Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити гідроізоляцію підлоги в квартирі, стяжки своїми руками

  1. Види матеріалів для гідроізоляції підлоги
  2. обмазувальні матеріали
  3. Матеріали рулонного типу

Про те, як зробити гідроізоляцію підлоги в квартирі, особливо часто доводиться думати жителям на першому поверсі багатоквартирного будинку. Незважаючи на те, що між грунтовим підставою і житловою частиною розташоване підвальне приміщення, дуже часто вогкість і цвіль проникають крізь бетонні перекриття. Надійна гідроізоляція підлоги в квартирі дозволить зберегти тепло в оселі і запобіжить утворенню зайвого конденсату. Про те, як зробити гідроізоляцію підлоги в квартирі, особливо часто доводиться думати жителям на першому поверсі багатоквартирного будинку

Схема стандартної гідроізоляції бетонного перекриття в квартирі

Дуже часто в підвалі багатоповерхового будинку накопичується вода через неправильне влаштування дренажної системи, поломок в каналізації і протікання ґрунтових вод. Зайва волога створює вкрай несприятливі умови для мешканців вищерозташованих квартир, оскільки крізь щілини і тріщини в бетонному перекритті втрачається тепло, повітря стає затхлим, на стінах виникають потьоки від постійного конденсату і заводиться цвіль. Крім зовнішніх недоліків, зайва волога здатна привести до дуже плачевних наслідків: дерев'яні елементи розбухають, псуються, штукатурка відшаровується і навіть клеїть під шпалерами і керамічною плиткою не витримує постійного впливу вологи.

Дану проблему, властиву квартирах не тільки на першому поверсі, краще своїми руками усунути кардинальним способом, ніж нескінченно затирати цвілеві плями і вкладати кошти в додаткові прилади для обігріву. Краще рішення в такому випадку - багатошарова гідроізоляція підлоги під стяжку , Здатна усунути всі перераховані незручності. Для того, щоб організувати процес гідроізоляції підлоги своїми руками, необхідно виконати декілька етапів:

  1. Провести демонтаж старого підлогового покриття аж до бетонної основи, незалежно від якості підлогового покриття доведеться зняти і лінолеум, і дерев'яний настил.
  2. Вирівняти поверхню підлоги, при значних перепадах висоти більше двох сантиметрів необхідно залити на бетонну стяжку із застосуванням армуючої сітки. Поверх стяжки наносять вирівнює суміш, яка в своєму складі дуже часто містить спеціальні пластифікатори та гідроізоляційні компоненти.
  3. Використовувати відповідний гідроізолірующій матеріал, для житлових кімнат, кухні та ванної можна використовувати матеріали різного типу.

Схеми гідроізоляції у ванній кімнаті на бетонному і дерев'яному перекриттях

Перед заливанням стяжки своїми руками старе бетонну основу слід зачистити і вирівняти, всі видимі тріщини необхідно обстежити і розшити за допомогою дрилі, потім зашпаклювати спеціальною мастикою. Для усунення дрібних вибоїн і щербинок можна використовувати монтажну піну, яка зверху зрізається і шліфується врівень з поверхнею. На підготовлену поверхню наносять проникаючу ґрунтовку, як на відео, щоб поліпшити зчеплення з налитим розчином і запобігти всмоктування води з бетонної суміші, що здатне погіршити структуру стяжки.

Таким чином вийде пов'язана стяжка, в якій бетонні шари примикають один до іншого. Перед заливкою бетонної суміші потрібно встановити систему маяків за рівнем, за якими визначають рівну висоту підлоги, як демонструє відео. Готову суміш викладають, починаючи з далекого кута, і поступово простягають правилом до виходу, після підсихання поверхню зачищається від надлишків бетону, що показано на відео, і просушується перед подальшою роботою з укладання чистового покриття. У великих приміщеннях по периметру стіни прокладається еластична демпферна стрічка, яка не дозволить стикатися бетонної стяжки зі стінами і стане виконувати функції деформаційного шва.

Якщо ви вирішили влаштувати стяжку з розділовим шаром, тоді слід укласти поліетиленову плівку або мембранне покриття з заходом на стіни на 15-20 см, полотна на стиках проклеюють монтажним скотчем, після чого уздовж стіни теж слід проклеїти демпферну стрічку. Відмінно зарекомендувало себе в якості наповнювача для бетонної стяжки мікроармована фиброволокно, це міцний довговічний матеріал, який поліпшує зчеплення бетону і перешкоджає проникненню вологи. Застосування фіброволокна при заливці стяжки дозволить обійтися без армуючої сітки і значно підвищить міцність покриття, запобігає появі тріщин і непотрібних пилових частинок.

Готові суміші для заливки стяжки мають в своєму складі полегшені компоненти і не створюють підвищеного навантаження на перекриття. Для вирівнювання стяжки теж краще купувати готові суміші, які в потрібної консистенції здатні Саморозтічних, при цьому необхідно прокатати їх шипованним валиком, щоб вигнати залишки повітря. Коли стяжка висохне, її обробляють гидроїзолірующимі складами і починають укладати чистове покриття.

Види матеріалів для гідроізоляції підлоги

Приклад гідроізоляції підлоги спеціальними просоченнями

Сучасний асортимент будівельних магазинів надзвичайно багатий різними типами і найменуваннями гідроізолюючих матеріалів для бетонної стяжки на підлозі. Будь-який споживач зможе купити прийнятні за ціною і якістю матеріали для гідроізоляції підлоги, серед яких основним попитом користуються такі:

  • обмазувальні - грунтовки і бітумні мастики;
  • обклеювальна, або листові і рулонні;
  • насипні гідроізолятори;
  • наливні гідроізолюючі суміші.

Для того, щоб вибрати оптимальний варіант, уважно прочитайте інструкцію на упаковці і зіставте витрата матеріалу з площею підлоги, який належить відремонтувати. Найчастіше для гідроізоляції стяжки застосовують спеціальні грунтовки, які здатні зробити міцніше структуру бетону і покращують зчеплення з клейовою основою, що наноситься під лінолеум або плитку. Поверхневі і проникаючі грунтовки для бетону випускаються в декількох видах:

  • акрилові грунти - на основі акрилових полімерів, розбавляються водою і поєднуються з будь-якими пористими поверхнями акрилові грунтовки не мають різкого неприємного запаху і придатні для використання у всіх житлових приміщеннях; акрилові грунти з фунгіцидними добавками усунуть можливість появи цвілі і грибків;
  • поліуретанові грунти - підвищують міцність бетонного покриття і сприяють більш щільному прилягання клейового шару або полімерних наливних підлог;
  • епоксидні ґрунти - здатні вирівняти мікротріщини в бетоні і створити особливо міцну поверхню, яка не піддається деформації.

При використанні акрилової грунтовки з кварцовим піском виходить міцна, швидкосохнуча, безпечна для здоров'я людини поверхню, яка вже через добу придатна для того, щоб продовжувати ремонтні роботи. Залежно від того, який ґрунтовкою була оброблена поверхню підлоги, потрібно вибрати відповідний тип мастики. Акрилова мастика - це водонепроникна полімерна суміш на основі акрилової дисперсії, при нанесенні якої виходить безшовна суцільна поверхня.

обмазувальні матеріали

Приклад нанесення обмазувальної гідрозахисту на поверхню підлоги і стін

У латексно-акрилову мастику додають пластифікатори, які покращують адгезивні властивості покриття. Латексно-акриловий герметик перед нанесенням змішують з цементом в пропорції 1: 1. У процесі приготування суміші можна додати барвники, тоді вийде безшовна рівна поверхня потрібного кольору.

Бітумно-каучукові, бітумно-латексні, поліуретан-бітумні, резино-бітумні мастики витісняють «гарячі» способи гідроізоляції, оскільки більш зручні і нітрохи не поступаються їм по гідроізолюючим показниками. Всі перераховані бітумно-полімерні мастики створюють однорідне гідроізолюючі покриття, і при цьому не мають звичайних недоліків нафтового бітуму: чи не розтікаються при високих температурах і не утворюють тріщини при зниженні температури.

Бітумно-полімерні мастики, звані «рідкої гумою», можна наносити і ручним, і механічним методом, якщо потрібно обробити значну площу. У приміщеннях з підвищеним навантаженням бітумну мастику наносять в декілька шарів з армуючої склосіткою. Особливо «рідка гума» користується попитом, якщо потрібно гідроізолювати приміщення в умовах підвищеної вологості або підлоги у ванній кімнаті. При затвердінні «рідкої гуми» утворюється міцна, еластична поверхню, придатна для укладання будь-якого підлогового покриття.

Матеріали рулонного типу

Для гідроізоляіі підлоги у ванній знадобляться матеріали рулонного типу, які мають в своєму складі скловолокнисту основу і спеціальні добавки з синтетичних сполук і бітуму. Перед укладанням рулонних Гідроізолятор рівну основу грунтують бітумною мастикою, а потім наклеюють смуги гідроізолятора (изопласт, Екофлекс і подібні).

Перед укладанням рулонних Гідроізолятор рівну основу грунтують бітумною мастикою, а потім наклеюють смуги гідроізолятора (изопласт, Екофлекс і подібні)

Приклад гідроізоляції бетонної підлоги рулонним матеріалом

Насипні гідроізоляційні матеріали особливо актуальні в квартирах на першому поверсі, оскільки не тільки перешкоджають проникненню вологи, але і запобігають втрати тепла. Насипну гідроізоляцію використовують і між двома шарами бетонної стяжки, і поверх бетону під «суху стяжку» з листових матеріалів (фанера, ДВП, ДСП, ГКЛ, OSB). У цьому випадку використовують вермикуліт, мінвату, ековату, пінопластові кульки, гранульований пінобетон і пінополістирол і інші гігроскопічні матеріали. Насипні гідроізолятори розташовують між маячкових напрямних, щоб забезпечити дотримання заданої висоти статі при просідання насипного матеріалу. Перед укладанням насипного гідроізолятора поверхню бетону простягається плівкою або мембранним покриттям.

Наливна гідроізоляція теж досить популярна серед майстрів-ремонтників, оскільки утворює міцну, еластичну поверхню без швів і стиків, яка може мати самостійні декоративні властивості або служити основою для укладання будь-якого підлогового покриття. Ще одна перевага наливної гідроізоляції - вона не схильна до деформації в зв'язку з перепадами температури і практично не дає усадки, не розтріскується з часом. Рекомендується наносити наливні полімерні суміші в кілька шарів до досягнення бажаного результату, при якому стають непомітні дефекти бетонної основи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама