Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Балкон в дерев'яному будинку

  1. Як зробити будинок
  2. недоліки конструкції
  3. Дерев'яний балкон в каркасному будинку
  4. Дерев'яний будинок з балконом: особливості проведення робіт. Пристрій підлоги. Створення навісу....
  5. Плюси і мінуси будівель з балконами
  6. Особливості проведення робіт
  7. На завершення
  8. Як зробити балкон дерев'яного будинку
  9. Підготовчий етап
  10. Каркас і настил
  11. гідроізоляційний шар
  12. Гідроізоляція для відкритого балкона
  13. Гідроізоляція закритого балкона
  14. гідроізоляція стін
  15. огорожа
  16. пристрій навісу
  17. Як прилаштувати дерев'яний балкон до дерев'яного будинку
  18. Формування каркаса балкона
  19. Основні способи будівництва балкона
  20. Облаштування балкона з дерева
  21. Балкон в дерев'яному будинку своїми руками
  22. Яким повинен бути балкон
  23. планування каркаса
  24. Як зробити підлогу
  25. огорожа

Як зробити будинок

Проект балкона каркасного будинку своїми руками

Дерев'яні балкони і лоджії прикрашають нудні типові фасади будівель Дерев'яні балкони і лоджії прикрашають нудні типові фасади будівель. Вони мають вертикальні або консольні спеціальні опори. Хоча, такі спеціальні опори дерев'яних балконів не завжди вписуються в інтер'єр будинку і можуть виникнути проблеми з установкою фундаменту для вертикальних опор.

В даних випадках несе підставу дерев'яного балкона виконують як пряме продовження балок міжповерхового перекриття. Головні принципи конструкції виступають дерев'яних балконів в каркасному будинку у всіх випадках є однаковими, про що нижче буде написано більш докладно.

недоліки конструкції

Перед тим як приступити до проектування та встановлення дерев'яного балкона на виступаючих балках міжповерхового перекриття, оціните всі недоліки даного конструктивного вибору:

1) Виступ даних дерев'яних балконів досить маленький: від 0,6 до 2,2 м. Довжина балкона буде залежати від перетину і кроку балок, певного типу балконного статі і погодних умов.

2) У виступаючих дерев'яних балконів все балки проходять крізь вологоізолюючі зовнішніх стін. А це призведе до пошкоджень, викликаним рясним накопиченням вологи і розгерметизацією всіх огороджувальних конструкцій балкона. Саме тому досить важливо щоб гідроізоляція навколо всіх балконних балок була зроблена якісно і надійно.

3) Дерев'яні балкони з виступом не підійдуть для фасадів, які часто піддаються зовнішньому впливу сильного поривчастого вітру, що направляє проливний дощ в строго горизонтальному напрямку.

4) Для побудови виступаючих дерев'яних балконів потрібні спеціальні знання і вміння, а також потрібні додаткові витрати сил і часу.

Дерев'яні балкони з підставою з продовження балок перекриттів між поверхами

Дерев'яні балкони з підставою з продовження балок перекриттів між поверхами

Дерев'яний балкон в каркасному будинку

Розберемося детальніше в технології будівництва дерев'яного балкона в каркасному будинку своїми руками. Сама споруда балкона складається з основного каркасу, статі, навісу і захисної огорожі. Опорою для дерев'яного балкона служать виносні балки і опорні стійки.

Розглянемо варіанти будівництва балконів в каркасному будинку:

При будівництві балкона для основи каркаса застосовують балки перекриття, які випускаються за площину стіни При будівництві балкона для основи каркаса застосовують балки перекриття, які випускаються за площину стіни. Дерев'яних брусів перетином 150 на 150 мм буде достатньо для майданчика шириною близько двох метрів. Виносні балки необхідно жорстко закріпити в стіні, і вони будуть утворювати з нею єдину монолітну конструкцію, яка не передбачатиме в майбутньому ніяких ремонтних робіт, і не потребуватиме контролі усадки будинку. Кінці брусів з'єднуються спеціальної поперечиною, яка буде служити для пристрою чистового статі. Несучу здатність балкона можна збільшити, встановивши дерев'яні підкоси по типу трикутника, що впирається одним катетом на закладні деталі в стіні.

Коли немає можливості задіяти всі елементи і деталі перекриття в якості підстави або виносної майданчики, застосовують незалежну конструкцію дерев'яного балкона на несучих стійках Коли немає можливості задіяти всі елементи і деталі перекриття в якості підстави або виносної майданчики, застосовують незалежну конструкцію дерев'яного балкона на несучих стійках. Дана споруда потребує додаткових фінансових витрат, зате немає обмеження по габаритах, і створюється простір для каркасного будинку з терасою, господарським приміщенням або автомобільною парковкою. Крім дерева, для опорних колон застосовують метал, силікатна цегла або залізобетон. Стійки розташовують з двох сторін балкона або під зовнішнім його краєм, внутрішню частину, спираючи на закріплений уздовж стіни дерев'яний брус.

настил балкона

Колони дерев'яного балкона пов'язують покладеної на них зверху поперечною балкою, і розміщеної трохи нижче стінного бруса Колони дерев'яного балкона пов'язують покладеної на них зверху поперечною балкою, і розміщеної трохи нижче стінного бруса. Одержаний ухил приблизно в 2 ° забезпечить вам стік всієї води зі стіни. Між балками дерев'яного каркаса встановлюють лаги з кроком в 70 см, які фіксуються спеціальними оцинкованими куточками на брусі. Чистове покриття випускають з струганих дерев'яних дощок (товщина 50 мм), прикручуючи всі деталі і елементи з боків прихованим кріпленням з зазором в 7 мм. Найкращим матеріалом для підлоги на дерев'яному балконі буде служити терасна дошка зі спеціальною рифленою поверхнею, випущена з листяних порід деревини або деревно-полімерного композиту.

огорожа балкона

Висота перил на балконі не повинна бути менше 120 см Висота перил на балконі не повинна бути менше 120 см. Збирають перила з різьблених або точених дерев'яних заготовок. Стійки огородження кріпляться до несучих частин дерев'яного каркаса за допомогою з'єднання «шип-паз», кронштейнів та двосторонніх шпильок. На більш довгих дерев'яних балконах прийнято встановлювати проміжні балясини.

пристрій навісу

Дах на дерев'яному балконі йде двох основних видів:

- Загальна покрівля з будинком, для цього просто подовжують лінію коника або нарощують кроквяні ноги.

- Навіс незалежний від основної покрівлі, що спирається на несучу стіну через спеціальні підпірки або на стовпи по всьому зовнішньому периметру дерев'яного балкона.

Але найпростішим і ефективним рішенням буде застосування легкої конструкції, покритої пластиком, тканиною або полікарбонатом.

захист деревини

Всі дерев'яні балконні елементи і деталі прийнято покривати спеціальними лакофарбовими сумішами і просоченнями, стійкими до вигорання і коливань зовнішніх температур. Якісну і надійну обробку дерева виконують цілим комплексом наступних операцій: грунтовка, просочення і фарбування.

Установка і монтаж каркасного балкона своїми руками вимагає великих фізичних зусиль і фінансових витрат, що залежать від кінцевих габаритів будівлі, складності всієї конструкції і специфіки будівельних матеріалів. Але заради комфорту і затишку варто добре постаратися і зробити більш зручне місце для свого відпочинку і роботи на свіжому повітрі.

Як зробити каркасний балкон в будинку своїми руками


Будуєте будинок і хочете мати балкон в будинку? Ця стаття допоможе вам зробити каркасний балкон в будинку своїми руками, поговоримо про види, пристрої + фото!

джерело: domsdelat.ru

Дерев'яний будинок з балконом: особливості проведення робіт. Пристрій підлоги. Створення навісу. установка огорожі

Все частіше на заміських ділянках можна побачити дерев'яні будинки з еркером і балконом, так як вони поєднують в собі високі естетичні характеристики і безпосередньо функціональність. Подібні конструкції дозволяють збільшити корисну площу житла. У той же самий час вони можуть виступати в ролі декоративних елементів фасаду.

На фото наводиться приклад будинку з дерева з балконом.

Плюси і мінуси будівель з балконами

Такого типу об'єкти заслуговують на особливу увагу, що пов'язано з наявністю конструкції, яка виступає з площини фасаду. Найчастіше подібні споруди є огороджені майданчики, використовувані в якості терас, але при бажанні вони можуть бути перероблені в приміщення іншого призначення.

Основні переваги

  • Високі декоративні якості надають можливість зводити привабливі будівлі. Особливо вишукано виглядає балкон над верандою в дерев'яному будинку.
  • Дана прибудова дозволяє отримати додатковий простір. У ній може розташувати як звичайна зона відпочинку, так і дитяча кімната для ігор, робочий кабінет або оранжерея.
  • При позбавленні від стін подібна конструкція дозволяє розширити житлову кімнату. Однак такий варіант не у всіх випадках можна здійснити. Все залежить від конструктивного рішення.

Все залежить від конструктивного рішення

Розташування конструкції над вхідним блоком.

деякі недоліки

  • Будівлі з наявністю балкона мають досить складну технологію зведення, тому здійснити будівництво своїми руками в більшості випадків буває дуже складно.
  • Кінцева ціна об'єктів нерухомості з окремою площадкою такого типу дещо зростає. Це пояснюється придбанням додаткових матеріалів для будівництва.
  • У процесі спорудження високі вимоги пред'являються до безпеки, так як конструкція буде виступати назовні зі стін. При недотриманні основних правил існує ризик обвалення.

Примітка! Якщо індивідуальний забудовник зацікавлений більше в декоративних якостях споруди, то можна створити фальш балкон в дерев'яному будинку, який буде служити досить привабливим прикрасою.

Особливості проведення робіт

Перш ніж робити балкон в дерев'яному будинку своїми руками, необхідно ознайомитися з деякими нюансами. Вони допоможуть спорудити естетично привабливе і в той же час безпечну конструкцію відкритого або закритого типу. Найчастіше для житлових будівель використовується перший варіант з можливістю перебувати на свіжому повітрі.

Варіант врубки основних брусів.

підготовчі заходи

На початковій стадії складається план, на якому відображено розташування всіх приміщень, незалежно від виконуваних функцій. Для постійного проживання варто розглянути проект дерев'яного будинку 9х9 з балконом. Такі розміри на сьогоднішній день вважаються найбільш оптимальними.

Несуча частина конструкції

В якості опорного каркаса можуть використовуватися найрізноманітніші деталі. Кінцевий вибір залежить від експлуатаційних умов і стадії зведення. Якщо пристрій балкона в дерев'яному будинку планувалося заздалегідь, то несучими елементами можуть виступати балки перекриття, підготовлені належним чином.

Приклад конструкції на дерев'яних підкосила.

Опорою дуже часто служать стовпи, встановлені вертикально. На них зазвичай укладаються обв'язувальні бруси. Таким чином, виходить задоволеною стійка і приваблива конструкція.

Іноді немає можливості для інсталяції подібних опор. У цьому випадку застосовуються спеціальні підкоси.

За жорсткості спорудження поступається аналогам з нижнім розташуванням стовпів, але зате виглядає дуже ефектно. При такому варіанті не припустимі надмірні навантаження.

Розглянуті вище способи дозволяють зрозуміти, як прилаштувати балкон до дерев'яного будинку.

пристрій підлоги

Безпосередньо на обв'язку укладаються лаги з бруса перерізом 100 × 50 мм з кроком не більше 40 см. Фіксація до несучої частини здійснюється за допомогою цвяхів довжиною не менше 120 мм. Можна також використовувати спеціальні кріплення з металу.

До лагам кріпляться шпунтовані дошки товщиною не менше 35 мм. Цвяхи забиваються у внутрішню частину паза, щоб їх не було видно.

Покриття з подібних дощок не потребує додаткової обробки. Достатньо лише обробити поверхню вологостійкою фарбою.

Якщо знизу приміщення, то проводиться теплоізоляція за даною схемою.

Гідроізоляція відкритого балкона в дерев'яному будинку проводиться, якщо простір під ним використовується для будь-якого приміщення. У цьому випадку між лагами може бути укладений теплоізоляційний матеріал, який зверху накривається рулонними матеріалами на кшталт пергаміну або руберойду.

Коли виконується гідроізоляція балкона в дерев'яному будинку своїми руками, полотна стеляться на лаги підлоги, після чого кріпляться дерев'яні рейки 50 × 40 мм, щоб забезпечити простір для провітрювання.

створення навісу

Дах над цією конструкцією влаштовується не завжди. Якщо ж передбачається проводити час на свіжому повітрі навіть в негоду, то про це слід подбати заздалегідь.

Спочатку з брусків 100 × 50 мм виготовляється каркас з відстанню між елементами не більше 40 см. Його розміри повинні збігатися з габаритами виготовленої майданчика.

Зверху на нього укладається гідроізоляція. Безпосередньо по кроквах встановлюються додаткові дерев'яні бруски 50 × 40 мм.

Приблизно так створюється навіс.

На контрольні рейки кріпиться обрешетка з обрізних дощок. Крок між основними елементами буде залежати від типу покрівельного покриття. Якщо використовуються профільовані листи, то відстань має становити не більше 30 см.

Подібний навіс може триматися на опорних стійках або підкосити. Вибір конкретного варіанту робиться з урахуванням розмірів конструкції.

установка огорожі

Опорними стійками можуть бути несучі стовпи для підтримки даху або окремі тумби з брусів зі збільшеним перетином. В останньому випадку установка елементів проводиться за допомогою металевих шпильок.

Балясини також встановлюються з використанням стрижнів з металу, але зі зменшеним перерізом. На них кріпиться спеціальна рейка, на яку надівається зручний поручень.

На них кріпиться спеціальна рейка, на яку надівається зручний поручень

Показано деякі види балясин.

Увага! Підбирати дерев'яні огорожі для балкона в заміський будинок або житлове будова слід з урахуванням загального дизайну будови, інакше вони можуть виглядати не дуже доречно.

На завершення

На відміну від пристрою звичайної тераси, зведення даної конструкції здійснюється без створення фундаменту, так як вона знаходиться на вазі. У зв'язку з цим особлива увага повинна приділятися несучої частини, щоб домогтися високого рівня безпеки. Що стосується інших моментів, то споруди дуже схожі.

Дерев'яний будинок з балконом над верандою і еркером 9х9: відео-інструкція по монтажу своїми руками, як прилаштувати, пристрій, гідроізоляція, проект, фото і ціна


Дерев'яний будинок з балконом над верандою і еркером 9х9: відео-інструкція по монтажу своїми руками, як прилаштувати, пристрій, гідроізоляція, проект, фото і ціна

джерело: rubankom.com

Як зробити балкон дерев'яного будинку

Надати заміського будинку особливу красу і привабливість допоможе балкон в дерев'яному будинку. Іноді ця конструкція є важливим елементом, який прикрашає весь будинок цілком, але таке будівництво вимагає чималих зусиль. З цієї причини заздалегідь слід визначити, які функції він буде виконувати.

Підготовчий етап

На цьому ступені будівництва важливо визначити, як зробити балкон і чи буде він служити в якості декоративної конструкції? Якщо так, тоді досить буде встановити лише одні двері. Якщо там буде сушитися білизну і проводитися час дозвілля, тоді його можна зробити з великими розмірами. Для цього слід його винести трохи вперед і врахувати, що ще будуть потрібні додаткові опорні стійки.

Деревина є оптимальним варіантом для такої конструкції, оскільки вона є прекрасним теплоізолятором. Основними елементами, які використовуються при будівництві балкона, є:

Каркас і настил

Основою досліджуваного споруди будуть вважатися перекриття між поверхами Основою досліджуваного споруди будуть вважатися перекриття між поверхами. Тільки використовувані балки слід висунути вперед на необхідну величину. Коли облаштовується залізобетонне перекриття, тоді балкон слід встановити на кілька підпірок. До стіни кріпиться дерев'яний брус, а потім до стійок монтується поперечний консоль. Укладати його необхідно рівно по горизонталі і попередньо ретельно відшліфувати. Майданчик розташувати нижче статі в приміщенні, щоб в нього не потрапляла вода. Такий майданчик добре буде проглядатися знизу, тому каркас монтувати треба дуже акуратно.

Пол, як правило, виконується з соснових дощок або модрини. Якщо під балконом чи не знаходиться тераса стелити дошки необхідно з зазором в 5 мм для того, щоб вода не збиралася, а могла стікати за його межі. Деревина повинна бути оброблена спеціальними захисними складами: лаком, фарбою і т.д.

Якщо будинок з балконом дерев'яний, тоді дошки кріплять на опорних балках, головне, щоб вони мали достатню товщину і дотримувався правильний крок опор.

Також їх можна фіксувати до дерев'яної конструкції, якщо опори стоять широко. Коли балкон служить козирком над верандою, тоді настил необхідно захистити від опадів. Для цього слід виконати гідроізоляцію на балконі.

гідроізоляційний шар

Спочатку зверху закріплених на каркасі брусків зробити суцільний настил з дощок. Укладати їх слід під невеликим ухилом, щоб відводити воду. Потім укласти шар гідроізоляції: мембранний або рулонний. Поверх нього провести монтаж брусків обрешітки, дотримуючись зазору між дошками близько 7 мм. Замість гідроізоляційного матеріалу можна використовувати покрівельну сталь. У такому випадку для відводу води застосувати ринви і труби.

Гідроізоляція для відкритого балкона

Виконуючи такий елемент в дерев'яному будинку, слід витримати невеликий ухил, щоб уникнути накопичення води на поверхні. Вбираючи вологу, дерев'яна підлога буде поступово руйнуватися. Ухил повинен бути витриманий в межах 4 см, щоб уникнути порушення гідроізоляції.

Безпосередньо сам гідроізоляційний шар виконується рідкими, плівковими або рулонними, а також мембранними матеріалами. Виконуючи цей процес, слід звернути увагу на конструкцію балкона і в якій стадії виконання вона знаходиться: в готовому або початковому. Якщо балкон вже готовий, оптимальним варіантом буде використання бетонної стяжки, яку перемішують з рідкою гумою. Або ж застосувати спеціальні гідроізоляційні плити, що встановлюються під підлогове покриття.

Рідка гума - прекрасний варіант гідроізоляції Рідка гума - прекрасний варіант гідроізоляції

Прекрасний варіант гідроізоляції - це заливка рідкої гуми на дерево за допомогою спеціального розпилювача. Перед використанням цього матеріалу всі наявні щілини, що знаходяться між дошками, слід закрити звичайної мастикою. Недоліком цього методу є необхідність у придбанні дорогого обладнання, яке може бути тільки у фахівців.

Гідроізоляція закритого балкона

Техніка виконання гідроізоляції практично нічим не відрізняється від процесу для відкритого балкона. Необхідно тільки врахувати, що у закритого типу є стелю і стіни, яким також необхідно приділити увагу.

Виконати відмінну гідроізоляцію стелі допоможе спеціальне просочення з поліуретану.

Якщо є можливість дістатися до зовнішньої сторони стелі, тоді можна виконати гідроізоляцію, аналогічно як на підлозі. Таким чином вийде надійне покриття.

гідроізоляція стін

Процес гідроізоляції поверхні стін виконаного балкона можна зробити такими методами: Процес гідроізоляції поверхні стін виконаного балкона можна зробити такими методами:

  1. Фарбувальний. Найбільш поширений, але дорогий варіант. Наносяться на поверхню захисні засоби: лаки з каучуковими добавками, які регулярно треба оновлювати.
  2. Обклеювальний. Такі матеріали можуть приклеюватися завдяки впливу високої температури або самоклеючі. Найбільш поширеним матеріалом є руберойд. Але, процес виконання роботи з цим матеріалом трудомісткий.
  3. Порошковий. До нього відноситься звичайна цементна суміш в яку додається рідка гума, деякі види штукатурки або плитковий клей. Недоліком такого методу є невисока міцність і стійкість до механічних пошкоджень.
  4. Гідрофобізатори. Являють собою готові суміші, що володіють прекрасними водовідштовхувальними властивостями, що забезпечують захист від підвищеної вологості. Недоліком є ​​швидке руйнування від прямих сонячних променів.

Такий метод застосовувати необхідно тільки для гідравлічної внутрішньої ізоляції.

огорожа

Для балкона важливо щоб були перила, так як вони будуть поєднувати міцність і привабливий зовнішній вигляд. Щоб вони прикрашали будинок необхідно заздалегідь переглянути варіанти існуючих проектів для підбору найоптимальнішого. Виконуються перила найчастіше з деревини: витонченою або різьблений. Непогано виглядають конструкції з металу, який відмінно гармонує із загальним фоном.

Стійки міцно кріпляться до встановлених опор за допомогою з'єднань шип-паз. Фігурні стовпчики монтуються із застосуванням кронштейнів, а також різних куточків. Фіксуються вони безпосередньо до стін дерев'яного будинку.

пристрій навісу

Коли створюється проект для балкона не завжди передбачається навіс Коли створюється проект для балкона не завжди передбачається навіс. Але, така додаткова конструкція зробить дозвілля більш приємним і комфортним. З економічної точки зору найоптимальнішим рішенням буде виконання навісу, як продовження даху. В такому випадку треба опорну дошку міцно закріпити, а на неї прикріпити крокви. Від негоди виконати захист плівкою ПВХ або тентом із щільної тканини. Це доступні за ціною і легкі матеріали.

Балкон в дерев'яному будинку: як зробити


Надати заміського будинку особливу красу і привабливість допоможе балкон в дерев'яному будинку. Часто ця конструкція є важливим елементом, який прикрашає весь будинок цілком.

джерело: balkon.expert

Як прилаштувати дерев'яний балкон до дерев'яного будинку

Приймаючи рішення про будівництво будинку або дачі, навряд чи хто з господарів хоче, щоб він був схожий на сусідній будинок. Затишний, красивий і в той же час функціональний дерев'яний балкон в дерев'яному будинку стане не тільки цікавим дизайнерським рішенням, але і додасть додаткове місце в будинку для відпочинку і чаювання в приємній компанії. А додаткові елементи балкона з дерева додадуть дерев'яному будинку вельми привабливий закінчений архітектурний вигляд.

Функціональні можливості балкона заміського котеджу різноманітні. Це може бути роль козирка над зоною входу в приміщення або улюблене місце відпочинку всієї сім'ї, звідки приємно спостерігати за красою ландшафту. Але потрібно обов'язково зазначити, що можливість в повній мірі використовувати балкон без додаткового утеплення буде тільки у весняно-літній період, а в решту часу його доведеться звільняти від снігу і листя. Але це незначні дрібниці, порівняно з тим, як балкон прикрасить зовнішній вигляд будинку.

Отже, розберемо основні етапи будівництва дерев'яного балкона в дерев'яному будинку.

Формування каркаса балкона

Даний етап будівництва дуже важливий, вимагає великої ретельності і акуратності.

Для зведення каркаса дерев'яного балкона використовують також дерево. По-перше, щоб зберегти єдиний архітектурний стиль, а по-друге - дерево цінний теплоізоляційний будівельний матеріал.

Будівництво балкона в приватному будинку починаємо зі створення каркаса Будівництво балкона в приватному будинку починаємо зі створення каркаса.

Найкраще заздалегідь продумати форму, розмір і призначення балкона.

Балкони в будівлях з дерева розрізняються за матеріалами огороджувальних конструкцій. Вони можуть бути внутрішньої побудови або зовнішньої.

Іноді балкон розташовується між кутовими стінами будинку, що забезпечує високу надійність кріплень. Крім того, його основа може одночасно служити перекриттям під веранду.

Якщо ви плануєте зведення балкона тільки як елемент декору, то досить тільки одних дверей. Але якщо балкон все ж буде нести деяку навантаження (наприклад, сушка білизни, вечірні посиденьки або перекури), то в залежності від розмірів встановлюються опорні стійки.

При зведенні дво- або триповерхового котеджу можна використовувати в якості основи під балкон дерев'яні міжповерхові перекриття. Досить випустити балки на 1,5-2 м за площину будівлі. Якщо перекриття виконуються із залізобетону, то для зведення лоджії з дерева необхідно встановити опори. Для цього до стіни будинку кріпиться брус, а на нього зверху укладають строго горизонтально поперечну балку. Причому, бажано майданчик під балкон спорудити трохи нижче рівня підлоги приміщення, для того, щоб виключити можливість скупчування вологи.

Крім того, зверніть увагу на один момент. Майданчик балкона завжди добре проглядається знизу, тому всі роботи по монтажу каркасу потрібно виконувати дуже ретельно і акуратно.

Основні способи будівництва балкона

Для будівель, зведених з колод або бруса, технологія побудови балкона аналогічна. Різниться тільки способом опори. Опори можуть бути виконані:

  • балочно-консольним способом;
  • балочно-опорним.

Схема типів балконів за способом побудови в приватному будинку Схема типів балконів за способом побудови в приватному будинку.

При першому варіанті консольні бруси (колоди) або просто випуски розташовуються на нижні вінці колод і є елементами продовження внутрішніх або зовнішніх несучих стін. Крім іншого такі бруси додатково прикрашають фасад будинку.

Консольний спосіб передбачає ще один варіант, при якому опорами під балкон служать подовжені балки міжповерхового перекриття, що виступають на потрібну довжину за фасад. Але багато фахівців вважають, що даний метод не відповідає будівельним нормам і вимогам, так як можливе попадання вологи на балки опори, що з часом призведе до гниття дерев'яних елементів.

При балочно-опорному способі побудови балкон розташовується над верандою або терасою і є для них дахом. Цей варіант набагато частіше застосовується при зведенні заміських дерев'яних котеджів.

Внутрішній балкон зводять в основному з французької типу, коли він влаштований як віконна рама на всю висоту. Тобто це невелика обгороджена площадка, розташована відразу за дверима.

Давайте детально розглянемо кожен спосіб.

консольний спосіб

При використанні балочно-консольної технології необхідно при підготовці проекту визначити місце і висоту розташування лоджії, щоб під час будівництва в цьому місці виконати випуск балок. Для більшої надійності іншим кінцем балка повинна бути прикріплена до капітальної стіни будинку. Кріплення повинно бути жорстким.

Будівництво балкона в приватному будинку на консолях Будівництво балкона в приватному будинку на консолях.

Випуск балок зазвичай роблять на 1,5-2 м. Самі балки можуть бути з оциліндрованих колод, або з профільованого бруса. Важливо, щоб випускні балки утворювали зі стіною монолітну конструкцію. Якщо ширина балкона більше, то зводять додаткові опорні стовпи. При цьому, в стовпах у своєму розпорядженні спеціальний гвинтовий механізм для зменшення висоти опорного елемента на розмір опади будови.

Для додаткового посилення консолі встановлюють дерев'яні або металеві укоси. Останні, виконані за допомогою кування, можуть служити додатковим елементом декору фасаду. Щоб підсилити кріплення балок, що спираються на стіни, використовують батенс.

Консолі, що є основою конструкції класичної прямокутної лоджії, з'єднують однією балкою, потім виконують чорновий настил і поверх нього кладуть чистову підлогу. Крайні статеві балки надійно кріплять до горизонтальних каркасних стійок стіни, а решта на батенс.

Навіс над лоджією виконується окремо, або є продовженням покрівлі котеджу.

Якщо балкон чисто декоративний і має ширину не більше 1 м, то в цьому випадку можна в якості опори використовувати дерев'яні ферми. Вони кріпляться до стіни спеціальними кронштейнами. Але є істотний недолік. Згодом кріплення втрачає свій зовнішній вигляд під впливом опадів і в місцях кріплення з'являються брудні плями від іржі.

Зведення балкона на стійках

Власники заміських котеджів найчастіше воліють зводити балкони на стійках, які впираються в основу веранди або тераси. При цьому підстава балкона служить для них дахом.

Такий спосіб застосовують, коли балкон великий ширини, або немає можливості використовувати перекриття під основу лоджії. Звичайно, такий варіант зажадає більш значних витрат, зате розміри балкона і відповідно тераси під ним можуть бути будь-якими. Можна розташувати під балконом стоянку для автомобіля.

Пристрій балкона до приватного будинку балочно-опорним способом Пристрій балкона до приватного будинку балочно-опорним способом.

Опорні стійки при такому способі можуть бути дерев'яними, металевими або цегляними. Розташовують їх зазвичай по зовнішньому краю або по обидва боки лоджії. Внутрішня частина стійок спирається на брус, який жорстко кріпиться на стіну.

Опорні стійки встановлюються відповідно до таких технологіями:

  1. Колоди беруться трохи меншого розміру, ніж потрібно. Спочатку під них підкладають бруски, а після усадки будинку їх прибирають, таким чином, вирівнюючи лоджію. Але, тим не менш, повинен залишатися ухил назовні близько 2%, щоб вода не застоювалася, а вільно стікала.
  2. Стійки встановлюють на домкрати, а потім підкручують у міру необхідності.
  3. Бруси або колоди встановлюють строго за розмірами, а при усадці будинку їх просто підпилюють.

Облаштування балкона з дерева

Для спорудження на балконі статі використовують стругані дошки товщиною 40мм. Для запобігання скупчування води на підлозі краще стелити дошки з зазором не менше 2 мм. Можна використовувати для підлоги добре зарекомендували себе терасові дошки. Вони володіють великою міцністю, але при цьому легко свердлити під кріплення, а крім того мають рифлену поверхню.

Структура дерев'яної підлоги для балкону в приватному будинку

Велике значення при облаштуванні балкона має огорожу. При виконанні перил потрібно враховувати деякі правила:

  • висота огорожі повинна бути не менше 100 см;
  • відстань між балясинами роблять не більше 10 см;
  • перила повинні витримувати горизонтальне навантаження не менше 100 кг / м;
  • поверхню перил повинна бути гладкою, без зазубрин і задирок.

Крім надійності та міцності огорожу балкона має мати привабливий вигляд, який буде поєднуватися із загальним стилем будинку. Балясини з витонченою або різьбленої деревини прикрасять фасад будинку. Ковані металеві перила також не зіпсують зовнішній вигляд котеджу.

Не можна забувати і про захист всіх дерев'яних елементів балкона від погодних умов і комах. Рекомендуємо провести комплексні заходи щодо захисту. Вони включають в себе обробку ґрунтувальними складами, антисептичними просоченнями і нанесення шару спеціального стійкого від вигорання лаку.

Обов'язково виконайте роботи по захисту дерев'яних елементів балкона від сонця, вологи і комах Обов'язково виконайте роботи по захисту дерев'яних елементів балкона від сонця, вологи і комах.

Не завжди при будівництві балкона планується створення навісу, але практика показує, що такий елемент додасть більше комфорту. Найпростіший варіант використовувати тканинні тенти або плівку ПВХ. Але краще, якщо навіс буде частиною покрівлі будинку.

Який би спосіб будівництва балкона з дерева в дерев'яному будинку ви не вибрали, головне, щоб це було надійне, міцне і комфортне спорудження. При цьому, якщо він додасть вашому будинку якийсь елемент архітектурного вишуканості, теж буде не зайвим. Нехай відпочинок на балконі вашого дерев'яного будинку тихими літніми вечорами радує всю вашу сім'ю.

Балкон в дерев'яному будинку: будуємо самі своїми руками


Балкон в дерев'яному будинку може виконувати не тільки естетичну, але і функціональну роль. Дізнайтеся як побудувати балкон в дерев'яному будинку самостійно.

джерело: balkon-info.ru

Балкон в дерев'яному будинку своїми руками

Гарний балкон з дерева здатний надати заміському будинку особливу привабливість. Нерідко він може стати родзинкою, яка прикрасить будівлю в цілому. Будівництво цього елемента вимагає не менше старанності і сил, ніж зведення всієї будівлі.

Як побудувати балкон?

Яким повинен бути балкон

Споруда балкона своїми руками вимагає чималих зусиль і фінансових витрат. Тому вже заздалегідь необхідно вирішити для себе, яке його буде призначення. Причому форма і розмір можуть бути будь-якими. Головна умова полягає в тому, щоб він гармонійно вписувався в основну архітектуру.

Балкон і веранда

Нерідко згідно плануванні ці елементи розташовуються між стінами будівлі, які є кутовими. Таким чином можна значно збільшити надійність кріплень. Його основу можна розташувати так, щоб вона послужила перекриттям для веранди.

Його основу можна розташувати так, щоб вона послужила перекриттям для веранди

Якщо споруда балкона необхідно виключно для декоративної мети, то вся конструкція може обмежуватися тільки одними дверима. Якщо ж він розрахований на перекури або сушку білизни, то його можна трохи винести вперед, приблизно на метр, а то і менше. Якщо ж господарі хочуть відпочивати тут, то слід збільшити його габарити. Так, його ширина складе півтора метра або більше. У такому випадку з'являється необхідність спорудження стійок для опори.

У такому випадку з'являється необхідність спорудження стійок для опори

Деревина найкраще підійде для балкона, оскільки це прекрасний теплоізоляційний матеріал. Так як її вага великий, то прибудову можна зробити і після завершення будівництва. Як приклад конструкції - фото приватних будинків в скандинавському або альпійському стилі. Розташування даного елемента на фасаді є не зовсім практичним, так і в майбутньому господарі будуть відчувати дискомфорт, оскільки в такому випадку він буде виходити на дорогу.

Розташування даного елемента на фасаді є не зовсім практичним, так і в майбутньому господарі будуть відчувати дискомфорт, оскільки в такому випадку він буде виходити на дорогу

Основні частини дерев'яного балкона в приватному будинку - це:

Основні частини дерев'яного балкона в приватному будинку - це:

планування каркаса

При будівництві будинку своїми руками кращою основою для майбутнього каркаса стане перекриття між першим і другим поверхом. Необхідно всього лише випустити балки за площину споруди. В даному випадку двох метрів для ширини балкона досить.

Іноді роблять залізобетонне міжповерхове перекриття - тоді дерев'яний балкон ставиться на кілька опор. Для початку до стіни прикріплюється брус. Після цього до стійок монтують поперечну балку, яка повинна лежати строго горизонтально. Причому найкраще, якщо брус буде спиратися на опори зверху. Майданчик потрібно зробити трохи нижче підлоги приміщення, інакше на підлозі майбутньої прибудови буде накопичуватися вода, яка потім потрапить в приміщення.

Майданчик буде дуже добре проглядатися знизу, тому збирати каркас необхідно акуратно. Перш ніж встановити балки, їх слід ретельно відшліфувати.

Як зробити підлогу

Для підлоги підійдуть стругані дошки, товщина яких повинна бути не менше 40 мм. Їх кріплять таким чином, щоб головки саморізів несучих балок не були видні. З метою запобігти в майбутньому скупчення вологи між дошками рекомендують залишити двохміліметрові зазори.

Відмінні характеристики мають терасові дошки, які, безсумнівно, підвищать якість споруди. Даний матеріал з'явився відносно недавно на будівельному ринку. Його дуже легко свердлити і обробляти, причому він набагато міцніше багатьох інших видів дошки. Його поверхня рифлена і зовсім не слизька.

огорожа

Перила дуже важливі в загальній конструкції, оскільки вони повинні поєднувати міцність, надійність і при цьому виглядати привабливо. Вони повинні прикрашати будинок, тому фахівці радять заздалегідь ознайомитися з фото і відео пропонованих проектів. Найчастіше перила виробляють з витонченою деревини, нерідко - з різьбленою, проте краще всього виглядатиме метал. Він прекрасно поєднується із загальною конструкцією.

Стійки будь-якого огорожі необхідно дуже добре закріпити до опор. Найкраще це зробити за допомогою шипових з'єднань. Стовпи балюстради монтують з використанням кронштейнів, підкосів, а також куточків, які також кріпляться і до стін приватного будинку.

монтаж навісу

Проекти дерев'яних балконів, які споруджують своїми руками, не завжди передбачають створення навісу. Однак така конструкція зробить відпочинок більш комфортним.

Саме економне рішення - зробити частину покрівлі даху одночасно навісом. Також потрібно звернути увагу на той варіант, коли він кріпиться і до стіни будівлі. Тоді слід закріпити опорну дошку, а на неї встановити крокви. Захист від негоди надає ПВХ-плівка і тенти з тканини. Вони дуже легкі і при цьому недорогі.

Як зробити балкон в дерев'яному будинку: фото ідеї, відео інструкція


Процес самостійної прибудови балкона до приватного дерев'яного будинку.

джерело: balkongid.ru

Як побудувати балкон?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама