Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Це повинен знати кожен водій: гідроізоляція даху гаража

  1. Гідроізоляція даху гаража
  2. Для чого потрібна гідроізоляція
  3. Відео: як одночасно утеплити і гідроізолювати дах
  4. скатний дах
  5. плоский дах
  6. Особливості гідроізоляції різних типів гаражів
  7. Гідроізоляція залізної даху
  8. Гідроізоляція бетонної даху
  9. Гідроізоляція підземного гаража
  10. Відео: самостійна гідроізоляція в підземному гаражі Крісталлізолом
  11. Види гідроізоляції гаража
  12. Обклеювальна гідроізоляція даху
  13. Фарбувальна гідроізоляція даху
  14. Плівкова гідроізоляція даху
  15. Гідроізоляція листовим матеріалом
  16. Мастикових гідроізоляція даху
  17. Види рідкої гідроізоляції: переваги і недоліки
  18. Штукатурна гідроізоляція даху
  19. Черепична гідроізоляція даху
  20. Відео: пристрій паро- та гідроізоляції на даху, прикручування металочерепиці
  21. Види гідроізоляційних матеріалів
  22. Рідка гума
  23. Відео: напилення рідкої гуми на покрівлю
  24. Відео: мастиковий гидроизол для покрівлі
  25. Фотогалерея: сучасні полімерні гідроізоляційні матеріали
  26. Відео: як правильно робити гідроізоляцію плоскої покрівлі

Майже у кожного автолюбителя найбільший головний біль - як надійно зберегти своє авто. Капітальний гараж вирішує проблему. Але не повністю. Адже уникнути викрадення або псування автомобіля - ще не означає забезпечити його повне збереження. При зберіганні в гаражі з'являється ще один серйозний ворог для машини - наявність конденсату всередині приміщення призводить до корозії металу і гниття автомобіля. Уникнути цього допоможе хороша вентиляція і правильно зроблена гідроізоляція даху гаража.

Гідроізоляція даху гаража

Гідроізоляція гаражної даху - це захист приміщення від вологи. Гідробар'єр гарантує сухість в гаражі і створює оптимальний мікроклімат для тривалого зберігання в ньому автомобіля. Всі роботи зводяться до нанесення захисного покриття на поверхню даху. І для цього не обов'язково бути будівельником або покрівельником, зробити гідроізоляцію можна швидко і легко самостійно.

І для цього не обов'язково бути будівельником або покрівельником, зробити гідроізоляцію можна швидко і легко самостійно

Грамотне нанесення гідроізоляційного покриття на дах гаража гарантує довговічність і цілісність самої покрівлі і всій будові в цілому

Для чого потрібна гідроізоляція

Головне призначення гідроізоляції - забезпечити найкращі умови для стоянки автомобіля, через що в чималому ступені залежить термін його служби. Гідроізоляція даху гаража захищає сама будівля, а, отже, і те, що знаходиться там на зберіганні:

  • не дає проникнути зовнішньої вологи;
  • своєчасно виводить конденсат, оберігаючи покрівлю від промерзання, а внутрішнє оздоблення гаража від псування;
  • захищає приміщення від цвілі, гниття, грибка, які з'являються з-за підвищеної вологості;
  • підвищує ефективність покрівельних і теплоізоляційних матеріалів.

Гідроізозащіта гаража не вимагає великих капіталовкладень і по кишені всім автовласникам, особливо якщо її робити своїми руками. Потрібно лише вибрати якісний ізоляційний матеріал і дотримуватися елементарних правил при виконанні робіт.

Іноді зустрічаються схеми гідроізоляції, де в цілях економії пропонується не прокладати шар утеплювача і не робити пароізоляцію. Така економія призведе з часом до вогкості в гаражі, оскільки саме утеплювач підтримує комфортну температуру в приміщенні при різких атмосферних перепадах зовні, а пароізоляція не дає утеплювача накопичувати в собі зайву вологу.

У гаражі з добре гідроізолювати дахом вашого автомобіля буде затишно і комфортно.

Відео: як одночасно утеплити і гідроізолювати дах

Типи дахів для гідроізоляції

Гідроізозащіта універсальна. Робити її можна на будь-якій за формою покрівлі. Конструкція в розрізі нагадує «листковий пиріг» з трьох складових - гідробар'єр, теплоізоляція і паробар'єр.

скатний дах

Всі роботи з гідроізоляції ухилом покрівлі (одне або двосхилим) зводяться до наступного:

  • переховується дах будь-яким покрівельним матеріалом (черепиця, ондулін, шифер та інші);
  • під нього вкладається гідрозахисний пласт (плівка гідроізоляційна);
  • слідом іде прошарок утеплювача (пінопласт, базальтова вата, мінвата);
  • потім шар пароізоляції (плівка пароізоляційна);
  • виконується внутрішня обробка покрівлі.

Якщо в якості утеплювача використовувати пінополіуретан, який герметично заповнює всі порожнечі, то пароізоляцію можна не робити, а відразу ж після напилення приступати до внутрішньої облицювання.

Якщо в якості утеплювача використовувати пінополіуретан, який герметично заповнює всі порожнечі, то пароізоляцію можна не робити, а відразу ж після напилення приступати до внутрішньої облицювання

Схема правильної гідроізоляції двосхилим гаражної даху з облаштованій тепло- і пароізоляцією

Основні види гідроізоляції похилих дахів: наплавляюча, рулонний і плівкова.

плоский дах

При гідроізолювання похилого даху роботи проводилися всередині приміщення, тут же процес йде як би в зворотному порядку - нарощування «листкового пирога» зовні будівлі:

  • укладаються плити перекриття і зачищаються від бруду;
  • місця стиків конопатят скловолокном або закладають монтажною піною;
  • поміщається шар утеплювача (піноізол, пінопласт) з нахлестом в два шари і закріплюється плівкою будівельної;
  • робиться піщано-цементна стяжка в 3-4 см завтовшки для вирівнювання і промащується мастикою або праймером;
  • потім слід гідроізоляційний шар (частіше використовують руберойд як дешевий і доступний матеріал або підпокрівельну плівку);
  • заливається гарячою бітумною смолою в яку для довговічності і більшою морозостійкості бажано ввести спеціальні добавки з армоволокна, або вкладається руберойд з наплавленням за допомогою газового пальника.

Схема гідроізоляція плоскої покрівлі гаража з паровим і тепловим бар'єром. Така гідроізоляція підтримує хороший мікроклімат в гаражі і надійно захищає приміщення від опадів

Основні види гідроізоляції плоских дахів: наплавляюча, обмазочна, вмонтовується і розпорошується.

Особливості гідроізоляції різних типів гаражів

Щоб гидрозащита гаража була якісною незалежно від виду даху і типу гаража ізоляційні матеріали повинні відповідати певним вимогам, таким як:

  • вологостійкість - основна умова для забезпечення сухості в гаражі, для чого і робиться гідроізолювання;
  • теплопроніцаемості - для підтримки оптимальної температури всередині приміщення;
  • міцність - здатність чинити опір деформації через можливі навантажень;
  • еластичність - додатковий захист від руйнування гідроізоляційного шару і, як наслідок, потрапляння вологи всередину гаража.

На даний момент існує багато ізоляційних матеріалів, але більш за все автовласники віддають перевагу надійному і перевіреному роками руберойду і особливим мембранним матеріалами як найефективнішим.

Гідроізоляція залізної даху

Залізні гаражі вельми поширені - легку малу архітектурну конструкцію набагато простіше звести і документально оформити. Коли покрівля металевого гаража плоска, або ж гараж знаходиться в районі холодних зим і підвищеної вологості, то використовують мастику з руберойдом або гуму рідку.

Коли покрівля металевого гаража плоска, або ж гараж знаходиться в районі холодних зим і підвищеної вологості, то використовують мастику з руберойдом або гуму рідку

Гідроізоляція залізної гаражної даху напиленням рідкої гуми. Після полімеризації виходить еластичне, безшовне, незбиране гумове покриття з відмінним зчепленням з поверхнею

Нерідко зустрічаються залізні гаражі з похилим дахом. У таких випадках для гідрозахисту краще вибрати мембранні ізоляційні матеріали - багатошарове полотно, стандартні розміри якого: товщина 2 мм, ширина 1-1,5 м, довжина 50-60 м. Мембранні полімерні ізолятори мають ряд переваг:

  • працювати з ними можна в будь-яку пору року;
  • добре витримують різкі перепади температур (від -60 ° C до +120 ° C) і ультрафіолетове випромінювання;
  • термін служби 50 років і вище;
  • відмінні дифузні якості, що запобігає скупченню вологи всередині ізоляційного шару.

Алгоритм укладання мембранних матеріалів нескладний. Але в силу того, що залізний гараж все ж некапітальний, до гидрозащите такої будови потрібно поставитися серйозно.

  1. Робимо вентиляційні зазори між мембраною і покрівлею. Як правило, залишаємо проміжок близько 2,5 мм, для добре утепленій даху - 5 мм.
  2. Укладаємо ізоляційний матеріал з накладенням один на одного вільно, без зусилля, щоб він не лопнув від розтягування. У мембранних матеріалах від хорошого виробника пунктиром позначені місця стиків, що полегшує укладання.
  3. Будівельним степлером скобами з нержавіючої сталі надійно кріпимо ізолятор до каркасу покрівлі.
  4. Фіксуємо полотна спеціальним водонепроникним скотчем або іншими кріпильними матеріалами.

Обов'язково дотримуватися інструкції з укладання, оскільки у кожного виробника мембранної продукції свої нюанси.

Гідроізоляція бетонної даху

При влаштуванні гідробар'єру бетонної покрівлі роботи виконуються за методом ізолювання плоского даху. Починати треба з утеплення бетонного гаража. Хорошим рішенням для цього є екструдований пінопласт, як простий і зручний матеріал в монтажі з достатньою міцністю і демократичною вартістю.

Бажано використовувати листи з пазами, їх кріплення між собою більш чіпко, тому усуває всі холодні містки. Якщо використовується пінопласт з рівними краями, значить, листи потрібно укладати один від одного на невеликій відстані і згодом заповнити всі просвіти монтажною піною.

Гідроізоляція бетонної даху гаража. Руберойд розкочується по підставі на розтоплений бітум з напуском не менше 10 см. Особливу увагу потрібно приділити місцям примикання до парапетів, димових і вентиляційних систем

Гідроізоляція підземного гаража

Гидрозащита підземного гаража робиться зсередини приміщення проникаючими матеріалами: Лахта® - підвищує морозостійкість з F100 до F200 і водонепроникність бетону на 3 ступені (DW6), Кальмафлекс® з відмінними показниками водонепроникності до W12 і морозостійкості (F300), а також Кристаллин W16, Крісталлізол W12. Це сухі склади, які розводяться водою в пропорціях, зазначених виробником, а потім валиком або будівельної пензликом наносяться на злегка зволожену поверхню. Ізолятор заповнює мікротріщини оброблюваної поверхні і блокує проникнення вологи.

Можна використовувати традиційну бітумну смолу, але проникаюча гідроізоляція для закритих гаражів надійніша, якісна і довговічна, що важливо для підземних споруд, які схильні до впливу грунтових вод.

Для роботи знадобиться мінімум інструменту, розрахувати кількість проникаючого ізолятора нескладно, знаючи розміри всіх робочих поверхонь і витрата того чи іншого ізоляційного матеріалу (вказано на упаковці).

Відео: самостійна гідроізоляція в підземному гаражі Крісталлізолом

Гідроізоляція гаража з шиферним дахом

Серед розмаїття покрівельних матеріалів, шифер як і раніше залишається в числі лідерів. Він відрізняється:

  • хорошими показниками довговічності і водонепроникності;
  • відмінною шумопоглащаемостью під час дощу і відсутністю конденсату;
  • високим ступенем захисту від сонячної радіації;
  • невеликою вагою, прийнятною ціною;
  • вогнестійкість;
  • непогано витримує механічні навантаження;
  • легко піддається фарбуванню;
  • простий в монтажі.

Але поряд з цим шиферний дах тендітна, кромки її часто обламуються, на тіньовій стороні згодом з'являється лишайник, з роками знижуються водозахисні властивості. Тому гараж з шиферним дахом потребує додаткового захисту - тепло- і гідроізоляції. В якості гідроізоляційного матеріалу частіше використовують руберойд, плівку гідроізоляційну або мембранні матеріали, укладаючи їх під обрешітку. Настилати руберойд потрібно вертикальними рядами, обережно перекидаючи через коник покрівлі та потихеньку розгортаючи рулон. Укладання роблять внахлест і кріплять степлером.

Обов'язково зробити теплоізоляцію, наприклад, зі скловолокна і підбити будівельним картоном для його утримання.

Гідроізоляція шиферного даху плівкою, покладеної під обрешітку, захистить утеплювач від намокання, якщо раптом конденсат з'явиться на внутрішній стороні покрівлі

Види гідроізоляції гаража

Застосовують різні технології гідрозахисту гаражної даху. Розглянемо найдоступніші і тому більш поширені.

Обклеювальна гідроізоляція даху

Обклеювальний спосіб ізолювання можна поставити на перше місце. Раніше для такої гідрозахисту використовували пергамін, толь і руберойд, сьогодні на зміну їм прийшли нові сучасні рулонні полімерні матеріали. Обклеювальна методика дозволяє зробити гідроізоляцію покрівлі будь-якої форми.

Нічого складного в такій ізоляції немає - за допомогою сполучних компонентів поверхню даху в 3-4 пласта оклеивается гнучкими полотнами гідроізолятора.

Обклеювальна гідроізоляція даху - найбільш старий і поширений метод гідроізоляції. Принцип виконання полягає у використанні листових і рулонних Гідроізолятор: руберойд, пергамін, толь, стекловойлок, ізол, гідроізол, изопласт, поліетилен

Фарбувальна гідроізоляція даху

Фарбувальний метод покрівельного ізолювання - другий за визнанням серед автовласників. Рідкі в'язкі ізоляційні склади (полімерні бітумні лаки і фарби) наносяться на робочу площину, створюючи гідрозахисний суцільний покрив завтовшки 2 мм. Ефективними вважаються епоксидно-каучукові холодні ізоляційні обв'язки і бітумно-полімерні гарячі ізолятори. Відсутність швів і стиків забезпечує якісний захист від проникнення вологи. Краще використовувати однокомпонентні поліуретанові смоли. Вони легкі в нанесенні і міцні.

При виборі такої гідроізоляції обов'язково армування геотекстилем зон примикання і складних вузлів в конструкції гаражної покрівлі, щоб не допустити в цих місцях утворення тріщин.

Фарбувальна гідроізоляція даху за допомогою полімерних фарб створює суцільний безшовний покрив. Наносять 3-4 шари. Останній покривається дрібнозернистим піском. Таким чином досягається висока міцність покриття

Плівкова гідроізоляція даху

Плівковий гидробарьер робиться на скатних гаражних покрівлях. Хороший метод гідрозахисту, оскільки ізоляційна поліпропіленова плівка довговічна, не поглинає вологу і не піддається гниттю. Але потрібні навички і вміння точно укласти плівковий ізолятор з поздовжнім нахлестом полотен.

Але потрібні навички і вміння точно укласти плівковий ізолятор з поздовжнім нахлестом полотен

Гідроізоляція даху гаража плівкою надійно захищає утеплюють, здатні вбирати конденсат. Плівковий гідроізолятор створює умови для вільного випаровування вологи в атмосферу

Гідроізоляція листовим матеріалом

Ізолювання листовим матеріалом застосовується в тих випадках, коли під дією великих навантажень інші покриття здатні зруйнуватися. Принцип ізолювання - площину даху встеляється листами сталевими, які зварюються між собою. В результаті утворюється суцільне водонепроникне покриття.

Щоб здешевити такий вид гідроізоляції можна сталеві листи замінити пластмасовими ізоляційними матеріалами, зварюються за допомогою гарячого повітря.

Жорстка гідроізоляція даху металевими листами. Листовий ізолятор скріплюється між собою і з конструкцією покрівлі за допомогою зварювання, анкерів, шурупів, дюбелів, клею і утворює водонепроникний довговічний гидробарьер

Мастикових гідроізоляція даху

Мастикових (рідка) гідроізоляція вважається вигідним методом створення гідроблоків, з огляду на те, що при її застосуванні не потрібні ніякі додаткові витратні матеріали. Мастика сама по собі є хорошим в'язким складом, надійно з'єднує різні підстави.

Види рідкої гідроізоляції: переваги і недоліки

Найпоширеніші види рідкої гідрозахисту.

  1. З використанням поліуретанової мастики. Виробляється на базі поліуретанової смоли і завдяки добавкам має високий рівень клейкості. Годиться для ізолювання практично будь-якій поверхні: штукатурка, бетон або дерево, руберойд, залізо, які нерідко поєднані на одній покрівлі (бетонні підстави і металеві труби витяжні). Вона виключає всякі протікання навіть в найскладніших фрагментах даху. Іноді поліуретанову мастику посипають кварцовим піском, щоб зменшити ковзання.
  2. З використанням полісечовини. Називається напиляемой гідроізоляцією. Це двухкомпонентное покриття на основі поліуретанових смол. Наноситься установкою розпилювальної, де відбувається точне змішування і підігрів всіх складових (базисного компонента і ферменту затвердіння). Основна перевага - моментальна полімеризація поверхні і швидкість нанесення. Але при цьому методі гідроізоляції неприпустимо відхилення співвідношення складових елементів і непідготовлена ​​гідроізолююча поверхню. Це може мати негативні наслідки - формування кратерів і липкість через неповну полімеризації.

    Гідроізоляція даху полісечовини характеризується швидкістю напилення і миттєвої полімеризацією. Перед розпиленням оброблювану поверхню ретельно зачищають

  3. З використанням бітумної мастики. Застосовується в основному на похилих дахах, де не буває застою води. Однією з різновидів бітумної смоли є рідка гума.

Переваги рідкої ізоляції:

  • хороша хімічна стійкість (не піддається окислювальним процесам, ультрафіолету і корозії);
  • можливість використання в регіонах з жорстокими зимовими холодами;
  • диффузность, бесшовность, еластичність і ремонтопридатність.

З недоліків можна назвати один, але вагомий - все мастики, крім рідкої гуми, заборонено наносити на вологі поверхні.

Штукатурна гідроізоляція даху

Штукатурний матеріал підходить для ізоляції залізобетонних основ. Щоб створити тонке багатошарове гідропокритіе (2 мм) використовуються мастики, торкрет цементний, гарячі асфальтові розчини або холодні, які дозволяють механізувати нанесення ізолюючого складу і не вимагають установки захисної огорожі.

Останнім часом все більше використовуються полімерцементні покриття, полімер і колоїдно-цементні розчини.

Штукатурна гідроізоляція даху гаража по сталевій сітці - повна гарантія від відслонень. Водонепроникність штукатурної гідроізоляції залежить від товщини нанесеного шару, який повинен бути не менше 15 мм

Черепична гідроізоляція даху

Деякі види черепиці самі по собі вже мають гідроізоляційні властивості. Виділяється серед них як сама водостійка - гнучка бітумна черепиця. Вона легко вкладається, гарна зовні і не потребує будь-якого догляду.

Варто відзначити піщано-цементну черепицю, яка з часом не тільки не втрачає своєї водостійкості, а й зміцнює цю властивість. Непогані гідроізоляційні властивості має і керамічна черепиця, але вона поступово починає вбирати вологу, а значить, її використання вимагає додаткових захисних заходів.

Відео: пристрій паро- та гідроізоляції на даху, прикручування металочерепиці

Крім затребуваних способів гідроізоляції покрівлі, є ряд інших: мембранна гідроізоляція і проникаюча (про них ми писали вище), а також лита гідроізоляція - мабуть, найнадійніша, де гарячі мастики (асфальтокерамзітобетона, бітумоперліт, пеноепоксід) заливаються 2-3 рази суцільними шарами, загальною товщиною 25 мм.

Крім затребуваних способів гідроізоляції покрівлі, є ряд інших: мембранна гідроізоляція і проникаюча (про них ми писали вище), а також лита гідроізоляція - мабуть, найнадійніша, де гарячі мастики (асфальтокерамзітобетона, бітумоперліт, пеноепоксід) заливаються 2-3 рази суцільними шарами, загальною товщиною 25 мм

Литий асфальтовий гидробарьер - це покриття поверхні гарячим розчином асфальтової суміші в 2-3 шари. Кожен з яких розрівнюють скребками, а на останньому роблять бетонну або цементну стяжку

Але якою б не була гідроізоляція покрівлі, існує загальне обов'язкове направлення робіт:

  • підготовка ізольованої площині;
  • облаштування гідроізоляції і в разі потреби захисної огорожі;
  • герметизація стиків, сполучень і швів ізолюючого покриття.

При виборі схеми гідроізоляції гаражної покрівлі керуються доцільністю - віддають перевагу ізоляційних матеріалів, які при однаковій вартості і надійності дозволяють виключити сезонність робіт і спростити (механізувати) монтаж.

Види гідроізоляційних матеріалів

Строгих правил по вибору гідроізоляційних матеріалів для того чи іншого виду даху немає. У кожного ізолятора є свої плюси і мінуси. Головне завдання - не допустити зовнішню вологу далі гідроізоляційного шару, забезпечити відведення конденсату і вентиляцію гаражного приміщення.

І все ж при покупці бажано дотримуватися таких параметрів, як:

  • практичність і економічність гидроизолирующего матеріалу;
  • ремонтопрідатність;
  • екологічність і Безпека;
  • складність гідроізоляційних робіт.

Рідка гума

Рідка гума - мастика холодного використання. Виробляється на основі полімерно-бітумної емульсії і відрізняється миттєвим затвердінням. Наноситься методом розпилення, що дозволяє отримати міцне безшовне гідропокритіе в найкоротші терміни.

Основні характеристики гумового покриття:

  • нетоксичний;
  • легко відновлюється і ремонтується;
  • стійке до хімічних сполук;
  • пожежобезпечний;
  • міцне;
  • просте в монтажі.

Крім цього, рідка гума легко поєднується з фарбами на водній основі, що дозволяє вибрати бажаний колір покриття і нетягучим, тому використовувати її можна для гідрозахисту вертикальних поверхонь.

Наноситься рідка гума в 2 шари, бажано різних кольорів, щоб виключити пропуски. Процес обробки простий і швидкий. Для порівняння - покрівлю в 800 м² рідкої гумою 2 людини оброблять за 2 дні, а укладку рулонного матеріалу виконають за 2 тижні.

Відео: напилення рідкої гуми на покрівлю

гідроізол

Гідроізол буває двох видів: рулонний - просочена нафтовим бітумом азбестова папір і мастиковий (рідкий) на основі полімерних бітумів. Застосовується як покрівельний матеріал і гідроізоляційний. Гідроізол універсальний, використовувати його можна на будь-якій поверхні: бетонна, металева, дерев'яна і т. Д.

Характеристики рулонного гидроїзола:

  • відмінна водонепроникність і еластичність;
  • висока сила розриву при розтягуванні (від 40 до 60 кгс);
  • міцний, температура крихкості від -15 ° C, значить, працювати з ним можна при мінусовій температурі;
  • теплостійкий;
  • термін експлуатації більше 15 років;
  • гарна шумоізоляція;
  • легкий в укладанні.

Укладання рулонного гидроїзола робиться двома способами: холодним - простий, але не найнадійніший метод і гарячим, при якому важливо не допустити перегріву, інакше матеріал може спалахнути і деформуватися.

Характеристики мастичного гидроїзола:

  • низьке водопоглинання (0,2%);
  • висока теплостійкість (до 95 ° C);
  • хороша щільність і невеликий період висихання (до 48 годин);
  • незначний витрата - в середньому 0,2 літра на 1 м², для бетонної або дерев'яної поверхні від 0,5 до 1,5 літра на 1 м²;
  • довговічність (термін експлуатації до 30 років).

Нанесення ізольной мастики робиться пензликом або штапель, поодинці. Нічого підігрівати не потрібно. Перед її нанесенням поверхню слід добре очистити і покрити праймером (суміш гидроїзола з розчинником - гас, бензин, розчинник у співвідношенні 1: 2).

Відео: мастиковий гидроизол для покрівлі

Інші види гідроізоляційних матеріалів

Із сучасних гідроматеріалов для покрівлі варто виділити Anticon. Його міцність на розрив досягає 553 Н / 5 см, а здатність поглинати воду становить 300% на одиницю своєї ваги і Elkatek Extra L, у якого подібні показники дорівнюють 553 Н / 5 см і 680% на одиницю ваги (т. Е. 155 г / м² за 4 секунди).

Їх особливість в тому, що вони виготовлені на базі полімерної і антиконденсатної тканини. А тришаровий Elkatek Standart з цієї ж серії має всередині арматурну сітку. Тобто надійність покриття з цих ізолюючих основ поза конкуренцією.

Фотогалерея: сучасні полімерні гідроізоляційні матеріали

Гідроізоляція покрівлі гаража своїми руками

Гидрозащита гаражної даху - процес нескладний і виконати всі етапи самостійно легко. Як приклад розглянемо гідроізоляцію плоского даху з використанням руберойду.

Для виконання робіт знадобляться:

  • руберойд і ніж для його нарізання;
  • піщано-цементний розчин і бітумна емульсія;
  • кисті будівельні, шпателі, щітки і покрівельна газовий пальник.

порядок робіт

  1. Підготовчій етап. Видаляється старе (якщо є) гідроізоляційне покриття. Ретельно очищається поверхню віником або будівельним пилососом. Якщо робоче підстава бетонне, значить, його потрібно відшліфувати, а місця кріплення плит зачистити жорсткою щіткою.
  2. Обробка поверхні. Перевіряємо наявність щілин і тріщин і закладаємо їх піщано-цементним розчином, скловолокном або монтажною піною. Прокладаємо утеплювач і робимо цементну стяжку з невеликим ухилом (приблизно 4 °) по всій поверхні щоб атмосферні опади стікали вниз, а не накопичувалися в калюжі. Після затвердіння стяжки грунтуем робочу поверхню бітумною емульсією. Зазвичай в один шар, але можна покрити двічі.

    Обробка поверхні перед настилом руберойду: закладення тріщин, вирівнювання стяжкою і нанесення емульсії

  3. Покриття руберойдом. Настилати руберойд бажано в 3 шари з таким розрахунком, щоб кожен верхній шар перекривав стики нижнього. Розгортаючи рулон руберойду, прогрівають його пальником - як тільки змалювання з вивороту рулону почне деформуватися, накочують покриття.

Укладаються стрічки руберойду з напуском в 10 см.

Відео: як правильно робити гідроізоляцію плоскої покрівлі

Найстрашніше для автомобіля - це корозія. Як не дивно, більшої шкоди приносять не атмосферні опади, а вогкість закритого приміщення, де зберігається автомобіль. Нехтування гідроізоляцією гаража призводить до сумних наслідків, уникнути яких допоможе своєчасна гидрозащита. Сподіваємося, що з нашої статті ви дізналися про неї все і тепер без праці зробите гідроізоляцію своїми руками. Ваш автомобіль буде вдячний за виявлену турботу. Удачі вам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама