Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цегляних стін підвалу зсередини, захист цегляної кладки від вологи

  1. Причини появи вологи в підвальному приміщенні
  2. Види гідроізоляції цегляної кладки
  3. Внутрішня ізоляція підвального приміщення
  4. Як запобігти появі вогкості в підвальному приміщенні

Цегла, який широко застосовується для зведення будівель, за своєю структурою є пористим матеріалом Цегла, який широко застосовується для зведення будівель, за своєю структурою є пористим матеріалом. Він добре вбирає в себе вологу. Особливо така властивість спостерігається в місцях, де цегла стикається з грунтом. У місцях зіткнення можна спостерігати вогкість. Щоб протистояти насиченню вологою цокольного поверху зсередини передбачається гідроізоляція цегляної кладки.

У будівлі приміщення підвалу виконує роль прошарку з повітря, що підтримує нормальний температурний режим в приміщеннях верхнього поверху і не допускає туди вогкість. Підтримка його в належному стані є першочерговим завданням.

Основний ворог - вогкість, через яку виникає грибок, згубно діє на людський організм. Коли вологість перевищує нормальні показники, то вогкість може дістатися до першого поверху.

Зміст статті

Причини появи вологи в підвальному приміщенні

Перед тим як приступити до гідроізоляції стін підвалу, необхідно визначитися з причинами появи вогкості. Це необхідно для того, щоб правильно підібрати вид гідроізоляції. Основні причини появи вогкості наступні:

  • часто на старій захисту можна спостерігати ділянки, які втратили свої властивості або спочатку були покладені невірно;
  • неправильно запроектований фундамент, коли не врахована рівень грунтових вод;
  • застосування неякісних матеріалів для гідроізоляції;
  • пошкодження або неправильне проектування вимощення. У такому випадку необхідна зовнішня захист стін підвалу. Це трудомісткий і складний процес;
  • поява конденсату. Причиною його появи є різниця температурних режимів всередині і зовні приміщення. Зазвичай це відбувається через неправильно запроектованої системи опалення.

Виходом з такої ситуації буде пристрій зовнішньої гідроізоляції і заміна опалювальної системи.

Якщо на гідроізоляційному покриття виявлено велику кількість дефектів, таких як тріщини, пошкодження, згнилі ділянки, то в цьому випадку робити ремонт не доцільно. У таких випадках доведеться виконувати повне розбирання гідроізоляційного шару і замінювати його на новий.

Види гідроізоляції цегляної кладки

Гідроізоляція стін підвалу проводиться кількома методами: зсередини і зовні.

різновиди:

  1. Вертикальна. Розрізняють два види: окрасочная і оклеечная. Фарбувальна полягає в нанесення одного-двох шарів бітумної мастики на поверхню, оклеечная - в кріпленні рулонного матеріалу на бітумну мастику.
  2. Горизонтальна. Для такого виду застосовують піщано-цементний розчин. Технологія пристрою горизонтальної гідроізоляції наступна: розчин необхідно накласти на фундаментне підставу і відразу зафіксувати руберойдом.

При виборі способу необхідно проаналізувати на якому рівні проходять грунтові води і розташування підвального приміщення щодо них:

  1. Для будови без підвалу підходять наступні заходи: провести укладання піщано-цементного розчину і вирівняти його. Зверху розчину укласти рулонний матеріал. Таку гідроізоляцію необхідно розташувати на всьому обрізу фундаментного підстави.
  2. Для будівель з підвальним приміщенням з низьким рівнем грунтових вод знадобитися укладання вертикальної і горизонтальної ізоляції для цегляної кладки стін підвалу.

Заходи можуть виконуватися в трьох варіантах:

  • в одному рівні з підлогою. Для цих цілей верху плити необхідно укласти цементно-піщаний розчин в пропорції 1: 2; по обрізу фундаментного підстави. У такому варіанті рулонний матеріал необхідно укласти з відступом 0,15-0,2 м від грунту. Перед укладанням необхідно провести вирівнювання основи;
  • ізоляцію стін підвального приміщення зсередини необхідно виробляти бітумною мастикою високої температури. Для будівель з підвальним приміщенням гідроізоляція цегляної кладки може виконуватися в трьох варіантах: укладання піщано-цементного розчину товщиною 2-3 см;
  • вкладання рулонного матеріалу в 1-2 шари. Перед цим необхідно провести вирівнювання основи;
  • в тому випадку, коли грунтові води досягають 0,2 м виникає необхідність виконання вертикальної захисту. Для цих цілей необхідно укласти на бітумну мастику ізол в 2-3 шари. Глиняний замок можна обладнати з жирної глини.

Внутрішня ізоляція підвального приміщення

Якщо немає можливості провести ізоляцію підвального приміщення зовні, то можна це зробити з внутрішньої сторони Якщо немає можливості провести ізоляцію підвального приміщення зовні, то можна це зробити з внутрішньої сторони. Для цих цілей передбачено два варіанти - проникаюча і за допомогою ін'єкцій. Другий спосіб є більш простим.

Його можна застосовувати тоді, коли на поверхні цегляної кладки накопичується невелика кількість конденсату. Для її виконання знадобиться дрібнодисперсний бітум.

Якщо накопичується велика кількість конденсату або грунтові води просочуються в підвальне приміщення, потрібно виконати капітальну гідроізоляцію. Для цих цілей підходить здатний проникати спосіб за допомогою пенетрирующих складів.

Як запобігти появі вогкості в підвальному приміщенні

Якщо з зовнішньої або внутрішньої сторони підвального приміщення спостерігається скупчення конденсату, з'являється текти в швах або сиреет поверхню, необхідно провести наступний комплекс робіт:

  1. Розібрати вимощення по всьому периметру будівлі.
  2. Провести земельні роботи, а саме вирити траншею уздовж фундаментної стіни.
  3. Провести зачистку старого гідроізоляційного шару.
  4. Виконати гідроізоляцію поверхні.
  5. Зробити відсипання. Для цих цілей підійде пісок або глина.
  6. Спорудити нову вимощення.

Гідроізоляція підвального приміщення - обов'язковий захід, що дозволяє вберегти підвальні стіни з цегли від негативного впливу вологи і тим самим збільшити термін служби будівлі або споруди.

Схожі статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама