Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити гідроізоляцію фундаменту своїми руками | Правильна гідроізоляція фундаменту власними силами

Наскільки важлива гідроізоляція фундаменту

Неякісно зроблена гідроізоляція або її відсутність призводить до поступового руйнування залізобетонної конструкції. Дані процеси не помітні і можуть проявлятися лише після тривалого терміну експлуатації - 10 - 15 років. Наслідки їх можуть бути незворотними для будівлі і привести до капітальних витрат на посилення і відновлення конструктиву. Крім цього, є ризик проникнення грунтових вод в приміщення і це не може бути відразу непоміченим. Крім високої вологості в приміщенні, відбувається руйнування оздоблювальних матеріалів, розвиток грибка і цвілі а іноді і зовсім затоплення підвалу.

Виконувати гідроізоляцію після початку експлуатації будівлі набагато затратнее і складніше, ніж при будівництві. Неважливо, який будується об'єкт: лазня, теплиця, господарська будівля або будинок - всі вони вимагають гарної гідроізоляції.

Як руйнується фундамент при надлишку вологи

Навіть незначна кількість вологи, що потрапило на бетонну поверхню, проникає в монолітну структуру, сприяючи швидкої корозії арматури, що служить основою конструкції. Крім того, ввібравши в пористу структуру бетону волога взимку, при різкому зниженні температури замерзає, при цьому вона расшіряетсяпріводя до утворення тріщин.

Тому гідроізоляція в умовах нашого клімату дуже багато важить. Не слід економити на цьому.

Як захистити фундамент від води

Для облаштування якісної зовнішньої гідроізоляції необхідно діяти послідовно:

  • на підготовлений і ущільнений пиріг підстави заливається бетонна підготовка (подбетонка - тонкий шар худого бетону);
  • За подбетонкой необхідно провести пристрій гідроізоляційного шару. Найбільш ефективними є обмазувальні склади на полімер-цементній основі, що наносяться вручну або методом напилення. Дані матеріали утворюють безшовне покриття з високою адгезією до бетону, що виключає міграцію води між бетоном і гідроізоляційним покриттям.
  • Далі проводять заливку бетонної плити.
  • Грані плити так само обробляють гідроізоляційним матеріалом обмазувального типу.
  • Уздовж підошви фундаменту необхідно укласти дренажні труби, з'єднані з дренажними колодязями.
  • Після даних операцій виробляють зворотну засипку.
  • По периметру будівлі виробляють пристрій вимощення. Шов примикання вимощення до будівлі герметизується спеціальним герметиком, кут нахилу і ширина вимощення повинні забезпечувати ефективне відведення води від будівлі.

Рекомендується обробити вимощення гідроізоляційним складом бронюють дії.

Важливо: перед зведенням стін в зоні їх закладення нанести гідроізоляційний склад, забезпечивши тим самим відсічну гідроізоляцію.

При якісно виконаних вищевказаних роботах, пристрій внутрішньої гідроізоляції носить страхувальний характер.

Використовувані матеріали.

  • Найбільш популярними і найчастіше використовуваними є бітумно-полімерні рулонні матеріали. Руберойд довгі роки не мав достатньої конкуренції. Його ізоляційні якості гарантували захист від вологи, але зважаючи на малу довговічності і порушень технології укладання часто з часом гідроізоляція порушувалася.
  • З появою полімерних мембран будівельники стали більше користуватися саме цим матеріалом. ПВХ мембрани мають набагато більшою довговічністю, міцністю і стійкістю ніж бітумні матеріали. За допомогою подібних мембран можливо перекривати великі площі.
  • Наступна група матеріалів це обмазувальні гідроізоляційні склади. Являють собою мастіко- подібні композиції наносяться на бетонну поверхню кистями або за допомогою розпилювача. Залежно від основи, мають високу водонепроникність, гарну адгезію до бетонної підстави, що виключає міграцію вологи під покриттям.

спосіб вибору гідроізоляції фундаменту слід довірити фахівцеві і грунтуватися на його досвіді і заняттях. Необхідно пам'ятати, що, заощадивши на цьому етапі робіт, згодом можна зіткнутися з серйозними проблемами експлуатації будівлі. Будинок при поганій гідроізоляції фундаменту швидко покриється цвіллю і грибками, боротися з якими дуже непросто.

Через кілька років погана гідроізоляція сприятиме розтріскування моноліту і проникненню води в підвал і цокольний поверх. Виправлення положення може виявитися дуже складним і потребує значних фінансових витрат. Найкраще спочатку виконати гідроізоляцію належним чином і надовго забезпечити собі комфортне проживання в будинку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама