Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бітумна гідроізоляція своїми руками, добові норми витрат бітумної мастики

  1. Матеріали для виконання бітумної гідроізоляції
  2. Застосування бітумних і полімерних мастик

Для захисту бетонних споруд від руйнівного впливу вологи виконують комплекс гідроізоляційних заходів. Одним з варіантів закрити доступ води до арматури бетонного вироби є бітумна гідроізоляція . Її часто застосовують для фарбування або обмазки фундаментів, а так само в побуті для покриття бетонних підлог і міжповерхових перекриттів ванних кімнат і душових. Для захисту бетонних споруд від руйнівного впливу вологи виконують комплекс   гідроізоляційних   заходів

Фундамент, захищений бітумом

Незважаючи на те, що бетон це монолітний виріб підвищеної міцності, він має дрібні пори і мікротріщини. Через них грунтові води можуть просочитися до внутрішнього каркасу зі сталевої арматури. Він забезпечує міцність і стійкість всього бетонного елемента на вигин і розрив.

Можна уявити, що якщо з часом арматура проржавіє, то багатотонна навантаження споруди на фундамент призведе до того, що блок фундаменту або опорна бетонна подушка лопнуть і просядуть в грунт. Це викличе деформацію всього будинку і тріщини по стінах.

Це викличе деформацію всього будинку і тріщини по стінах

Гідроізоляція бітумною мастикою

Для того щоб цього не сталося все бетонні конструкції які можуть вступити в контакт з водою повинні бути від неї ізольовані. Для цього і застосовується один з видів захисту - гідроізоляція бітумна. Вона надійно закупорити всі пори і тріщини в бетоні.

Матеріали для виконання бітумної гідроізоляції

Для фарбування або обмазки бетонних елементів застосовуються такі матеріали:

  • Тверді бітуми БН-3, БН-4, БН-5
  • Розріджені бітуми БН-3, БП-5, DH-1V
  • гідроізоляційні бітумно-каучукові мастики
  • Мастикових бітумно полімерна гідроізоляція

Для фарбування бетонних конструкцій тверді бітуми розплавляють в міцній металевій тарі (бочка або відро). У процесі плавки відбувається зневоднення бітуму, що вкрай важливо при нанесенні його на бетонну поверхню.

У процесі плавки відбувається зневоднення бітуму, що вкрай важливо при нанесенні його на бетонну поверхню

Нанесення мастики на бетонну основу

Важливо знати! Перед тим як проводити обмазувальну гідроізоляцію бетонного покриття, його ретельно висушити.

В іншому випадку волога буде закипати при зіткненні з гарячою смолою і під шаром ізоляції утворюються бульбашки. Відшарування бітумного шару не закупорить пори і тріщини бетону.

Відшарування бітумного шару не закупорить пори і тріщини бетону

Бітумно-полімерна мастика

розплавлена гідроізоляція бітумна обмазочна наноситься щіткою або широким пензлем. Гарячий бітум набирають в металевий ківш, занурюють кисть і наносять розплав рухами зверху вниз. Наступну смугу ретельно втирають в поверхню бетону з нахлестом на попередню не менше 10-15 см.

Зверніть увагу! Час охолодження бітуму в ковші від температури рідкого стану рівній + 160-170 град до температури затвердіння близько 1-2 хвилин. Це основний недолік роботи з твердими бітумами.

Тому при виконанні гарячої забарвлення потрібно як мінімум 2 людини. Опалювач підтримує вогонь і додає шматки колотого бітуму в ємність. Виконавець набирає відро 20-25 кг і виробляє обмазку. Витрата бітуму на 1 м2 гідроізоляції становить 1,5-2 кг. Товщина шару при цьому повинна бути не менше 2 мм.

Нанесення гарячого бітуму на бетон

Для перевірки товщини шару і уточнення норми витрати бітуму при гідроізоляції треба в довільному місці гострим ножем вирізати квадратний сегмент розміром 2 х 2 см. Його товщину вимірюють штангенциркулем. При необхідності гідроізоляцію наносять за два рази.

Варто знати! Бітум стає крихким і тріскається, коли температура нижче нуля, тому застосовувати його в холодну пору не рекомендується.

Після обробки бетонних конструкцій фундаменту необхідно виконати зворотну засипку і щільну трамбування грунту. Якщо проводилася обробка металевих трубопроводів, то їх так само потрібно вкрити шаром теплоізоляції.

бітум гідроізоляція розріджена не вимагає постійного розігрівання. В цьому випадку дрібно поколоти смолу заливають розчинником. Найчастіше це автомобільний низько октановий бензин. Після ретельного перемішування виходить маса подібна киселю.

Розріджена бітумна мастика для гідроізоляції зручно наноситися щіткою і пензлем і побоюватися швидкого затвердіння не варто. Така мастика полімеризується через 24 години на відкритому повітрі. Вона більш стійка до морозним умов, однак суміші з бензином горючі, а їх пари вибухонебезпечні. Це вимагає від виконавців особливих заходів безпеки і повного виключення куріння і відкритого вогню.

Застосування бітумних і полімерних мастик

бітумно полімерна гідроізоляція значно перевершує за своїми характеристиками бітумну і бітумно-розріджену обмазку. Вхідні в її склад полімери володіють чудовою адгезією і не вимагають ретельного просушування бетонної поверхні. Однак при її використанні неприпустима постійна фільтрація води і калюжі на поверхні.

Однак при її використанні неприпустима постійна фільтрація води і калюжі на поверхні

Обмазувальна гідроізоляція басейну

Такі мастики легко застосовуються при низьких температурах. Їх так само можна розбавляти бензином, гасом або уайт-спиритом. Підійде і бензин «калош», хоча дозувати розчинники треба помірно, щоб не перетворити в'язку гідроізоляцію в бульйон.

Обмазувальна гідроізоляція бітумна мастика наноситься пензлем на бетонні і металеві конструкції. Інтервал між наступними шарами 24 години. Такі мастики чудово підходять для гідроізоляції ванних кімнат, санвузлів і душових в квартирах і приватних будинках.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама