Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цегельного цоколя всередині і зовні будинку

  1. пристрій цоколя
  2. Дренажна система
  3. вертикальна гідроізоляція
  4. Горизонтальна гідроізоляція облицювання
  5. зовнішня ізоляція
  6. Внутрішня ізоляція

Для комфортного проживання в побудованому будинку необхідна правильна гідроізоляція цоколя, якщо він виконаний з цегли Для комфортного проживання в побудованому будинку необхідна правильна гідроізоляція цоколя, якщо він виконаний з цегли. Цегла, навіть вологостійкий, має пористу структуру, через яку проникає волога.

Цоколь до першого поверху робиться з керамічної цегли червоного кольору, але краще використовувати цеглу з уже наявною захистом від вологи. Така цегляна кладка гідроізоляції не вимагає, проте, це дорогий матеріал. Пристрій гідроізоляції починається з правильної обробки фундаменту.

пристрій цоколя

пристрій цоколя

Цоколем називається приміщення, рівень підлоги якого знаходиться нижче рівня грунту. Зазвичай в цоколі знаходяться допоміжні приміщення, але в ньому можна робити житлові кімнати. У цоколя кілька функцій: опорна для стін споруди, захисна від атмосферного впливу, естетична, оброблений дорогими матеріалами прикрашає будинок. Для обробки існує спеціальний цокольний сайдинг і великоформатний керамограніт. Облицювання роблять після завершення покрівельних робіт. Правильно зроблений цоколь визначає архітектурний тип будівлі. Для цієї частини споруди найбільше підходить цегла.

Близькість цоколя до грунту вимагає продуманої гідроізоляції. Якісна зовнішня захист від вологи не досягає мети, якщо не буде проведена внутрішня захист, яку можна зробити під час будівництва і в процесі ремонту.

Дренажна система

Установка дренажної системи

Якщо це не було зроблено при будівництві фундаменту, під час ремонту потрібно вирити траншею на глибину фундаменту по всьому зовнішньому периметру. У траншею укласти систему пластикових труб з дірками для відводу води, що поступає. Засипати траншею землею. Верхній шар роблять з утрамбованої глини.

Потім додають піщаний шар товщиною приблизно в 10 см, на нього укладається арматура і наливаються цементна вимощення шириною в 1 метр. Вимощення роблять з ухилом 2 см. Коли конструкція вимощення застигне, закладають шов між фундаментом і отмосткой герметиком з поліуретану.

вертикальна гідроізоляція

Рулонний вертикальна гідроізоляція

Під час будівництва фундамент будинку, перш ніж викладати цегляний цоколь і наступний поверх, ізолюють від вологи. Існують дві технології вертикальної гідроізоляції: рулонна і обмазочна. для гідроізоляції фундаменту зовні при ремонті найчастіше застосовують рулонну ізоляцію, хоча вона трохи застаріла. Є більш сучасні матеріали, ніж руберойд. Це бікроеласт, євроруберойд, гідростеклоізол. Руберойд хоч і дешевий матеріал, але швидко приходить в непридатність.

На всю висоту фундаменту обкладають рулонний матеріал Техноніколь. Рулони кладуть з великим накладенням, добре закладаючи стики. Потім зміцнюють армуючої сіткою, завершують роботу штукатуркою.

Обмазувальну зовнішню гідроізоляцію роблять бітумної, полімерної або цементно полімерної мастикою Техноніколь, яку наносять пензлем. Тинк роблять в 2 або 3 шари. На відео можна побачити, як проводиться гідроізоляція.

Для внутрішньої гідроізоляції фундаменту і цоколя будинку до першого поверху застосовують проникаючі склади. Ці сучасні матеріали гідроізоляції випускаються в порошку, який розводять водою перед застосуванням. Поверхня фундаменту очищається від бруду і пилу, і на вологу поверхню наноситься суміш в кілька шарів. Цими матеріалами можна працюють тільки при плюсовій температурі.

Горизонтальна гідроізоляція облицювання

Цегляний цоколь будинку і наступні поверхи необхідно відокремити від фундаменту непереборної для капілярної вологи перешкодою Цегляний цоколь будинку і наступні поверхи необхідно відокремити від фундаменту непереборної для капілярної вологи перешкодою. Для цього верхню поверхню фундаменту очищають від бруду і пилу, вирівнюють і змащують бітумною мастикою.

Поверх цього шару укладають рулонний матеріал Техноніколь з нових видів руберойду, так щоб краї ізолюючого матеріалу виходили за стіни. Після цього шар гідроізоляції рівномірно притискають до мастики, щоб ці шари всюди стикалися. Якщо використовується простий руберойд, таких шарів має бути два. При будівництві будинку з низьким фундаментом в місцевості підвищеної вологості звичайний руберойд укладають в п'ять шарів. Під час ремонту цю ізоляцію не зробити.

зовнішня ізоляція

При ремонті гідроізоляцію всієї висоти цегельного цоколя зовні проводять обмазувальних засобами ТехноНІКОЛЬ до житлового поверху. Можна зробити гідроізоляцію бітумно-полімерної мастикою, але така гідроізоляція прослужить не більше 5 років.

Найкраще робити проникаючу ізоляцію, вона зміцнює цегла і довго служить. Ізоляційний шар наносять кілька разів пензлем.

Після цього цегляний цоколь фарбують захисним лаком. Для вертикальної гідроізоляції цоколя часто застосовується рідке скло. Такий захист від вологи довговічна. Рідке скло, як гидрозащита, придатне для будь-якої висоти цоколя до початкового поверху цього будинку. Необхідно враховувати, що цей ізолятор псує зовнішній вигляд і вимагає додаткової обробки. На відео Ви зможете побачити процес зовнішньої ізоляції і укладання дренажу.

Зовнішня гідроізоляція цоколя будинку руберойдом Техноніколь проводиться двома способами: вертикальним і горизонтальним. В обох випадках цоколь спочатку густо намазують мастикою. Залишають на 1 день. При вертикальному способі рулони розкочуються зверху, при цьому поверхня під рулоном гріється газовим пальником, рулон міцно притискають до цоколю. Наступний рулон лягає з нахлестом в 10-15 см. Кути обертаються цільним листом, без шва.

Горизонтальний спосіб застосовується частіше, під час ремонту він зручніше. Перший рулон накладається на заздалегідь підготовлену поверхню слідом за палаючої пальником. другий накладається з напуском на перший рулон, а верхній повинен лежати на стіні і вершині цоколя розділяючи його і житловий поверх.

Гідроізоляційна мастика Техноніколь на основі латексу добре захищає цегляний цоколь будинку від вологи. На цей еластичний шар міцно лягає обробна керамічна плитка або інший матеріал при ремонті.

Внутрішня ізоляція

Приготування суміші для гідроізоляції

Гідроізоляцію цоколя з цегли всередині будинку проводять проникаючими сумішами. До цього стіна цоколя на її висоту очищається від старої обробки і її слідів, звільняється від пилу з брудом. Це важливо при ремонті.

На чисту стіну пензлем наноситься здатний проникати ізолятор. Це можна робити на сухій і на вологій поверхні. Суміш робиться безпосередньо перед вживанням з порошку з водою, і добре лягає на цеглу в будь-якому випадку.

Необхідно ретельно обробити внутрішні кути і стики стін цоколя до першого поверху. Потім поверх проникаючого шару на них закріпити ізоляційну армуючу стрічку. Іноді поверх проникаючого шару накладають цементно-полімерну мастику під час ремонту.

Можна цоколь всередині приміщення обробити рідкої гумою. Вона наноситься пензлем або розпиленням і створює міцну водонепроникну плівку. Потім стіни цоколя обшиваються деревом або пластиком.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама