Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блог - Яку мембрану вибрати для покрівлі

  1. Яку мембрану вибрати для покрівлі 08.12.2017 15:17:19
  2. Чим супердифузійна мембрана краще, ніж гидробарьер?
  3. Як вибрати мембрану для покрівлі

Яку мембрану вибрати для покрівлі

08.12.2017 15:17:19

Супердифузійна мембрана - це сучасний, і що важливо, вдосконалений аналог класичного гідробар'єру Супердифузійна мембрана - це сучасний, і що важливо, вдосконалений аналог класичного гідробар'єру. У покрівельному пирозі вона розташовується безпосередньо під покрівельним матеріалом і над утеплювачем. Основна мета не тільки захищати шар теплоізоляції і дерев'яні конструкції від води і впливу УФ-променів, але і відводити пар зсередини даху, так би мовити дозволяючи їй дихати.

У цій статті ми детально розглянемо чому мембрана краще, ніж гідроізоляційна плівка, а також як вибрати мембрану в залежності від покрівельного покриття.

Чим супердифузійна мембрана краще, ніж гидробарьер?

Класична гідроізоляція - це плівка. Звичайно посилена, але все ж всього лише плівка. І вона має всі випливаючими з цього недоліками:

  • Під дією високих температур, а також за рахунок їх постійного перепаду вона втрачає свої властивості, висихає, і з часом просто разлезется.
  • Наглухо закриває підпокрівельний простір і не дозволяє йому дихати. І в разі якщо крізь паробар'єр все-таки потрапила волога з кімнат, то вона там і залишиться, і буде постійно псувати утеплювач і дерев'яні балки.

Від негативного впливу високих температур і зовсім нікуди не дітися Від негативного впливу високих температур і зовсім нікуди не дітися. Під сонцем будь-яка, особливо металевий дах дуже сильно нагрівається. І передає високі температури всіх матеріалів. А всім відомо, що поліетилен з часом розсихається, а постійний вплив на нього спеки тільки прискорює ці процеси. У підсумку, гідробар'єр служить 5, ну від сили 10 років. А адже дах укладається на більш тривалий час?

Що стосується того, що він не випускає пар, звичайно це може бути і не критично, але ж усім відомо, що в будь-якому випадку дихаючі матеріали набагато краще ніж цільні, які наглухо закривають. Наприклад, в паробарьера з'явиться дірка, або десь відклеїться скотч і волога буде вільно надходити в дах, а подітися їй буде нікуди. І весь пиріг буде повільно і впевнено псуватися і приходити в непридатність.

Можливо вам буде цікаво « Яка гідроізоляція краще для даху? »

Існує негласне правило, що всі компоненти повинні знаходитися в одному ціновому діапазоні. Так, наприклад, купуючи металочерепицю з гарантією 40 років, утеплюючи дах базальтової ватою, абсолютно не має сенсу класти туди гидробарьер. Так, він заощадить невелику суму, але візьмемо по максимуму, через 10 років його доведеться міняти. А дістатися до нього можна буде лише знявши дахове покриття або утеплювач. Тобто переробивши дах. А ось використовуючи супердифузійну мембрану такого робити не доведеться.

Супердифузійна мембрана має пористу структуру, де отвори звужуються вниз Супердифузійна мембрана має пористу структуру, де отвори звужуються вниз. Саме тому важливо яким боком його потрібно укладати. Такі отвори дозволяють випускати пар назовні і не пропускають воду зверху. Її часто порівнюють з людською шкірою, так як вона може «дихати».

Що ми отримуємо в результаті? При використанні мембрани, якщо волога потрапила всередину, вона не робить негативного впливу на всі внутрішні компоненти і вільно виходить назовні. Гідробар'єр ж утворює цілісну плівку і вологе повітря залишається всередині, псує крокви, балки, базальтову вату.

Підіб'ємо підсумок, головні переваги того, що мембрана краще гідробар'єру складаються в:

  • Термін служби
  • Стійкість до високих температур
  • З нею всередині даху не буде застоюватися волога

Як вибрати мембрану для покрівлі

Супердифузійні мембрани відрізняються між собою щільністю і саме вона обумовлює сферу їх застосування. Так, наприклад, мембрана повинна витримувати високі температури, дія вітру, вологи, а також УФ-променів. Дія того чи іншого чинника залежить від покрівельного матеріалу і буде менше або більше. Саме тому можна застосовувати чіткі рекомендації щодо вибору.

Мембрани низької щільності, до них відносяться 100 г / м2 і менше, їх краще взагалі не застосовувати для даху, а використовувати для вентильованого фасаду. Так як в такому випадку на них буде надаватися мінімальне дію негативних чинників. Максимум - це використання в покрівлях з бітумної черепиці.

Максимум - це використання в покрівлях з бітумної черепиці

Трохи розберемося в будові покрівельного пирога, щоб пояснити чому так. Бітумна черепиця стелиться на лист з OSB і тільки під нього вже вкладається мембрана. Тобто, волога до неї не потрапляє, температура буде зменшуватися за рахунок перегородки з фанери, і УФ-промені вже точно не дійдуть до неї.

Для бітумної черепиці найкраще використовувати мембрани з щільністю 110 г / м2. Це оптимальний варіант. Брати велику щільність абсолютно марно, це буде порожня переплата.

Супердифузійна мембрана під металочерепицю повинна бути вже більшої щільності 115-125 г / м2. Мембрана укладається відразу під металочерепицю. Тому вона приймає на себе весь удар від високих температур і повинна витримувати конденсат, який утворюється на зворотному боці черепиці.

При чому, якщо для металочерепиці яка відслужила вже 20-30 років можна брати мембрану з щільністю 115 г / м2, а якщо її термін служби досягає 50 років, то краще вибрати щільність 125 г / м2, це буде надійніше.

Наприклад, для металочерепиці краще вважається мембрана Ruukki 125

Наприклад, для металочерепиці краще вважається мембрана   Ruukki 125

Для використання з композитної черепицею необхідна ще більша щільність. По-перше, при стику фрагментів, можуть утворитися невеликі зазори, в які будуть проникати сонячні промені і дощова вода, і знову-таки не можна забувати про негативний вплив високих температур. До того ж, композитна черепиця має тривалий термін служби і мембрана повинна також його весь відслужити. А з низькою щільністю, вона розсипається нехай навіть після закінчення 30-років, але для композитної цього все одно мало

Найщільніші мембрани слід використовувати з натуральною черепицею. По-перше, її термін служби від 50 років і більше. І звичайно мембрана повинна теж відслужити стільки, так як ми вже писали вище, все компоненти покрівельного пирога повинні мати однаковий діапазон. Плюс, при монтажі окремих блоків черепиці між ними знову таки можуть утворитися зазори, як і в випадку з композитної, тільки навіть ще більше. Тому для натуральної черепиці використовується найщільніша мембрана.

Повний каталог супердифузійних мембран представлений тут: https://iteragroup.com.ua/krovel-nye-pokrytija/plenki-i-membrany-2/krovel-nye-membrany-2.html

Підводячи підсумок, можна сказати, що про Гідробар'єр як про матеріал для покрівлі варто взагалі забути. А ось супердифузійних мембран представлений великий вибір, залежно від їх застосування.

Сподобалася стаття? Підпишіться на розсилку і першими отримуйте найцікавіші новини!

Чим супердифузійна мембрана краще, ніж гидробарьер?
Чим супердифузійна мембрана краще, ніж гидробарьер?
А адже дах укладається на більш тривалий час?
Що ми отримуємо в результаті?
Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама