Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яна підлога у ванній кімнаті: плитка на підлогу, укладання та гідроізоляція

  1. Основні переваги
  2. вибір матеріалу
  3. підготовка поверхні
  4. гідроізоляція

Дерев'яна підлога у ванній має право на своє існування. Покласти дерев'яну підлогу можна своїми руками, причому багато виробляють укладання гідроізоляції та укладання плитки на дерев'яну підлогу. Дерево має ряд переваг як підлоговий матеріал. Тут головне вибрати правильну породу деревини, підготувати поверхню, а також вірно укласти її під ноги. Саме про це і піде мова в нашому матеріалі.

Основні переваги

Дерев'яна підлога у ванній має право на своє існування

Фото дерев'яного лакованого підлоги у ванній кімнаті

Зрозуміло, коли ми вибираємо будівельні та оздоблювальні матеріали, завжди намагаємося детально їх вивчити, ознайомитися з сильними сторонами того або іншого варіанта.

Якщо ви хочете зробити для санвузла дерев'яна підлога, тоді вам потрібно знати, які переваги для нього характерні.

  1. Дерево - це натуральний, екологічний матеріал, абсолютно безпечний для здоров'я людини, теплий, комфортний, створений природою.
  2. Дерево в інтер'єрі створює відчуття спокою і затишку, чим не може похвалитися практично жоден інший матеріал.
  3. Теплопровідність у деревини досить мала, що дозволяє позбавити себе від необхідності укладання теплої підлоги або монтажу додаткового опалювального обладнання.
  4. З точки зору естетики рівних дереву знайти складно, а може навіть і неможливо.
  5. Така підлога буде поєднуватися з будь-яким іншим матеріалом обробки, а тому створити ексклюзивний і унікальний дизайн - завдання просте.

вибір матеріалу

Як ви всі прекрасно знаєте, дерева ростуть абсолютно різні Як ви всі прекрасно знаєте, дерева ростуть абсолютно різні. Перерахувати їх види вкрай складно. Однак є породи, які оптимально підходять в ролі будівельних і оздоблювальних матеріалів. Якщо говорити конкретно про необхідність забезпечення головною характеристикою, а саме вологостійкість, то тут оптимальним рішенням стане дерево під назвою тик. Адже не дарма саме його з давніх часів використовували при будівництві кораблів. Щільність волокон робить тик непроникним під прямим впливом води.

Якщо дошки зв'язати між собою судновим герметиком або іншими спеціальними складами, тоді за рівнем надійності і ефективності підлогу з дерева не буде нічим поступатися керамічному підлозі.

Найголовнішою умовою створення довговічного та надійного підлогового покриття, виконаного на основі дерева, є дотримання суворих інструкцій з укладання. Якщо все зробити по розуму, підлога прослужить вам кілька десятиліть, не втративши практично своїх початкових властивостей.

Але не варто думати, що тільки тик підійде для санвузла. Тут себе відмінно проявила модрина, дуб, в'яз, ясен. Ці породи мають відмінні вологостійкими властивостями, плюс коштують набагато дешевше, ніж тик.

Існує унікальний матеріал, створений за рахунок застосування сучасних технологій. Це так зване термодерево, яке представляє собою деревину, оброблену паром. На матеріал впливає пара температурою 240 градусів без використання кисню, доступ якого при обробці перекривається.

Як результат, матеріал в десять разів стійкіше до деформації, а також в три рази стійкіше до водопоглинанню. Плюс до всього, термодерево не боїться процесу гниття, цвілі, утворення грибка, випереджаючи в цих компонентах звичайну деревину в три рази.

підготовка поверхні

Як відомо, щоб підлоговий матеріал служив довго і надійно, укладати його необхідно на відповідну основу. Тобто підлогу потрібно підготувати заздалегідь, забезпечити його ідеальну рівність, міцність і стабільність при подальшій експлуатації.

Тобто підлогу потрібно підготувати заздалегідь, забезпечити його ідеальну рівність, міцність і стабільність при подальшій експлуатації

Процедура стяжки підлоги, стяжку проводять з метою вирівнювання поверхні

В ролі підстави для укладання дерев'яної підлоги може служити перекриття, що спирається на фундамент або дерев'яні лаги. Краще й ефективніше за все вирівнювати підлогу в сантехнічному приміщенні за допомогою стяжки.

При цьому стяжка повинна відповідати деяких важливих вимогам:

  1. Стяжка повинна утворити рівну поверхню. Горизонтальні відхилення більше 2 міліметрів на 2 квадратних метра площі неприпустимі.
  2. Стяжка повинна гарантувати статичну, а також динамічну міцність всього статі. Навантаження на стискання, яку повинна витримувати стяжка, повинна дорівнювати як мінімум 10 МП.
  3. Також вона зобов'язана мати рівномірну щільність. Ні в якому разі не допускається наявність відколів, тріщин і інших ушкоджень.
  4. За рахунок стяжки слід рівномірно розподілити навантаження на шари, що знаходяться під нею.

Незважаючи на те, що активне застосування знайшла піщано-цементна стяжка, це далеко не єдиний варіант для вирівнювання підлоги у ванній кімнаті. Як альтернатива може виступати вологостійка фанери, цементно-стружкові плити, магнезитові плити, OSB та інші матеріали.

гідроізоляція

Зрозуміло, не варто забувати про важливість гідроізоляційного шару. Саме він не дозволить вода просочуватися через підлоговий матеріал, захищати від руйнівних наслідків впливу вологи і вогкості.

Саме він не дозволить вода просочуватися через підлоговий матеріал, захищати від руйнівних наслідків впливу вологи і вогкості

Схема правильної гідроізоляції

Для цього можна використовувати як рулонні, так і обмазувальні гідроізоляційні матеріали. Якщо ви вирішили взяти рулонний тип, тоді переконаєтеся, що виконаний він з модифікованого бітуму, а його підставою є нетканий поліефір або міцний волокнистий стеклохолст.

Укладати матеріал на підлогу слід з невеликим заходом на стіни, трохи вище того рівня, на якому планується монтаж майбутнього дерев'яної підлоги.

Активне застосування знайшли і обмазувальні гідроізоляції, виконані у вигляді мастики.

Якщо мова йде про дерев'яний будинок, тоді і перекриття, на які буде укладатися дерев'яна підлога, також виконаний з цього матеріалу. Тільки от не обов'язково це буде тик, що володіє потрібною водостійкість і стійкістю до вологи. Тому підлогу слід вистелити гідроізоляційної парафинированной папером або пергаментом. Тим самим, ви створите бар'єр між деревиною, але в той же час забезпечите їй можливість дихати. Не варто розділові шари укладати внахлест стін. Крім шару гідроізоляції, не забудьте про пароізоляційний матеріал, шар якого також обов'язково повинен бути присутнім.

Як тільки підготовка підлоги завершена, можна приступати до укладання вже фінального дерев'яної підлоги для вашої ванної кімнати. Якщо ви купили готовий матеріал, додаткова обробка йому не буде потрібно, крім фінішного шару лаку.

Намагайтеся купувати деревину тільки у перевірених, надійних продавців. Адже далеко не кожен розбирається в породах дерев, а тому по дошках визначити, що саме це за сорт, вкрай складно.

Плюс до всього, дана робота вимагає певних навичок, умінь і досвіду. Більшу частину проблем створює гідроізоляція, попередня стяжка підлоги. Для цих справ краще звернутися до фахівців. Як не крути, ви маєте справу з деревом. Навіть самі вологостійкі породи можуть не витримати навантаження від вологи і вогкості, якщо неправильно підготувати основу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама