Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи виправдане застосування рідкого скла для гідроізоляції в будівництві?

  1. Де застосовується рідке скло?
  2. Недоліки гідроізоляції рідким склом і правила приготування розчинів на його основі
  3. Слід також враховувати наступні правила:

Скло завжди було незамінним в будівництві, так як у нього багато корисних властивостей і застосовувати його можна при цьому в різних сферах Скло завжди було незамінним в будівництві, так як у нього багато корисних властивостей і застосовувати його можна при цьому в різних сферах. За своєю хімічною природою рідке скло буває двох видів - на водно-лужному розчині силікатів калію або натрію. Найчастіше у продажу можна зустріти натрієвий варіант. Застосовується рідке скло найчастіше в будівництві щільністю 1300-1500 кг / м3 і силікатною модулем 2,6-3. Калиевое скло дорожче. Його можна зустріти при виготовленні силікатних фарб і клеїв. Калійний варіант вигідно відрізняється від натрієвого тим, що не дає на штукатурці і забарвленням висолів.

Де застосовується рідке скло?

Ось кілька найпоширеніших варіантів застосування матеріалу:

1. Зміцнення слабких грунтів - рідке скло нагнітається ін'єкторами в грунт під тиск 3-6 атм. Називається цей процес силікатизацією. Його використовують для закріплення пилуватих дрібних пісків, пливунів, для захисту котлованів від грунтових вод і т.д. У приватному будівництві застосовується рідко.

2. Отримання кислототривких і жаротривких бетонів, штукатурок, замазок. поліпшення їх гідроізолюючих властивостей. Якщо говорити про бетонах, то ефект досягається за рахунок додавання скла в уже готовий розчин в строго певному співвідношенні, зазначеному на упаковці виробника. Однак варто враховувати, що після додавання скла в бетон, він почне швидко застигати. Зробити якісну суміш скла і бетону на побутовому рівні надзвичайно складно, для замішування бажано використовувати Растворобетонний установку. Свіжоприготовлений розчин відразу ж заливається за місцем призначення. Без професійних навичок з укладання таких сумішей, результат буде плачевний. Набагато легше йде справа з замазкою. Так як замазка застосовується невеликими порціями, її цілком можна приготувати самостійно, ретельно змішуючи компоненти. Водостійку штукатурку готують так: беруть цемент, пісок в співвідношенні 1: 2, а також 10% -ий водний розчин рідкого скла в якості розчинника.

3. Приготування антипиренов і вогнетривких фарб. Силікатні фарби мають термо- і кислото-стійкістю. У рецептурі використовується суспензії пігментів і скло з силікатним модулем = 4. Наносять такі фарби по бетону, штукатурці, цеглі або каменю. Термін служби досягає 10 років.

4. Гідроізоляція рідким склом фундаменту. Так як рідке скло розчиняється в воді, то обмазочная гідроізоляція Порядок такий: обмазка поверхні розчином (силікатним) в два шари, потім накладення рулону руберойду. Розчин при цьому проникає не тільки прямо в бетон, а й в рулонний матеріал, тим самим забезпечуючи відмінне зчеплення цих елементів. Для гідроізоляції стиків блокових фундаментів використовують проникаючу цементно-силікатний ізоляцію. Цемент розводять водою з додаванням рідкого скла. Готується суміш, виходячи з таких пропорцій: для отримання густої суміші 1 літр скла потрібно розводити на 10 літрів цементного розчину, щоб отримати більш густу суміш - цілком достатньо 1-го літра скла на 8 літрів розчину. При цьому потрібно знати, що не можна повторно перемішувати приготовлену суміш і вже схопився шар розчину, оскільки це призведе до руйнування захисного бар'єру, в результаті чого шар гідроізоляції потрібно буде наносити заново. Ключові норми СНиП гідроізоляція фундаменту тут .

5. Гідроізоляція колодязів на основі бетонних кілець, підвалів, басейнів і т.д. Гідроізоляція з рідким склом робиться в два етапи. На першому етапі на очищену поверхню наносять рідке скло. Особливу увагу необхідно приділити стиках. 2-ий шар являє собою суміш цементу, піску і скла в рівних частках. Наноситься через 30 хв після нанесення першого шару.

6. Досить часто застосовується рідке скло в ролі відмінного антисептичний засіб. Оброблена ним поверхня не піддається впливу грибка і цвілі.

7. Як клейового складу. Матеріал має відмінну адгезію, яка здатна відмінно склеювати будь-які поверхні (фарфор, картон та ін.). Підходить і для склеювання скла в акваріумах.

8. Грунтовка поверхні стяжки. Щоб заґрунтувати поверхню стяжки, дотримуйтесь наступну пропорцію: на 12 кг цементу розлучається 12 кг скла. Цемент спочатку змішайте з водою, при цьому води - не більше 25% від кількості самого скла, а тільки потім суміш поступово потрібно домішувати в скло, постійно помішуючи.

Недоліки гідроізоляції рідким склом і правила приготування розчинів на його основі

Відомо, що гідроізоляція рідким склом - досить дешевий спосіб збільшення водонепроникності. Але у нього є ряд побічних ефектів:

  • Зменшення міцності бетону і збільшення його крихкості, особливо при безграмотному дотриманні пропорцій приготування суміші і технології її нанесення. Варто враховувати, що водостійкість композиційних матеріалів із застосуванням рідкого скла залежить від значення силікатного модуля (підвищується при його підвищенні). Однак в області високих силікатних модулів спостерігається ослаблення в'яжучих властивостей матеріалу.
  • При додаванні в бетон розчин моментально схоплюється, що ускладнює його заливку або укладання

Слід також враховувати наступні правила:

1) В першу чергу ретельно змішуються всі сипучі компоненти (наприклад, цемент, пісок, наповнювачі, кремнезем і т.д.).

2) Далі заливають рідке скло або його розчин з добавками і перемішують отриману суміш приблизно 5 хв. Готовий склад - однорідний, без грудок і бульбашок, рухливість складу - 2-5 см.

3) Зверніть увагу, що в уже приготовлену суміш можна додавати воду, скло і будь-які інші компоненти. Чи не дозволяється також повторно перемішувати суміш.

4) Залежно від% скла в цементної суміші змінюється і час її схоплювання. Наприклад, при додаванні 2% (від вмісту цементу) рідкого скла в розчин - час повного схоплювання буде в межах 1-3 год, а при 5% - час схоплювання зменшується, його діапазон буде 38 хв - 2,5 ч.

Де застосовується рідке скло?
Де застосовується рідке скло?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама