Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Балкон в дерев'яному будинку: як зробити

  1. Підготовчий етап
  2. Каркас і настил
  3. гідроізоляційний шар
  4. Гідроізоляція для відкритого балкона
  5. Гідроізоляція закритого балкона
  6. гідроізоляція стін
  7. огорожа
  8. пристрій навісу

Надати заміського будинку особливу красу і привабливість допоможе балкон в дерев'яному будинку. Іноді ця конструкція є важливим елементом, який прикрашає весь будинок цілком, але таке будівництво вимагає чималих зусиль. З цієї причини заздалегідь слід визначити, які функції він буде виконувати.

Підготовчий етап

Надати заміського будинку особливу красу і привабливість допоможе балкон в дерев'яному будинку

Деревина - оптимальний варіант для балкона в дерев'яному будинку

На цьому ступені будівництва важливо визначити, як зробити балкон і чи буде він служити в якості декоративної конструкції? Якщо так, тоді досить буде встановити лише одні двері. Якщо там буде сушитися білизну і проводитися час дозвілля, тоді його можна зробити з великими розмірами. Для цього слід його винести трохи вперед і врахувати, що ще будуть потрібні додаткові опорні стійки.

Деревина є оптимальним варіантом для такої конструкції, оскільки вона є прекрасним теплоізолятором. Основними елементами, які використовуються при будівництві балкона, є:

  • каркас;
  • настил;
  • перила або інше огородження;
  • навіс.

Каркас і настил

Основою досліджуваного споруди будуть вважатися перекриття між поверхами Основою досліджуваного споруди будуть вважатися перекриття між поверхами. Тільки використовувані балки слід висунути вперед на необхідну величину. Коли облаштовується залізобетонне перекриття, тоді балкон слід встановити на кілька підпірок. До стіни кріпиться дерев'яний брус, а потім до стійок монтується поперечний консоль. Укладати його необхідно рівно по горизонталі і попередньо ретельно відшліфувати. Майданчик розташувати нижче статі в приміщенні, щоб в нього не потрапляла вода. Такий майданчик добре буде проглядатися знизу, тому каркас монтувати треба дуже акуратно.

Пол, як правило, виконується з соснових дощок або модрини. Якщо під балконом чи не знаходиться тераса стелити дошки необхідно з зазором в 5 мм для того, щоб вода не збиралася, а могла стікати за його межі. Деревина повинна бути оброблена спеціальними захисними складами: лаком, фарбою і т.д.

Якщо будинок з балконом дерев'яний, тоді дошки кріплять на опорних балках, головне, щоб вони мали достатню товщину і дотримувався правильний крок опор.

Також їх можна фіксувати до дерев'яної конструкції, якщо опори стоять широко. Коли балкон служить козирком над верандою, тоді настил необхідно захистити від опадів. Для цього слід виконати гідроізоляцію на балконі .

гідроізоляційний шар

Спочатку зверху закріплених на каркасі брусків зробити суцільний настил з дощок. Укладати їх слід під невеликим ухилом, щоб відводити воду. Потім укласти шар гідроізоляції: мембранний або рулонний. Поверх нього провести монтаж брусків обрешітки, дотримуючись зазору між дошками близько 7 мм. Замість гідроізоляційного матеріалу можна використовувати покрівельну сталь. У такому випадку для відводу води застосувати ринви і труби.

Гідроізоляція для відкритого балкона

гідроізоляція підлоги

Виконуючи такий елемент в дерев'яному будинку, слід витримати невеликий ухил, щоб уникнути накопичення води на поверхні. Вбираючи вологу, дерев'яна підлога буде поступово руйнуватися. Ухил повинен бути витриманий в межах 4 см, щоб уникнути порушення гідроізоляції.

Безпосередньо сам гідроізоляційний шар виконується рідкими, плівковими або рулонними, а також мембранними матеріалами. Виконуючи цей процес, слід звернути увагу на конструкцію балкона і в якій стадії виконання вона знаходиться: в готовому або початковому. Якщо балкон вже готовий, оптимальним варіантом буде використання бетонної стяжки, яку перемішують з рідкою гумою. Або ж застосувати спеціальні гідроізоляційні плити, що встановлюються під підлогове покриття.

Або ж застосувати спеціальні гідроізоляційні плити, що встановлюються під підлогове покриття

Рідка гума - прекрасний варіант гідроізоляції

Прекрасний варіант гідроізоляції - це заливка рідкої гуми на дерево за допомогою спеціального розпилювача. Перед використанням цього матеріалу всі наявні щілини, що знаходяться між дошками, слід закрити звичайної мастикою. Недоліком цього методу є необхідність у придбанні дорогого обладнання, яке може бути тільки у фахівців.

Гідроізоляція закритого балкона

Техніка виконання гідроізоляції практично нічим не відрізняється від процесу для відкритого балкона. Необхідно тільки врахувати, що у закритого типу є стелю і стіни, яким також необхідно приділити увагу. Про гідроізоляції балкона в каркасному будинку дивіться в цьому відео:

Виконати відмінну гідроізоляцію стелі допоможе спеціальне просочення з поліуретану.

Якщо є можливість дістатися до зовнішньої сторони стелі, тоді можна виконати гідроізоляцію, аналогічно як на підлозі. Таким чином вийде надійне покриття.

гідроізоляція стін

Процес гідроізоляції поверхні стін виконаного балкона можна зробити такими методами: Процес гідроізоляції поверхні стін виконаного балкона можна зробити такими методами:

  1. Фарбувальний. Найбільш поширений, але дорогий варіант. Наносяться на поверхню захисні засоби: лаки з каучуковими добавками, які регулярно треба оновлювати.
  2. Обклеювальний. Такі матеріали можуть приклеюватися завдяки впливу високої температури або самоклеючі. Найбільш поширеним матеріалом є руберойд. Але, процес виконання роботи з цим матеріалом трудомісткий.
  3. Порошковий. До нього відноситься звичайна цементна суміш в яку додається рідка гума, деякі види штукатурки або плитковий клей. Недоліком такого методу є невисока міцність і стійкість до механічних пошкоджень.
  4. Гідрофобізатори. Являють собою готові суміші, що володіють прекрасними водовідштовхувальними властивостями, що забезпечують захист від підвищеної вологості. Недоліком є ​​швидке руйнування від прямих сонячних променів.

Такий метод застосовувати необхідно тільки для гідравлічної внутрішньої ізоляції.

огорожа

Для балкона важливо щоб були перила, так як вони будуть поєднувати міцність і привабливий зовнішній вигляд. Щоб вони прикрашали будинок необхідно заздалегідь переглянути варіанти існуючих проектів для підбору найоптимальнішого. Виконуються перила найчастіше з деревини: витонченою або різьблений. Непогано виглядають конструкції з металу, який відмінно гармонує із загальним фоном. Про те, як зробити балкон в дерев'яному будинку, дивіться в цьому відео:

Стійки міцно кріпляться до встановлених опор за допомогою з'єднань шип-паз. Фігурні стовпчики монтуються із застосуванням кронштейнів, а також різних куточків. Фіксуються вони безпосередньо до стін дерев'яного будинку.

пристрій навісу

Коли створюється проект для балкона не завжди передбачається навіс Коли створюється проект для балкона не завжди передбачається навіс. Але, така додаткова конструкція зробить дозвілля більш приємним і комфортним. З економічної точки зору найоптимальнішим рішенням буде виконання навісу, як продовження даху. В такому випадку треба опорну дошку міцно закріпити, а на неї прикріпити крокви. Від негоди виконати захист плівкою ПВХ або тентом із щільної тканини. Це доступні за ціною і легкі матеріали.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама