлогу з напуском близько 10 см. Також необхідно зробити бортики, які легко закріпити, розплавивши газовим пальником або феном. Не варто забувати про стіни. Вони також потребують захисту від вологи, особливо в зоні ванни і раковини, а також в місці установки унітазу. Для гідроізоляції стін найкраще вибрати мастику, з нею простіше працювати. Обробляючи стіну у ванній, раковини і унітазу необхідно правильно розмітити оброблювану ділянку. Для цього, наприклад, від раковини відступаємо по 50 см в кожну сторону і вгору, саме ця ділянка стіни і треба покривати матеріалом. Для зручності можна відзначити його олівцем. Після висихання мастики її можна зафарбувати або покласти поверх неї керамічну плитку. В гідроізоляції санвузла немає нічого складного, необхідно робити все акуратно і дотримуючись правил.

Гідроізоляція санвузлів бітумно полімерна aquamast

Ринок будівельних матеріалів рясніє розмаїттям гідроізоляційних засобів. Серед них можна виділити мастику Aquamast від виробника ТехноНІКОЛЬ. Це бітумно - полімерна емульсійна мастика придатна для гідроізоляції ванних кімнат і басейнів. Володіє хорошими показниками міцності, стійка до перепадів температур, запобігає появі грибків і плісняви ​​в приміщенні. До позитивних якостей товару можна віднести:

  1. монолітний гідроізоляційний шар;
  2. можна наносити відразу після відкриття упаковки;
  3. час висихання 5 годин;
  4. при витоку води забезпечує водонепроникність протягом 3 діб.

Працювати з мастикою необхідно в рукавичках і уникати її потрапляння на шкіру. При попаданні швидко змити матеріал розчинником. Працювати з нею можна в температурному діапазоні від + 5 до +30 градусів Цельсія. Даний матеріал простий у використанні і забезпечить надійний захист від вологи в вашому санвузлі.

товщина гідроізоляції

Звичайно, при проведенні гідроізоляційних робіт кожен може зіткнутися з питанням, а якої товщини повинна бути гідроізоляція. Спробуємо відповісти на дане питання. Товщина шару безпосередньо залежить від матеріалу і нанесення його на поверхню. Якщо наносити гідроізоляційні суміші у вигляді штукатурки, то товщина може варіюватися від 02 до 50 мм. Даний матеріал зазвичай наносять в декілька шарів. Якщо ви працюєте з обмазувальної гідроізоляцією, то товщина шару складе 2 - 6 мм. Для квартири буде цілком достатньо шару в кілька міліметрів. Якщо необхідно провести гідроізоляцію в приватному будинку, то шар можна робити від 6 до 50 мм. Необхідно враховувати рівень грунтових вод, і чи схильна ділянку підтоплення. Для забезпечення надійної гідроізоляції досить невеликого шару в пару міліметрів.

гідроізоляція стиків

Стики стін і підлоги це найбільш вразливі місця, через які легко проникає волога. Вона сприяє не тільки розвитку цвілі і грибків в приміщенні, але і руйнування конструкцій будинку. Тому стики необхідно надійно обробляти. Матеріали для гідроізоляції стиків повинні:

  1. охороняти стики від попадання вологи, але в той же час пропускати повітря для вентиляції;
  2. зберігати свої властивості протягом тривалого часу;
  3. мати доступну вартість.

Даним вимогам відповідають:

  • мастика;
  • плівка;
  • еластична прокладка пористої структури.

Всі матеріали забезпечать надійну гідроізоляцію і допоможуть запобігти псуванню несучих конструкцій від вологи. Вони виготовляються промисловим способом. Найпоширенішими матеріалами для герметизації стиків є:

  • тріоколовие герметики виготовляються змішуванням всіх компонентів до однорідної маси, в середньому ціна коливається від 300 до 600 рублів за кг;
  • пенополиуретановие герметики відмінно заповнюють порожнечі і відштовхують вологу, не схильні до впливу кислот і масел. Ціна їх варіюється від 270 до 900 рублів за упаковку;
  • бентонітовий шнур виготовляється зі спеціальних композиційних матеріалів, мають прекрасні гідроізоляційні властивості. Вартість його може варіюватися від 40 до 300 рублів за м.

З даних матеріалів ви зможете легко вибрати найбільш зручний для гідроізоляції стиків в санвузлі і квартирі.

виконати гідроізоляцію

При виконанні гідроізоляційних робіт необхідно дотримуватися певний порядок:

  1. Для початку необхідно демонтувати старе покриття підлоги.
  2. Очищаємо поверхню від бруду та пилу.
  3. Грунтуем поверхню.
  4. Приступаємо до нанесення мастики, рухаючись від стіни до центру кімнати.
  5. Обов'язково робимо бортики на стінах висотою 10 см.
  6. Всі виходи труб додатково герметизируем гумовими кільцями, а поверх промазуємо мастикою.
  7. Після покриття мастикою можна приступати до розподілу рулонного матеріалу. Листи накладаються з нахлестом один на інший в кілька см. Стики обов'язково треба промащувати мастикою. Для кращого зчеплення рулонного матеріалу з мастикою останній можна нагріти феном.
  8. Після висихання гідроізоляції можна робити стяжку і укладати декоративне покриття на поверхні.

Дотримуючись цих нехитрих правил, ви зможете самостійно провести гідроізоляцію.

В даній статті розповідається про те, як зробити гідроізоляцію в санвузлі
В даній статті розповідається про те, як зробити гідроізоляцію в санвузлі. Наводяться приклади матеріалів і їх вартість. Розповідається про правила і етапах робіт. Скориставшись порадами статті, ви зможете вибрати необхідний матеріал і самостійно провести гідроізоляцію підлоги у ванній кімнаті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама